Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Není dýně jako dýně. Jak je správně připravit?

26. 09. 2014

Každá dýně je jiná, ale jedno mají společné – jsou to výživové hvězdy! Obsahují alfa a beta karoteny, známé jako vysoce antioxidační a protizánětlivé látky, vitamin C a E, draslík, hořčík a kyselinu pantotenovou, tedy vitamín B5. Dýně lze navíc všestranně využít v kuchyni ke slaným i sladkým pokrmům. V obchodech BILLA probíhá dýňová sezóna a vybírat můžete z několika druhů dýní a jejich příbuzných patisonů. Vyzkoušejte recepty!

více »

Další články

Dítě není malý dospělý. Potřebuje speciální stravu

30. 09. 2014

Výživa dítěte v prvních 1 000 dnech má zásadní vliv na celý jeho život, proto by mělo přijímat energii ze zdravých zdrojů, které mu dodají potřebné látky pro tělesný i psychomotorický rozvoj. Jako zdravé potraviny jsou obvykle označovány ty, které neobsahují příliš nasycených tuků, cukru a sodíku, ale zároveň jsou bohaté na energii a ostatní základní živiny. Takovou potravinou jsou například obilné kaše.


Značky kvality usnadňují spotřebitelům výběr potravin

29. 09. 2014

Výsledky posledního průzkumu realizovaného společností STEM/MARK v srpnu 2014 ukazují, že označení kvality potravin vnímá víc nejen odborná veřejnost, ale i běžní spotřebitelé a klesá nevědomost při rozeznávání původu značek. „U evropských značek kvality potravin nejvíce vzrostla znalost Chráněného zeměpisného označení a to z 8 % na 11 %. Toto označení má např. CHZO České pivo,“ uvádí Ing. Miroslav Koberna, CSc., ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory ČR.


Horká belgická čokoláda láká do Costa Coffee

28. 09. 2014

Během podzimu si můžete vychutnat v kavárnách Costa Coffee lahodnou horkou belgickou čokoládu s jemnou mléčnou pěnou na povrchu posypanou čokoládovými hoblinkami v pořádném “bucláku”. Zdejší baristé se inspirovali indiánským originálem, tedy původní recepturou, a navrch přidali našlehanou čepici z mléčné pěny.


Pochutnejte si na zdravých pamlscích bez lepku

26. 09. 2014

Celiakie je neléčitelné postižení organizmu a jediným řešením zůstává bezlepková dieta. Dříve bylo sehnání potraviny tohoto typu poměrně náročné, situace se však postupně zlepšuje. Širokou nabídku pochoutek v bezlepkové variantě nabízí společnost ÚSOVSKO FOOD Klopina. Novinkou jsou bezlepkové Kukuřičné křupky s jáhlami a Kukuřičné křupky s pohankou.


Den českého piva oslaví přes čtyři tisíce hospod

25. 09. 2014

Po velmi úspěšném pilotním ročníku, uspořádá i letos Český svaz pivovarů a sladoven (ČSPS) Den českého piva, celonárodní svátek všech milovníků piva. Akce se opět uskuteční 27. září, v předvečer svátku sv. Václava, který je patronem českého piva. Slavit můžete v kterémkoliv svém oblíbeném podniku, ale akci aktivně podpoří víc než 4 000 restauračních zařízení po celé České republice, které si připraví nejrůznější speciální nabídky, například speciální pivní menu, pivní speciály nebo návštěvu místního sládka.


Vyhrajte balíček plný džusů Relax 100 %

24. 09. 2014

Sacharidy jsou značným zdrojem naší energie a ovlivňují i naši výkonnost. Jejich nedostatek se projevuje pocitem únavy, jejich nadbytečný příjem vede k ukládání a nárůstu tukových polštářů. Cukry tedy konzumujte jen s mírou.


Vybírejte si v obchodě správné tuky

23. 09. 2014

Čím si zítra namažete pečivo? Nejspíš ideálně něčím jiným, než dnes. Desítky studií chrlí stále nová doporučení, z nichž je jasné jedno: tuky v naší stravě potřebujeme, ale především se v nich musíme dobře vyznat! Jak tedy v obchodě vybrat a správně použít jednotlivé druhy tuků?


Tuňák od Rio Mare získal ostřejší chuť

22. 09. 2014

Milovníci kvalitního tuňáka a pikantních chutí si nově pochutnají na ostré novince od Rio Mare. Lahodný tuňák v olivovém oleji je ještě ochucen zrnky mořské soli a kousky pikantních chilli papriček bez konzervačních látek. S ostrou novinkou připravíte rozmanité omáčky na těstoviny kombinované se zeleninou, skvěle chutná samotný s teplými těstovinami nebo jen s pečivem.


« předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 další »
Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+