Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Upečte si čokoládové pochoutky

12. 09. 2014

Mezinárodní den čokolády, který připadá každoročně na 13. září, je skvělou inspirací k upečení čokoládových pochutin. Vedle dětí mlsají rády čokoládu i ženy a vysoký podíl kakaa ocenňují i muži. Čokoláda si našla v našich kuchyních místo i coby ingredience pro nejrůznější čokoládové dezerty. Užijte si její chuť třeba v čokoládovém dortíku s ovocem nebo v nugátových řezech s ořechy.

více »

Další články

Umíte odmítnout s grácií špatné víno?

17. 09. 2014

Sedíte v lepší restauraci na rande či obchodní schůzce a právě jste si objednali lahev kvalitního vína. Po chvíli přichází číšník a vyzve vás k ochutnávce, zatímco vy bojujete s rozpaky, protože jednak nejste žádným znalcem a navíc ani přesně nevíte, z jakých důvodů je oprávněné špatné víno vrátit. A už vůbec netušíte, jak takové víno vůbec poznat. Filip Jantač z Global Wines vám poradí, jak z takové situace vybruslit s grácií.


Čechům nejvíc chutná pstruh

16. 09. 2014

Mezi sladkovodními rybami preferují Češi jednoznačně pstruha, a to především díky jeho chuti. Před kaprem by mu navíc dalo přednost více než 65 % respondentů. Na tuto volbu má přitom poměrně velký vliv věk odpovídajících. Výsledky vyplývají z průzkumu, který realizovalo Rybářství Kolář.


Dobrý sýr není žádná věda

15. 09. 2014

Skutečně víte, co jíte? U výrobků Jaroměřické mlékárny se žádných nepříjemných překvapení bát nemusíte. Její tvarohy, sýry a pomazánková másla se vyrábějí tradičními postupy výhradně z domácích surovin a přímo v Jaroměřicích nad Rokytnou. Neobsahují „éčka“ a díky své mimořádné kvalitě získaly celou řadu významných ocenění.


Zdravá svačina míří do škol

12. 09. 2014

Výskyt dětské obezity se neustále zvyšuje, varovný je především vzestup dětí s těžšími stupni obezity. Nutná je proto dostatečná informovanost učitelů, samotných žáků i vedoucích pracovníků školních zařízení. Na alarmující čísla a růst nadváhy u dětí školního věku reaguje celostátní projekt Zdravá strava do škol z. s., který byl spuštěn na jaře 2014. Cílí na šíření osvěty nejen směrem k rodičům a dětem, ale především ke školám, školním jídelnám a zástupcům měst. V září se do projektu zapojí 7 základních škol na Praze 7. Co je čeká?


Nejslavnější čokoládové vajíčko rozdává radost už 40 let

11. 09. 2014

Čokoládové vajíčko Kinder Surprise slaví letos v září již 40. narozeniny. Tato cukrovinka, kterou milují děti i dospělí na celém světě, se zrodila v 70. letech v italském městečku Alba a stala se jedním z prvních produktů řady Kinder. „Od letošního září se mohou fanoušci Kinder Surprise těšit na speciální limitovanou edici hraček, kterou budou tvořit figurky, jež patřily během předchozích čtyřiceti let k těm nejoblíbenějším,“ říká Jana Špačková, Brand Manager Kinder.


Proč potřebují mrňata speciální mléka?

10. 09. 2014

Silná imunita, rychlý a úspěšný rozvoj myšlení a paměti, řeči i motoriky. To vše můžete u svého dítěte ovlivnit správnou stravou. K výraznému posilování imunity dochází do třetího roku věku dítěte, kdy dělá dítě i obrovské pokroky ve vývoji. Získaná obranyschopnost předurčuje pak odolnost jeho organizmu po celý život.


Odborníci z celého světa řeší v Karlových Varech budoucnost minerálních vod

09. 09. 2014

Více než 100 odborníků z celého světa se sjelo do Karlových Varů, kde probíhá první Mezinárodní konference o minerálních vodách MinWat2014. Cílem konference je zavést společnou diskuzi všech oborů, které se zabývají minerálními vodami, a tím přispět k ochraně a budoucnosti zdrojů minerálních vod na celém světě. Vzájemné zkušenosti a poznatky si mezi sebou vymění odborníci z 31 zemí. Jen v samotné ČR se využívají desítky pramenů, od léčivých vod až po ty vhodné ke každodennímu pití. Přírodní minerální vody mají prokazatelný blahodárný účinek na lidské zdraví, to je spolehlivě odlišuje od pitné vody. Vyznáte se v minerálkách?


Pšeničné pivo už není jen v době dožínek

08. 09. 2014

„Paní mámo zlatá, otvírejte vrata“ Těmito slovy začínaly každoročně konané radovánky na oslavu ukončení žní, dožínky. V zemědělských zemích jako je ta naše, představovala sklizeň velký zlom v roce. Končilo období nouze a začínal čas přebytku potravin. Doba dožínek se tak považovala za začátek nového roku. V dnešní době můžete slavnost dožínek zažít především na vesnicích. Ze sklizené pšenice se vedle pečiva také vyrábělo pšeničné pivo,jehož obliba se poslední dobou vrací. Ochutnejte pšeničné pivo Fénix.


« předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 další »
Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+