Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jahodový dezert inspirovaný Řeckem

3. 8. 2015

Rozmazlete sebe a své nejdražší a připravte TEPLÝ JAHODOVÝ DEZERT INSPIROVANÝ ŘECKOU KUCHYNÍ podle receptu, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette. Je to poněkud netradiční postup i těsto, ale je docela jednoduchý a zvládne jej úplně každý! Část másla je nahrazena kvalitním olivovým olejem, který je vhodný na vaření a zamezí přepalování másla, výsledný dezert potom bude zdravější. Také část moučného podílu je nahrazena celozrnnou moukou (dodržte daný poměr, dezert by jinak byl příliš hutný a těžký na struktuře). Je jen na vás, jestli na vrch přidáte nějaká další semínka kromě vlašských ořechů. Ty jsou v dezertu úžasné a vylepší ještě o kousek nutriční hodnoty.

více »

Další články

V Gurmet pasáži Dlouhá nabízejí i ryby a mořské plody

5. 8. 2015

Gurmáni, foodies i nároční klienti si přijdou na své v pražské Gurmet pasáži Dlouhá. Představuje ucelený koncept prvotřídní gastronomie světového formátu. Hlavní roli zde hrají nejkvalitnější čerstvé suroviny, jedinečná chuť a spokojenost na všech frontách. Najdete tu nejen vysoce kvalitní lahůdkářství, chlebíčkárny, sýrárny a vinotéky, ale i mořské plody a nejrůznější druhy čerstvých ryb. SEEFISH „rybárna“, jež tyto mořské speciality v pasáži nabízí, slaví velmi úspěšný testovací půlrok provozu a plánuje další nové služby pro milovníky ryb a „seafood“.


Sunárek má pro děti nejen výživu, ale i hry

4. 8. 2015

Sunárek, česká značka specializující se na dětskou výživu, již nenabízí pouze lahodné a vyvážené svačinky pro děti, ale nově také proniká do světa moderních technologií. Na začátku července spustila mobilní aplikaci, která pomáhá rozvíjet myšlení i motorické schopnosti dětí a zároveň poskytuje rodičům dostatek informací o produktech Sunárek a Sunarka.


Umíte kombinovat víno s čokoládou?

31. 7. 2015

Čokoládu, stejně jako víno, lze hodnotit podle mnoha kritérií, která jsou si ovšem v ledasčem podobná. Především záleží na jejich chuti a vůni. Opravdový chuťový zážitek prožijete, pokud vyberete správnou „barevnou“ kombinaci vína a čokolády „Pokud zkoušíte párování vína a čokolády poprvé, pak vsaďte na klasickou kombinaci, jíž je silná hořká čokoláda a červené víno s vyšším obsahem tříslovin a nižší kyselinou, například odrůdy Cabernet Savignon či Merlot,“ doporučuje Filip Jantač z Global Wines.


Jak jíst více, a přesto zůstat štíhlá

24. 7. 2015

„Jezte méně“ Ti z vás, kteří se snaží ubrat pár kilo, tuhle „chytrou“ radu nejspíše slyšeli víckrát, než by chtěli. Když zmenšíte množství jídla, snížíte i příjem kalorií. Efekt se ale nedostaví, pokud nezměníte i to, co jíte. I když to zní až příliš skvěle, než aby to byla pravda, skutečně můžete jíst více a současně přijímat méně kalorií. Musíte jen vědět, jak „navýšit objem“.


První PEDRO prodejna láká zákazníky nejen na známou žvýkačku

21. 7. 2015

Oblíbená pochoutka, která zažila socialismus,Sa­metovou revoluci i Československo, má svou vlastní prodejnu PEDRO obchod v pražském OC Letňany. Kromě tradičních růžových žvýkaček s klukem v sombréru nabízí i širokou nabídku želatinových bonbonů, které jsou na českém trhu pod značkou Pedro k dostání.


Jak správně nakupovat a uchovávat kávu, aby neztratila na čerstvosti

17. 7. 2015

Jste milovníci kávy a jen tak ledajaká vás neuspokojí? Pořídili jste si kávovar, máte radost z perfektně doma připravené kávy a lahodí vám nejenom její chuť, ale také aroma? Pak možná oceníte pár tipů, jak zachovat koupenou kávu doma co nejčerstvější. Poradí vám Luboš Martínek, šéfbarista kavárenské sítě CrossCafe.


Vyhrajte soutěž o nejlepší bezlepkový recept!

15. 7. 2015

Projekt „BEZLEPKOVÍ“ společnosti AeskuLab vyhlašuje soutěž o nejlepší originální recept na bezlepkový pokrm. Soutěž potrvá do 31. července 2015. Všechny zaslané recepty posoudí odborná komise v čele s expertem na výživu Petrem Havlíčkem a lektorkou fitness Hankou Kynychovou. Na autory nejlépe hodnocených receptů čekají zajímavé ceny. Cílem soutěže je upozornit na rostoucí počet diagnóz celiakie v České republice.


Tradiční Francouzský trh na Kampě již poosmé

14. 7. 2015

Ve dnech od 14. až 19. července se náměstí Na Kampě již poosmé promění v pulzující francouzskou čtvrť, která milovníkům jídla zprostředkuje neobyčejný gurmánský a kulturní zážitek. Malebné náměstí pod Karlovým mostem se stane dějištěm Francouzských trhů a návštěvníci se mohou těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečné víno, bohatý hudební doprovodný program a na řadu nových vystavovatelů.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+