Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Jak číst etikety na potravinách a na co si dávat pozor

21. 1. 2020

V případě, že vás trápí zdravotní problémy, je mnohdy potřeba upravit stravu, a navíc si dávat pozor na složení kupovaných potravin. U diabetu, osteoporózy, zvýšeného cholesterolu a krevního tlaku či u dalších komplikací je zapotřebí speciální dieta a zvýšená obezřetnost při nákupu jídla. Ať už musíte nebo nemusíte dodržovat potravinová omezení, je dobré vědět, jak se orientovat ve složení výrobků, které si kupujete. Ne všichni totiž ví, které informace na etiketách vyhledávat a jak je správně číst.

více »

Recepty

Silvestrovské rychlovky

30. 12. 2019

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

více »

Další články

Víte, jak se liší mošt a džus?

20. 1. 2020

Popíjení ovocných šťáv a moštů je ideálním způsobem, jak doplnit přes zimu vitamíny. Pokud však chcete svému tělu dodat vitamíny pocházející opravdu z ovoce a ne ty uměle přidané, měli byste vědět, který z ovocných nápojů je nešizený a jak se vlastně vyrábí. Výroba totiž ovlivňuje nejen kvalitu, ale i výslednou chuť, což poznáte na první lok (nejen) u Ovocňáku.


Vychutnejte si čaje z bio řady TEEKANNE Organics

16. 1. 2020

Nejen že při jejich ekologickém pěstování nedochází k žádným chemickým zásahům, které mají negativní vliv na okolí i na kvalitu výrobku, ale hlavně si díky bio kvalitě můžete vychutnat vše s dobrým pocitem, že vaše tělo vstřebává čistě přírodní a zdravé látky. Kvalitní a chuťově intenzivní bio zážitek přináší také společnost TEEKANNE, která vytvořila unikátní řadu vysoce kvalitních organických čajů TEEKANNE Organics.


Ovesná kaše Banán a chia bez laktózy

9. 1. 2020

Dr. Oetker rozšiřuje sortiment oblíbených jednoporcových kaší o jedinečnou novinku – Ovesnou kaši Banán a chia, která neobsahuje laktózu.


Voňavé svařené víno nebo punč s kořením

27. 12. 2019

Potřebujete se doma potěšit a prohřát po náročném dni? Máme pro vás skvělý tip, jak na to: dejte si velký hrnek skvělého horkého nápoje s voňavým kořením. Restartuje energii, tělo příjemně prohřeje a jeho příprava provoní byt.


Jak bojovat s vánočním přejídáním?

24. 12. 2019

I silnější povahy mohou mít během Vánoc těžké chvilky. Odolat plným stolům skvělého jídla, navíc, když denní program není tak nabitý jako vždycky a vytvoří se téměř nekonečný prostor po jídle toužit a dát si ještě kousek a ještě jeden a teď poslední…


Češi a štědrovečerní večeře dnes a před 30 lety

23. 12. 2019

Třicet let svobody se kromě jiného promítlo i na talířích českých rodin. Oproti době dřívější nalákala přímo snová nabídka v obchodech Čechy k mnoha experimentům a zkoušení doposud nepoznaných chutí. Jak se změna promítla do tak tradiční záležitosti, jakou je štědrovečerní večeře? To zjistila společnost Tesco ve svém on-line průzkumu, který realizovala na vzorku 1 052 respondentů ve věku od 35 let napříč Českou republikou.


Slavnostní HUSA právě přiletěla do Bageterie Boulevard

18. 12. 2019

POchutnejte si na nové limitované edici s nádechem slavnostní zimní hostiny, navíc v neotřelém slovenském podání. Menu Specialité du Chef HUSA odstartovalo v Bageterii Boulevard a připravil ho nikdo jiný než známý šéfkuchař Marcel Ihnačák. Pokud tedy toužíte po rychlém, ale skutečném gastronomickém zážitku s puncem výjimečnosti, skočte si na dva plátky křupavého chleba, které v sobě skrývají pečenou husičku, dýňové chutney, dresink s bílou ostružinou a samozřejmě nechybí ani typický slovenský sýr oštěpek a lístky špenátu.


Cukr v kávě: sladká neřest, za kterou je třeba se stydět?

17. 12. 2019

Jedna jediná lžička cukru dokáže rozdělit místnost plnou milovníků kávy na dva nesmiřitelné tábory. Zatímco je míchání kávy s mlékem tolerováno s odkazem na staré koloniální zvyky, cukr často tvoří pomyslnou hranici, kterou leckdo odmítá překročit. Proč se baristé netváří nadšeně, když si zákazník sype cukr do espressa? A je cukr v kávě opravdu tak velký hřích?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+