Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Studené letní polévky

20. 7. 2017

Studené polévky nejsou pro českou kuchyni zrovna typické, avšak zanevřít na ně by byla rozhodně chyba. Kromě toho, že chlazené polévky zasytí a osvěží v horkých dnech, připravují se převážně ze zeleniny, takže štíhlá linie rozhodně neutrpí a jejich příprava je velmi jednoduchá, často jen v jedné nádobě, což znamená, že nestrávíte následně spoustu času u dřezu. Ideálním parťákem při jejich přípravě může být všestranný multifunkční „Total Control tyčový mixér set Pro“ anglické značky Morphy Richards. S tímto inovativním domácím spotřebičem bude příprava všech pokrmů hračka a pochutná si celá rodina. Inspirujte se recepty na svěží letní polévky a dopřejte si zdravé ochlazení.

více »

Další články

Sýrové snacky Madeland a Niva pro gurmány

19. 7. 2017

Sýr!!! Slovo, které vám nejen při focení vykouzlí úsměv na tváři. Spokojeně se budete usmívat, jen co ochutnáte nové sýrové snacky z La Lorraine. Delikátně jemný sýr Madeland, anebo výrazně pikantní Jihočeská Niva? Ať už tak, či onak, spojuje je jedno – tyto sýry jsou prostě neodolatelné a v Čechách velmi oblíbené. A co teprve, když jsou v lahodné kombinaci s křupavým těstem? Novinky od Lorraine nadchnou nejen sýrové gurmány, ale i milovníky slaných snacků.


Veganství, pandemie ve světě i u nás

18. 7. 2017

Špatná výživa a nevhodné stravovací návyky denně pronásledují téměř všechny z nás. Jíst se ale musí. Lidé s oslabenou imunitou, nemocní i ti vyléčení, zkrátka všichni, kterým není zdraví lhostejné, by měli přemýšlet o tom, co konzumují. Více Jiří Stabla, zakladatel sítě Konopných lékáren Carun, konopnyshop.cz, odborník na konopí, vegan a spoluzakladatel VEGAN IBIZA.


Trojská botanická zahrada slavnostně pokřtila vína ročníku 2016

11. 7. 2017

Botanická zahrada hl. m. Prahy patří díky vinici sv. Kláry mezi unikáty. Je jednou z mála botanických zahrad, jejíž součástí je tak rozsáhlý produkční vinohrad. Od roku 2009 se celá úroda zpracovává v místním sklepě vybaveném nejmodernější technologií. Kombinace dlouhé tradice, výjimečné lokality i technického zázemí jsou zárukou produkce vína, které každoročně získává mnohá ocenění v Česku i v zahraničí.


Nakupujete nebo pěstujete rajčata?

7. 7. 2017

Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů jsou zde nejvíce zastoupeny vitaminy B, C, E a K a z minerálních látek pak draslík, fosfor, hořčík a vápník. Vysoký je také obsah vlákniny a kyseliny listové. Rajčata jsou velmi vhodná i během různých diet – mají totiž minimální energetickou hodnotu a neobsahují skoro žádné cukry.


Italské sýry zpestří vaši kuchyni

6. 7. 2017

Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola jsou tři z nejoblíbenějších italských sýrů. Aby zákazník věděl, že kupuje opravdu originální sýr s tou pravou nezaměnitelnou chutí, měl by na nich hledat evropskou značku DOP (Chráněné označení původu). Výrobky s ochrannou známkou DOP charakterizuje tradiční geografické místo původu. Vyrábí se tedy z toho správného mléka a v tradiční oblasti, jejíž vlastnosti dávají sýru specifickou chuť. Známka také zaručuje, že jsou sýry vyráběny tradiční formou a za pomocí postupů, které vymysleli naši předci. Čeští spotřebitelé jsou velkými milovníky sýra a jistě ocení označení, které jim zaručí, že kupují originální a tradiční italské sýry. Vyzkoušejte skvělé recepty vždy por 4 osoby.


Víte, jakou pijete kávu?

4. 7. 2017

Každý den se na světě vypije 2,25 miliardy šálků kávy. Mnoho z nás má svůj každodenní kávový rituál, ať už jde o snídaňové cappuccino nebo rychlé odpolední espresso. Ne každý však ví, jaké druhy kávy existují a jak je lze kombinovat. Kávy jednodruhové se vyznačují ušlechtilou a často velmi výraznou chutí. Druhou možností jsou kávové směsi, jež jsou komponovány s ohledem na výslednou chuť, vůni, aroma a celkovou vyváženost. A právě tyto kávy, které mají v rovnováze sladké, kyselé a hořké chutě, jsou u nás nejoblíbenější. A jak vlastně taková kávová směs vzniká?


Parmigiano Reggiano neboli pravý italský parmezán je opravdová sýrová delikatesa

3. 7. 2017

Tento sýr je ceněný po celém světě. Polotučný sýr, který se vyrábí ze syrového kravského mléka, má tvrdou, slámově žlutou kůrku a je více či méně hutný s jemným zrnem. Má charakteristickou jemnou a delikátní chuť, která se s délkou zrání stává pikantnější.


České děti jsou zvyklé na svačiny, chutná jim ovoce

30. 6. 2017

Mnozí lidé si stále myslí, že nejdůležitějšími jídly dne jsou snídaně, obědy a večeře. Pravdou však je, že nezastupitelné místo v každodenním jídelníčku nejen dospělého člověka, ale především dítěte, jsou dopolední a odpolední svačiny. Své o tom ví i 1 390 respondentů – rodičů, kteří se zapojili do průzkumu realizovaného společností Max Sport, která se specializuje na vývoj, výrobu a prodej kvalitních doplňků výživy určených pro širokou sportující veřejnost.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+