Užijte si 7. ročník Saunafestu 2019 | Sport a wellness | Trendy zdraví

Užijte si 7. ročník Saunafestu 2019

29. 3. 2019

Saunerská elita z 15 zemí, například z Hawaie, Norska, Itálie či Malajsie, přijíždí do Česka, aby zde představila to nejlepší ze současného saunového umění. Svá exhibiční vystoupení předvedou saunamistři u příležitosti 7. ročníku mezinárodně uznávaného festivalu Saunafest 2019. Akci, která potrvá do neděle 31. března v Aquapalace Praha v Čestlicích slavnostně zahájila svým metličkovým ceremoniálem známá moderátorka Inna Puhajková.

Saunafest patří k největším v Evropě

„Saunafest je největší akcí svého druhu v Česku a patří k největším v Evropě. Těší se velkému zájmu odborné i laické veřejnosti, a protože Aquapalace Praha disponuje největším Saunovým světem, koná se právě u nás už 4. rokem. Návštěvníkům nabízíme to nejzajímavější ze saunových animací a bohatý doprovodný program a saunerům dokážeme poskytnout nejlepší podmínky pro jejich vystoupení,“ uvádí generální manažerka Aquapalace Praha Vladana Horáková.

Užijte si zážitkové saunové ceremoniály

Festival zážitkového saunování nabídne návštěvníkům více jak 80 zážitkových saunových ceremoniálů. „Hlavním tématem letošního ročníku je saunování napříč zeměmi. Návštěvníci se dozvědí zajímavosti o zahraničních saunových technikách. Například to, že v Itálii se více používají byliny, Norové vydrží v sauně 60 minut a jak vypadá metličkování v podání ruského bančika. Letos vystoupí také světově nejuznávanější saunamaster Mr. Pang původem z Malajsie,“ říká Saunový mág Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů.

„Jsem ráda, že jsem mohla být součástí Saunafestu, jelikož saunu navštěvuji od mládí. V Rusku a na Ukrajině, odkud pocházím, je to tradiční součást kultury, sauna bývá běžná, jako je v Česku bazén. Zážitkem byla práce s metlou a metličkování, které znám z dětství a jsem moc ráda, že jsem si ho mohla vyzkoušet,“ říká moderátorka Inna Puhajková, která letošní ročník slavnostně zahájila.

Soutěže saunerů

Součástí Saunafestu je také Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech, kterého se účastní přední specialisté z wellness center z celé republiky. Ti se utkají o mistrovské tituly v kategoriích singl a tým. Stejně jako výjimečné soutěžní klání si bude moci veřejnost vychutnat i bohatý doprovodný program, který slibuje metličkování ruské nebo litevské školy, peelingy a rychlé masáže. K saunování budou moci návštěvníci využít i v mobilní sauny a unikátní ruský ČAN umožňující horké bylinné koupele pod otevřeným nebem.


publikováno: 29. 3. 2019, v rubrice Sport a wellness
Štítky: akce, sauna

Další články v rubrice Sport a wellness:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+