Aktuálně
Strava podporující zdraví ledvin by měla být střídmá a pestrá
15. 3. 2024Ledvinám prospívá optimální příjem energie a omezený příjem soli a bílkovin. „Pokud přijímáme nadměrné množství bílkovin, roste koncentrace močoviny a ledviny musí hodně pracovat, aby došlo k jejímu vyloučení. Vysoké množství bílkovin ledviny zároveň přímo poškozuje, a urychluje tak postup jejich chronického onemocnění. Zvláště opatrní na příjem bílkovin by měli být lidé s diagnostikovaným onemocněním ledvin nebo s dědičnou zátěží,“ varuje spolupracovnice AquaLife Institutu Mgr. Karbanová.
Recepty
Recept na veganské perníkové bábovičky
12. 3. 2024Bude to chvilka, než zamícháte všechny suroviny a už se budou bábovičky péct. Moučník tak budete mít pro nečekanou návštěvu rychle na stole.
další receptyDalší články
V kavárnách Starbucks vítají jaro
7. 3. 2024Březen ve Starbucks zahání zimu a přináší s sebou nádech jara. Nové menu je letos zelenější než kdy jindy. Nejnovější přírůstky zahrnují osvěžující Iced Oat Shaken Espresso, nový hit ledové jahodové Matcha Latte a samozřejmě skvělé sendviče a dezerty. Vychutnat si vše můžete třeba v nové moderní kavárně v Kaprově ulici v Praze, která se stala už 55. pobočkou Starbucks u nás.
Zelený, nebo bylinkový? Který čaj si vyberete?
5. 3. 2024Jaký je neoblíbenější nápoj světa, pokud pomineme vodu? Není to káva, ale čaj. Černý, zelený, sypaný nebo v pytlíčcích – čaj má mnoho podob a tu svou oblíbenou si vybere asi každý. Pokud v jednotlivých druzích tak trochu tápete anebo si nejste jisti, jak si čaj vychutnat naplno, přinášíme vám několik rad a tipů.
Chutnají vám ořechové krémy?
4. 3. 2024Kvalitní ořechové krémy začala vyrábět olomoucká firma Šufan před deseti lety a od té doby se její nabídka rozšířila o spoustu dalších nejen ořechových dobrot. Určitě si na nich pochutnáte.
Jak nám vláknina pomáhá (hubnout)
1. 3. 2024Jedno z hlavních doporučení pro zdravý jídelníček zní: “Jezte dostatek vlákniny“. Věta, kterou slýcháme pořád dokola a vznikají kolem ní otázky. Jaký je nejlepší zdroj vlákniny? Kolik jí máme jíst? Jak zvýšit její příjem snadnou cestou? Pojďme si to vysvětlit a přihodit k tomu konkrétní tipy, které můžete hned začít aplikovat.
Způsob mletí zrn ovlivní chuť i kvalitu mouky
28. 2. 2024Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí.
Zázvorové kousky, které mají šťávu
28. 2. 2024Tahle svačinka vám dodá vše, co tělo potřebuje, a hlavně chutná jako skvělý šťavnatý dezert. Kdo by odolal kombinaci svěžího zázvoru s pomerančem, které znamenají sílu a energii pro vaše tělo? Novinka Zázvorové kousky od Spolu kila dolů – The 1:1 Diet obsahují vysoce hodnotné bílkoviny, konkrétně 16 g, dále minimální množství tuků a sacharidů, ale zato všechny nezbytné vitamíny a minerály.
Zdravý životní styl zvládnete lehce s Fitness degustačním Boxem
16. 2. 2024Mixit přebírá roli fitness trenéra a připravil mix inspirativních myšlenek a křupavých dobrot, které pomohou najet na zdravou vlnu. Devět krabiček s devíti kroky ke zdravému životnímu stylu a 14 výživných svačinek zní jako plán, který nebudete chtít oblafnout, naopak se na něj každý den budete těšit. Připravte svůj jazyk na intervalový trénink, při kterém bude skákat od chuti k chuti.
Cider jako nealko v suchém únoru
14. 2. 2024Podle údajů Českého statistického úřadu a dat organizace Suchej únor vypil průměrný Čech v roce 2022 143 litrů piva, téměř 20 litrů vína a 7 litrů lihovin. Česko se tak řadí ve spotřebě alkoholu spolu s Litvou a Moldavskem do evropské TOP trojky, celosvětově nám pak náleží čestné místo mezi TOP 5 zeměmi na světě ve spotřebě alkoholu.