Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

OŘECHY PLNĚNÉ KRÉMEM

2. 12. 2016

Do Vánoc zbývá ještě docela dost času, ale na pečení cukroví není nikdy brzy. Zkuste si zpříjemnit adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy. „Pokud jste kouzlu tohoto cukroví propadli stejně jako já, připravte si je ke kávičce v adventní neděli nebo jimi potěšte blízké v „mikulášském balíčku“, říká bloggerka Ivana Jindřichová z blogu „Cat & Cook“, která se umístila na pátém místě v Czech Blog Awards. Vyzkoušejte její recept.

více »

Další články

Netradiční vánoční menu se sýrem

8. 12. 2016

Smažený kapr a bramborový salát – tradice, která na sváteční české tabuli štědrovečerní večeře patří již od nepaměti. Pro někoho jasná volba, pro ty náročnější s chutí experimentovat už ne tak docela.


Sůl v jídelníčku si hlídejte

7. 12. 2016

Není žádným tajemstvím, že v našem jídelníčku je až příliš mnoho soli. Nejvíce jí přijímáme prostřednictvím průmyslově zpracovaných potravin, jako jsou masné výrobky, sýry, mořské produkty, konzervy a samozřejmě bramborové chipsy a všelijaké „křupky“. Hodně soli obsahují také chléb a pečivo a překvapivě i některé cereálie. Dalším nebezpečím jsou jídla, jež si dáváme v restauracích. Existuje celá řada vážných zdravotních rizik, která s sebou přináší nadmíra soli ve stravě. Nejčastějším projevem je hypertenze neboli vysoký krevní tlak, který výrazně zvyšuje riziko výskytu srdečních a cévních chorob.


Posilte imunitu svou i vašich dětí…

6. 12. 2016

I Hippokrates jednou řekl: „Jídlo nechť je tvým lékem.“ Od dávných dob se v tomto ohledu nic nezměnilo. Dnešní odborníci rovněž upozorňují a naléhají na konzumaci vyvážené stravy, která je nejlepším lékem a nápravou zároveň. Kvalitní strava je prvním krokem k vybudování vaší imunity, která je v zimním období velmi důležitá. Co a jak bychom tedy měli konzumovat? Na to se ptáme nutrničního specialisty, RNDr. Pavla Suchánka.


Je libo kaštany?

5. 12. 2016

Sychravé počasí, kratší dny a nálada pod psa. I tak může vypadat konec roku, a to pak na sebe splín a špatná nálada nenechají dlouho čekat. Existují však potraviny, které svým složením pomáhají zlepšovat náladu a psychickou pohodu. Mezi takové patří i kaštany.


Zabijačka, pochoutky z masa i veselí

30. 11. 2016

Dnes už nikdo nevypátrá, kdy se odehrála ta první, ale po staletí je zabijačka synonymem hojnosti a příslibem dobré nálady i sytosti. Svatomartinská husa je, při vší úctě, jen chudou a kostnatou příbuznou prasete, jemuž nesahá ani po bůček. Samozřejmě se nebavíme o každodenním jídelníčku, ale kdo by odolal a občas si nepochutnal na kvalitním masném výrobku.


Edukativní program Džusy a pyré – vitaminy ve SMART formě

29. 11. 2016

Nový školní rok začal a s ním nyní startuje i edukativní program „Džusy a pyré – vitamíny ve SMART formě“. Jeho cílem je v průběhu školního roku vzdělávat děti 1. až 3. ročníků základních škol v oblasti správných stravovacích návyků a významu zeleniny a ovoce, jakož i ovocných a ovocno-zeleninových džusů a pyré ve výživě. Program je součástí mezinárodní edukativní kampaně „Džusy a pyré – vitamíny ve SMART formě“ probíhající v České republice, Polsku, Litvě, Rumunsku a na Slovensku.Přihlásit se do něj mohou všechny základní školy po celé ČR, připravena je i soutěž o atraktivní ceny.


Podzimní balíček tyčinek Fit plný chutí a energie

25. 11. 2016

Sychravý podzim ukazuje svou pravou tvář.Pro většinu z nás je zima spojena s únavou a neustálým nedostatkem energie. S tím však můžeme bojovat. Stačí organismus nastartovat správnou výživou. Ta by měla obsahovat především dostatek vlákniny i cenných vitaminů a minerálů. S jejich doplněním vám pomohou chutné tyčinky Fit od společnosti ÚSOVSKO FOOD – Klopina. Jsou zcela bez konzervantů a umělých aromat či barviv.


Křehké sušenky Emco Digestive s vysokým obsahem vlákniny

24. 11. 2016

Rodinná firma Emco uvádí na trh zcela novou celozrnnou sušenku Emco Digestive ve dvou variantách: Digestive original a Digestive ovesné.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+