Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Zdravé mlsání s bohatou ovocnou chutí pro děti

2. 7. 2020

Zdraví našich dětí stojí pro většinu z nás na prvním místě. Aby se děti mohly těšit ze všech svých dobrodružství, je dobré jim hned od malička vštípit základní návyky, které je pak budou provázet až do dospělosti. Základem by měl být aktivní pohyb, dostatečný pobyt na čerstvém vzduchu a kvalitní, vyvážená strava. Jak to ale zajistit, když naši nejmenší tak rádi mlsají?!

více »

Recepty

Osvěžte se studenými lahůdkami z bezpeckových melounů Bouquet

22. 6. 2020

Meloun a horké počasí patří neodmyslitelně k sobě. Toto oblíbené ovoce totiž dokáže zchladit, osvěžit, hydratovat a dodat spoustu cenných minerálů, vitamínů a antioxidantů. Melouny Bouquet mají ještě jednu nespornou výhodu navíc – díky promyšlenému křížení neobsahují pecky, jen malé množství měkkých tenkých zrníček. Meloun je osvěžující svačinka, ale dobře se z něj připravují také rychlé recepty. Ty následující se hodí třeba k veselému prázdninovému obědu. Všechny se servírují za studena a chutnat budou dospělým i dětem. Vyzkoušejte originální pochoutky z bezpeckových melounů Bouquet!

více »

Další články

Kvalitním kořením nejen pro vegany

1. 7. 2020

Česká firma Veganek chce ukázat, že lze zákazníkům dopřát kvalitní koření bez zbytečných přísad živočišných komponentů, které se jinak běžně využívají k docílení výraznější chuti nebo finální barvy produktu. Chce se tak vymezit konkurenčním produktům, které například do svých produktů stále ještě využívají karmín, tedy barvivo vyráběné z vysušených těl hmyzu červce nopálového.


Trojská botanická zahrada představila vína z vinice sv. Kláry ročníku 2019

30. 6. 2020

Památkově chráněná vinice sv. Kláry už v minulosti mnohokrát dokázala, jak skvělé má podmínky pro pěstování vinné révy. Je zároveň dokladem toho, že se správnou péčí a nadšením mohou i v Praze vznikat vína té nejvyšší kvality. A výjimkou nejsou ani vína ročníku 2019, která se veřejnosti slavnostně představila právě dnes. Pět odrůdových vín a dvě cuvée symbolicky pokřtili představitelé a tvůrci nového filmu 3Bobule: herečka Tereza Ramba, herci Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer, Miroslav Táborský, Michal Isteník, režisér Martin Kopp a producent Tomáš Vican. Botanická zahrada zároveň prezentovala červené víno odrůdy Rulandské modré ročníku 2016, které je největší chloubou zdejší vinice. Všechna vína si zájemci budou moci zakoupit v místní vinotéce sv. Kláry.


Nealkoholické víno si můžete také skvěle vychutnat

29. 6. 2020

Stále víc a víc se dostává do popředí trend nealkoholických nápojů a poptávka po nich se zvyšuje a nabírá na obrátkách. Pokud i vy milujete chuť vína, ale z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete pít alkohol, určitě vyzkoušejte skvělé nealkoholické víno z oblíbeného vinařství Vinselekt Michlovský. Může vás doprovázet kdykoliv během dne a hodí se na každou příležitost. Sklenka k obědu navíc podpoří i vaše trávení.


Párujte víno a sýr jako profesionál!

26. 6. 2020

Láska k vínu je mnohdy podobná té k sýru. Vynikající sýr a kvalitní víno dokáže ocenit snad úplně každý. Jak ale chutě propojit v dokonalou harmonii? Máme pro vás několik tipů, kdy si dokonale vychutnáte tuto nerozlučnou dvojku!


Doplňte vitamin D z vajec Dr. Vejce

22. 6. 2020

Vejce hraje v české kuchyni nezastupitelnou roli. Jsou jednou ze základních surovin a milujeme je ve všech myslitelných podobách, ať už míchaná, volská, ztracená nebo důmyslně ukrytá ve španělských ptáčcích. V mnoha případech o nich ani nevíme, to třeba v bábovce, bublanině či palačinkách. A v nadýchaných pusinkách jsou naopak nepostradatelnou složkou.


Bylinky, které vládnou českým kuchyním

18. 6. 2020

Dochutí pokrm, krásně provoní kuchyň a výborně poslouží i při grilování. Bylinky jsou odjakživa součástí pokrmů i nápojů. Někdo oceňuje jejich aroma, jiný zase prospěšnost pro zdraví. Díky jejich snadné dostupnosti je využíváme častěji než v minulosti. Stačí zajít do obchodu a vybrat si ze široké nabídky. Které jsou v českých kuchyních ty nejoblíbenější, ukázal průzkum obchodů Albert. Více než polovina respondentů se přiklonila k používání bylinek v sušené podobě. Čerstvé pak upřednostňují čtyři z deseti dotázaných. Nejméně využíváme ty mražené, volí je každý dvacátý Čech, vyšlo v průzkumu.


Polárka, hvězda mezi zmrzlinami

12. 6. 2020

Legendární značka zmrzlin Polárka se vrátila na scénu před dvěma lety a od té doby její popularita strmě stoupá. Letošní rok své milovníky překvapí hned několika novinkami.


Jak správně grilovat

10. 6. 2020

Grilování by se dalo s trochou nadsázky označit za český národní sport, bez kterého si léto neumíme ani představit. Baví nás, protože při něm trávíme čas s přáteli, venku na čerstvém vzduchu a připravujeme jídlo, které v kuchyni těžko zvládneme. Na grilování se dá ale také ledacos pokazit. Přinášíme tipy pro nováčky i zkušenější mistry ohně, se kterými vyladíte své grilování k dokonalosti.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+