Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Originální menu podle Michala Nikodema

14. 6. 2016

Téměř každý dobrý kuchař vám poví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných výrobků, ale není to zkrátka ono. Do této skupiny odborníků přes mlsné jazýčky patří i Michal Nikodem, majitel pražského kulinárního studia Ola Kala.

více »

Další články

Pozor na dehydrataci! Co jíst ve vedrech?

24. 6. 2016

Nejen parné dny a pobyt na přímém slunci mohou způsobit dehydrataci. Jaké jsou největší chyby letních jídelníčků a čemu se vyvarovat? Spousta lidí v létě přejde na studenou a rychlou stravu v podobě pečiva, uzenin, sýrů a pár plátků zeleniny. Protože v letním období přece není zapotřebí nadměrná konzumace a už vůbec ne teplých pokrmů. To je jeden z největších omylů, který vede k dehydrataci a dalším problémům. „Suchá a zchlazující strava, ke které se řadí například i mléčné výrobky, zapříčiňuje zahuštěn krve a výraznou redukci tělních tekutin, což vede k oslabení zažívání a následným trávicím potížím (plynatost, nadýmání, křeče),“ upozorňuje specialista na zdravý životní styl značky Menu Gold Milan Merva.


Vyrobte si “pickles”. Kvašená zelenina zažívá světový comeback

21. 6. 2016

Také máte pocit, že poslední dobou v gastronomii neustále narážíte na slovíčko “pickles” nebo na jeho český ekvivalent – kvašenou zeleninu? Něco na tom bude. Prastarý způsob konzervace potravin kvašením totiž zažívá obrovský comeback a není divu. Pickles jsou super zdravé a křupavé, vydrží ve spíži klidně celou zimu (pokud je nesníte dřív) a umí povýšit i obyčejná jídla svojí osvěžující chutí. Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno, radí, jak si doma kvasit třeba přebytky z vlastní zahrady.


Orbit na léto s novou příchutí šťavnatých pomerančů

20. 6. 2016

O slovo se hlásí horké letní dny a slunečné počasí. Ideální čas ochutnat novinku z portfolia žvýkaček bez cukru Orbit s úžasnou chutí svěžích šťavnatých pomerančů: představujeme vám Orbit Orange.


Trpíte alergií či intolerancí na některé potraviny? Kde můžete nakupovat?

16. 6. 2016

Společnost Nutrifree je odborník na potravinové intolerance, všechny jejich produkty neobsahují lepek ani pšeničný škrob a většina pak ani laktózu, vejce anebo sóju. Potraviny by měly být nejen bezlepkové, ale také zdravé. Proto jsou výrobky Nutrifree vytvořeny z vysoce kvalitních surovin, jsou zcela bez konzervantů, hydrogenovaných tuků, umělých barviv a chemických aromat a jsou vyrobeny bez geneticky modifikovaných surovin.


Potraviny, které zrychlí váš metabolismus

7. 6. 2016

Do začátku léta zbývá už jen pár týdnů, a tak není divu, že všude čteme o různých dietách do plavek a všemožných způsobech, jak zredukovat váhu. Mnozí odborníci však tvrdí, že diety nejsou zdaleka tak efektivní jako změna celkové životosprávy. Vybrali jsme pro vás 5 potravin, které vám mohou na cestě za vysněnou postavou pomoci především tím, že zrychlí váš metabolismus a podpoří tak spalování tuků.


Britské dny v Icelandu

6. 6. 2016

Britský obchodní řetězec Iceland přiveze za svými zákazníky část své domoviny. V rámci akce „Britské dny“ představí klasické britské potraviny v originálním londýnském dvoupatrovém autobuse „doubledecker“, který ve své show používal i slavný kuchař Jamie Oliver. Autobus je upravený na pojízdné bistro a při ochutnávkách dokreslí typickou britskou atmosféru.


Jak vybírat maso na grilovačku?

3. 6. 2016

S teplým a slunečným počasím přichází i grilovací sezóna. Základem úspěšného grilování steaků je výběr masa. Nevíte si s ním rady? Přinášíme tipy odborníků.


KFC zavádí v Čechách dovážkový servis

2. 6. 2016

KFC, expert na kuřecí speciality, rozšiřuje své služby zákazníkům a od 1. června spouští vlastní rozvážkový servis KFC Rozvoz v prvních 5 oblastech v Praze. Od 6. června budou pražské dovážkové zóny rozšířeny o dalších 6 lokalit. Na podzim bude rozvážka spuštěna také v dalších městech České republiky. Do konce roku ji bude nabízet celkem 25 restaurací.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+