Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Recepty pro úspěšné houbaře

22. 08. 2014

Plný košík představuje nejen konec příjemně strávených chvil v lese, ale může znamenat začátek kulinářského dobrodružství. Přinášíme vám tři lahodné recepty, které potěší i toho nejnáročnějšího labužníka. Uvařte s námi dýňovou polévku s houbami, miniquiche s houbami a kuře na liškách.

více »

Další články

Konec patokům z automatu. Dopřejte si i v práci výběrovou kávu

29. 08. 2014

Kdybyste si měli vybrat, jestli si dáte v pracovní pauze kávu z automatu nebo z kavárny, kterou byste si vybrali? Dobrá zpráva je, že dnes už i kávovary vhodné do kanceláře umí s použitím čerstvě pražené výběrové kávy připravit za pár korun šálek srovnatelný s lepšími kavárnami. Doubleshot proto nabízí kromě káv pro domácnosti i výhodný kávový program pro kanceláře, kde si můžete objednat jak vybavení tak kávu ve zvýhodněných gastro baleních. V nabídce má i kávovary, které dokážou uspokojit i nároky malých i velkých kanceláří. Ani v práci se tak nemusíte spokojit s často zbytečně drahými patoky, které s kávovým zrnem nemají mnoho společného.


Jak je to s řepkovým olejem?

28. 08. 2014

Když kvete, je bezesporu řepka olejná nepřehlédnutelnou dominantou naší krajiny. U našich západních sousedů jde i o nejoblíbenější olej, zatímco v českých kuchyních je spíše výjimkou. O olejích a tucích obecně přetrvává v našem povědomí celá řada mýtů. Pojďme se zaměřit na ty, které vám možná brání ocenit toto naše tekuté zlato.


Skladujete doma správně vína?

26. 08. 2014

Pokud nejste erudovaným znalcem vín, možná občas zapochybujete v otázce skladování vína. Je toto víno vhodné pro skladování, nebo je určeno pro brzkou spotřebu? A pokud je určeno ke skladování, jak takové víno poznám? V jakých podmínkách a jak dlouho jej mám správně uchovávat? Tyto základní informace o správném skladování vína vám prozradí odborník Filip Jantač z Global Wines.


Konzumace ovoce je u nás především letní záležitostí

19. 08. 2014

Češi spotřebují v průměru 253 gramů ovoce a zeleniny denně, což je o téměř 190 gramů méně, než například v sousedním Německu. V celoevropském měřítku je pak Česká republika řazena mezi trojici zemí s nejnižší denní konzumací ovoce a zeleniny, nižší je uváděna už jen ve Švédsku (237 g) a na Islandu (196 g). Doporučovaná denní dávka je přitom 250 gramů ovoce a 400 gramů zeleniny denně. Spotřeba vitaminy nabitých plodů se ale v ČR pravidelně zvyšuje během prázdninových měsíců. Podle realizovaného průzkumu pro společnost Tesco konzumuje jedna pětina respondentů až čtyři porce ovoce za den. Mezi nejoblíbenější sladké letní plody patří jahody, melouny, broskve, třesně a maliny.


Nové kuskusové a polévkové směsi ARAX pro rychlou večeři

15. 08. 2014

Značka Arax českého dodavatele zdravých potravin FOODISH představuje novinku v podobě ochucených kuskusových směsí, vyrobených ve spolupráci s francouzskými gurmány. Použité ingredience jsou přizpůsobené k rychlé kuchyňské přípravě. Nové jsou i polévkové směsi ARAX z obilovin a luštěnin, s vyváženým mixem sušené zeleniny, bez konzervantů a umělých dochucovadel. Vyzkoušejte je třeba na chatě.


Nové Bookio láká na rezervace do restaurací s 30% slevou

13. 08. 2014

Chcete oslavit narozeniny ve vyhlášené restauraci, ale váš rozpočet to nedovoluje? Pokud jste flexibilní, nabízí se řešení ve formě rezervace přes bookio.cz s 30% slevou. Ve vybraných restauracích a v určitých termínech se sleva vztahuje na celý účet bez ohledu na výši útraty nebo počet osob.


Restaurace pro rok 2014 v kategoriích česká kuchyně, bary a pivnice

12. 08. 2014

Nejlepší restaurace v kategoriích česká kuchyně, bary a pivnice se letos staly restaurace Na Pekárně za českou kuchyni, pivnice U zlatého tygra a Hemingway Bar. Objevily se tak v ročence The World 50 Restaurants v lokální podobě, jejímž patronem jsou italské minerální vody S.Pellegrino & Acqua Panna. Kde je můžete navštívit?


Už jste ochutnali nové ovoce pluot?

07. 08. 2014

Pro svou barvu a skvrnitý vzhled bývá pluot nazýván brontosauřím vejcem. Vznikl křížením dvou oblíbených plodů švestky a meruňky a svou velmi sladkou chutí si zřejmě záhy získá řadu konzumentů. Ačkoliv jsou ve světě pluoty známé již několik let, cestu do České republiky si našly až nyní. Jako první je mohou ochutnat zákazníci Tesco.


« předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 další »
Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+