Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Jarní „limitka“ od Hollandie: Rebarbora a máta

24. 5. 2019

Česká mlékárna Hollandia si pro milovníky svých Selských jogurtů připravila na jaro opravdový gurmánský zážitek – kombinaci příjemně nakyslé rebarbory a voňavé máty. Snoubení těchto dvou svěžích surovin a Selského jogurtu zajistí chuťovým buňkám jedinečný prožitek. Obsahuje prospěšné BiFi kultury a 100 % přírodní ochucující složku na dně kelímku. Sezónní novinka je provoněná jarem a bude v limitované edici.

více »

Recepty

Dejte šanci zelenině a připravte si ji netradičně

13. 5. 2019

Snažíte se jíst vyváženě, dbáte na dostatek ovoce a zeleniny ve stravě, ale ty stejné druhy pořád dokola vás už nudí? Zkuste si klasickou zeleninu připravit trochu jinak. Nejenže obměníte jídelníček, ale navíc získáte potřebné vitamíny a minerály. S přibývajícími teplotami jsou lehké zeleninové pokrmy ideální volbou. Zaměříme se na ředkvičky, mrkev a špenát, ze kterých se dá při troše fantazie doslova kouzlit.

více »

Další články

Tajemství zeleného čaje

15. 5. 2019

Patří zelený čaj k vašim favoritům, nebo se mu prozatím vyhýbáte? Dopřát si čas od času čajové povzbuzení se vyplatí nejen kvůli unikátním účinkům na naše zdraví. Tento zelený dar orientu také uleví psychice a dostane vás na pozitivní vlnu svou jedinečnou svěží chutí. V čem vlastně vězí jeho kouzlo? A na co si dát při pití zeleného čaje pozor?


Co a kolik toho pít k ovoci nebo zelenině?

14. 5. 2019

S delšími prosluněnými a teplejšími dny přirozeně přestáváme jíst hutná jídla a dáváme přednost lehkým pokrmům, máme větší chuť na ovoce a zeleninu. To je ta pravá chvíle, kdy začít s úpravou životosprávy. Všechno půjde mnohem lépe, když spolu s jídelníčkem ozdravíme i pitný režim v čele s čistou pramenitou a minerální vodou.


Veganství a vegetariánství. Jaký mají vliv na zdraví?

9. 5. 2019

Veganství a vegetariánství je často obklopeno mnoha mýty. Ačkoliv se může zdát, že je veganství pouze aktuálním módním trendem, některé zdravotní výhody jsou už vědecky potvrzené a nezpochybnitelné. Jak to s tímto způsobem stravování tedy opravdu je? Jaký má skutečný vliv na náš organismus ale i na životní prostředí? „Maso a další živočišné výrobky patří do českého jídelníčku naprosto běžně, lidé se v jejich konzumaci neomezují. Stačí přitom, aby maso vyřadili například na dva dny v týdnu, a prospějí tak svému zdraví i životnímu prostředí,“ říká nutriční terapeutka značky RACIO, Blanka Procházková.


Ověřená fakta o mléce

7. 5. 2019

Lidé pijí mléko po staletí. Přesto se v posledních letech objevují informace, které jeho pozitivní účinky zpochybňují. Pravda je sice relativní, ale fakta hovoří jasně. Jak je to tedy s mlékem a jeho výživovými hodnotami? Věděli jste, že mlékárenství živí po celém světě celou miliardu lidí? Tušili jste, že přes 37 miliónů mléčných farem vedou ženy? Nabízíme jasný a stručný přehled faktů o mléce.


Detox s raw stravou

30. 4. 2019

Detox organismu se stal nedílnou součástí zdravého životního stylu. Po zimě nás čeká očista těla jarním detoxem. Právě strava raw by pro řadu z vás mohla být ideální cestou. Její výhodou je příjem čerstvých zdravých surovin, nenáročnost přípravy či úbytek váhy. Za kvalitu si bohužel připlatíte, na druhou stranu ale ušetříte na energiích.


Doubleshot radí: Jak přežít na cestách se závislostí na kávě

29. 4. 2019

Vydáváte se na několika (tý)denní cestovatelské výpravy a nechcete se spoléhat na mizernou hotelovou kávu? Nebo míříte někam, kde na kávu v okruhu několika desítek kilometrů prostě nenarazíte? Nezoufejte, česká pražírna kávy Doubleshot nabízí jednoduché řešení, které kávomilným cestovatelům zpříjemní cesty.


Po dlouhém lenošení konečně jarní restart!

25. 4. 2019

Jaro je bezesporu období, na které se většina z nás těší jako na spásu, a to nejen kvůli příjemnějšímu počasí, ale i novému přílivu energie. Jak tělo na jaře pořádně probudit a povzbudit a třeba u toho ještě zhubnout pár přebytečných „zimních kil”? Poradíme vám!


Snídáte správně?

24. 4. 2019

Vyvážená snídaně je nejen dobrým startem do nového dne, ale i zdrojem energie na celé dopoledne. Podle odborníků by měla být sestavena tak, aby nás zasytila, měla správný poměr živin a zároveň jsme si na ní pochutnali. Zdánlivě jednoduché, co říkáte? Přesto se však řada z nás při snídani dopouští zbytečných chyb, které mohou vést k zažívacím obtížím, nadváze i dalším zdravotním problémům. V čem tedy nejčastěji chybujeme?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+