Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Celiaci se neobejdou bez bezlepkové diety

18. 5. 2018

Znáte někoho, kdo nesmí konzumovat lepek, protože trpí nesnášenlivostí lepku? A víte, že na jednoho diagnostikovaného celiaka připadá až deset dalších, kteří o své nemoci „zatím” nevědí? Prokouknout zdravotní problémy, kterými se projevuje citlivost na lepek, je sice komplikované, cesta ven však bývá spolehlivá. S odpověďmi vám pomůže kampaň na webovém portálu zitbezlepku.cz.

více »

Recepty

Balzamikové krémy vykouzlí z jídla gastronomický zážitek

16. 5. 2018

Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. Hlad u vody či na výletě vám jistě zažene lehký těstovinový salát s pistáciemi, dochucený fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Při grilování s přáteli sáhněte po receptu na jarní salát s grilovaným jablkem a novinkou s příchutí gra­nátového jablka. Až vám dojde inspirace na nedělní oběd, zachrání vás recept na vepřovou panenku se zeleninou, taktéž s použitím balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou granátové jablko. Chybí vám sladká tečka na závěr? I na tu Romana myslela. Připravte si kokosové vafle se zkaramelizovaným ovocem a krémem s příchutí fíku.

více »

Další články

Získejte maximum vitaminů z ovoce a zeleniny

15. 5. 2018

Děláte pro své zdraví vše. Vyhýbáte se nezdravým jídlům, pravidelně cvičíte, dodržujete pitný režim, dostatečně spíte, udržujete se v psychické pohodě. V rámci zdravého stravování potřebuje naše tělo přijímat optimální množství vitamínů a minerálů. Zařazením ovoce a zeleniny do jídelníčku máme ale jen napůl vyhráno. Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife vám poradí, jak udržet maximum vitamínů v rostlinné stravě.


Čtěte etikety na zmrzlinách a nanucích

14. 5. 2018

Začátek hlavní zmrzlinové sezóny je tu. Co opravdu obsahují zmrzliny a na co si dát pozor? Jaký jste typ? Smetanový nebo spíš ovocný?


Proč jíst zelené fazole Mungo?

10. 5. 2018

Mungo, menší zelené fazole, si svou oblibu získaly hlavně v naklíčené podobě, a to pro vysoký obsah zdraví prospěšných látek. Jejich použití je rozmanité – od polévek a salátů až po nejrůznější zeleninové směsi a kaše. Velmi oblíbené jsou pro vysoký obsah vitaminů a minerálů, které nám dodají ochranu před civilizačními chorobami.


Sunárek Cool ovoce pro vaše děti

4. 5. 2018

Sunárek přichází s novinkou v kategorii ovocných kapsiček. Pro děti od ukončeného 12. měsíce si připravil nadupanou svačinku plnou pestrého ovoce, která se skvěle hodí nejen do školní brašny, ale i do batůžku. Pokud chcete, aby měl váš drobeček pravidelný přísun ovoce, sáhněte po této zdravé svačince, která se hodí pro děti do školky i do školy.


Kakaový bob - superpotravina, která v čokoládě nebývá

3. 5. 2018

Asi každý ví, že čokoláda se vyrábí z kakaa, ale co je to kakao, jak vypadá a jak z něj čokoládu „dostanete” už ví lidí mnohem méně. A hřeší na to i mnozí výrobci čokolád, kteří matou na obalech zavádějícími informacemi o procentuálním obsahu kakaa. Z obalu totiž nepoznáte, zda obsahuje spíše kakaové máslo, tedy tuk, nebo kakaový prášek, který dodává typickou ostrou chuť.


Grilujte správně s kořením

2. 5. 2018

Grilované dobroty jsou po chladných měsících vítaným osvěžením. Kuchtění venku na zahradě, na terase nebo v městských parcích má své neopakovatelné kouzlo. Pokud si chceme dopřát lákavé pochoutky, neměli bychom zapomínat na několik důležitých zásad. Šéfkuchař Ivan Vodochodský radí, jak si hravě poradit s přípravou chutných pokrmů na grilu.


Začněte jíst ryby

30. 4. 2018

Co třeba zařadit do jídelníčku ryby? Obsahují velké množství živin a vitamínů a navíc se po nich snáze redukují přebytečná kila.


Už se chystáte grilovat?

27. 4. 2018

Letos zahájila Vitana již potřetí „gorilovací“ sezónu svou oblíbenou Školou grilu. I tento ročník vedl svou mistrnou rukou šéfkuchař Ivan Vodochodský. Během chvíle vykouzlil pár originálních receptů a zavalil nás nepostradatelnými radami, kterými je dobré se v rámci úspěšné grilovačky řídit. Opět hravě předvedl, jak snadno lze za grilem vykouzlit gurmánské pochoutky.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+