Vhodné potraviny na jarní očistu organizmu | Poradna | Trendy zdraví


Poradna


Seznam dotazů:

Nejnovějších 10

více »
↑ skryj ↑

Vhodné potraviny na jarní očistu organizmu

Otázka:

Dobrý den, nemám moc času se věnovat složitým postupům při jarní detoxikaci těla, takže bych ráda poprosila o obecnější radu, jaké potraviny, případně doplňky stravy, upřednostnit. Děkuju. Blanka A.

Odpověď:

Dobrý den, detoxikací se myslí celková očista těla, předcházení nemocem, odstranění toxických látek, vypořádání se se zažívacími problémy jako je zácpa, nadýmání, pocit plnosti, předcházení únavě nebo stresu. Je vhodné jí držet v období jara jeden maximálně dva týdny.

Kachnu a svíčkovou si nechejte na jiné období a do svého jídelníčku zařaďte opravdu hodně zeleniny. Především pak listovou (špenát, kapusta…) ta dopomůže tělu zbavit se toxických látek. Další zásadní potraviny by měly být pohanka a jáhly, které budou dobrou zavářkou do polévek, nebo z nich můžete připravit teplé přílohy, kaše nebo studené saláty.

Ideálním doplňkem stravy je chlorella. Ta se začala masivněji používat po druhé světové válce, kdy lékaři hledali vhodný prostředek pro celkovou detoxikaci obyvatelstva v Japonsku. Sladkovodní řasa chlorella patří k zeleným potravinám s velkým obsahem vázaných vitamínů a minerálů. Ze všech potravin obsahuje také největší podíl zdravého chlorofylu a patří k bohatým zdrojům beta-karotenu. Vhodná je také pro lidi, kteří mají bezlepkovou dietu.

PharmDr. Tomáš Arndt z Prozdravi.cz
Zde můžete vložit vaši konkrétní otázku.
Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+