Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Indická delikatesa Palak paneer

5. 4. 2016

Překvapte okolí exotickým pokrmem palak paneer, který nejen skvěle chutná, ale i báječně voní. Jeho příprava nezabere mnoho času a úspěch je předem zaručený. „Typickou vůni dodává tomuto tradičnímu jídlu několik druhů koření, která se v indické kuchyni hojně využívají, protože pokrm zajímavě dochutí a zároveň mají i příznivý vliv na trávení,“ říká ajurvédský lékař Kukku Ramesh z léčebného hotelu Larimar v rakouském Stegersbachu.

více »

Další články

Je pitný režim jen módní trend či nutnost?

4. 5. 2016

Pitný režim a hydratace organizmu se v posledních letech staly často diskutovaným tématem. I přesto, že je pitný režim nutný pro zachování zdraví a správného fungování organizmu se objevují názory, že jeho prosazování a dodržování je jen módním výstřelkem a nepředstavuje reálné potřeby pro lidské tělo. Jaká je tedy pravda? Jak by měl pitný režim ve skutečnosti vypadat a co jsou jen mýty a mylné představy?


BOSCH FRESH FESTIVAL dobrého jídla a pití

3. 5. 2016

Největší kulinářský festival nabídne letos nevšední gastronomické pokrmy ve čtyřech městech. Letošní ročník, jehož oficiálním spolupořadatelem je FTV PRIMA a titulárním partnerem společnost BOSCH s divizí malých domácích spotřebičů, přichází také poprvé do jihomoravské metropole. Kromě Plzně, Pardubic a Prahy bude právě Brno poprvé hostit tento gurmánský svátek. Velká kulinářská show se odehraje během čtyř víkendů v uvedených městech a nabídne to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou gastronomii, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o restauraci regionu a další doprovodný program.


Dopřejte si pohodovou snídani

2. 5. 2016

Zapřisáhlý dietář, kulturista i vyznavač zdravého životního stylu mají jedno společné: snídani. Ačkoli se mnozí výživoví odborníci předhánějí v sestavení toho „nej“ jídelníčku, podle Martina Hrazdila, nutričního specialisty spolupracujícího se značkou 100% džusů Relax, nic takového neexistuje. Radí vsadit na zdravý selský rozum a pár základních pravidel. Díky velkému výběru zdravých a lahodných pokrmů nemusí být snídaně nudnou povinností, ale jídlem, kvůli kterému se vyplatí vstát!


Sunárek kašička s cereáliemi v kapsičkovém balení

29. 4. 2016

Sunárek, oblíbená značka dětské výživy, přichází s další unikátní novinkou v kapsičce. Po ovocných a tvarohových svačinkách spatřila světlo světa Sunárek kašička s cereáliemi, kterou lze nahradit oběd nebo večeři. Je vhodná již pro děti od ukončeného 6. měsíce věku a je prvním produktem svého druhu v segmentu dětských kaší. V prodeji bude od května v pěti chuťových variantách: banán a jahoda, jablko a broskev, hruška a meruňka, jablko a borůvka a mix ovoce.


Jak nepřibrat na dovolené?

28. 4. 2016

Dovolená pro nás znamená odpočinek, relax a oslabení disciplinovanosti ve stravování, kterou se přes rok snažíte řídit. Na dovolené je přeci povolené vše, jde jen o krátký čas a tak rádi zapomínáme na zásady zdravého stravování. Z dovolené se tak můžeme vrátit nejen se suvenýry, ale i s vyšší hmotností. „Díky“ neomezené konzumaci dobrého jídla i pití, nevhodné skladbě potravin a nedodržování zásad zdravého stravování hravě za týdenní dovolenou přibereme 2–3 kilogramy. Abyste byli po dovolené nejen krásně opálení, ale i krásně štíhlí, nabízímě Vám několik rad a doporučení, kterými byste se měli řídit.


Ochutnejte cizokrajné suroviny v českých fast foodech

27. 4. 2016

Rychlé občerstvení se mění a přizpůsobuje novým požadavkům a trendům. Klasické suroviny se dostávají do pozadí a středem pozornosti se stávají nové, netradiční a exotické kombinace chutí. Nové, pro nás možná neznámé suroviny tak dovedou z fast foodu udělat pochoutku a v mnoha případech jsou pokrmy i o něco zdravější než v klasické verzi. O jaké suroviny jde? Arašídové máslo, relish, tunnbro… Právě tyto pochoutky můžete nyní ochutnat v Bageterii Boulevard.


Proč jíst biopotraviny?

27. 4. 2016

Biopotraviny jsou trendem poslední doby, ale v českých zákaznících vyvolává rozpaky. „V zahraničí se produkty s označením BIO těší veliké oblibě a jejich prodej dlouhodobě roste, na českém trhu se ale stále jedná o kontroverzní označení, ke kterému značná část zákazníků chová nedůvěru,“ uvádí Blanka Procházková, nutriční specialistka RACIO, která vysvětluje, že nedůvěra je neopodstatněná. „Každá biopotravina musí nést zákonné označení a je přísně kontrolován její původ i složení, ekologické benefity jsou pak nezanedbatelné.“


Britská Slim Pasta, nízkokalorická náhražka těstovin a rýže, už je u nás!

22. 4. 2016

Ve Velké Británii je značka Slim Pasta velký hit. Obsahuje o neuvěřitelných 94 % kalorií méně, než běžně dostupné suroviny. Navíc je přirozeným zdrojem glukomannanu – látky, používané ve výživových doplňcích usnadňujících redukci váhy. Studie uvádějí, že konzumace alespoň 3 g glukomannanu denně přispívá k redukci hmotnosti.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+