Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Sladké recepty pro zamilované

13. 2. 2017

Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej vášnivými cupcakes s čokoládou nebo čokoládovými banány se sladkými srdíčky.

více »

Další články

FENOMÉN BIOPOTRAVIN A BIOPRODUKTŮ!

23. 2. 2017

Trendem současné výživy je nakupování biopotravin, které pro náš organismus mají představovat zdravější alternativu stravování v porovnání s běžnými potravinami. Biopotraviny a bioprodukty se získávají z rostlin čí zvířat, které byly vypěstovány či odchovány s minimální spotřebou agrochemikálií za předem stanovených podmínek.


Mlékárna Valašské Meziříčí oslavuje 25. výročí

20. 2. 2017

Mlékárna Valašské Meziříčí vznikla před 25 lety privatizací Beskydských mlékáren. Dnes si můžete pochutnávat na smetanových, ovocných či nízkotučných jogurtech, kysaných tekutých výrobcích, BIO jogurtech nebo čerstvýchte­kutých výrobcích. Především kysané mléčné výrobky si zákazníci oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť, což potvrzují i nejrůznější ocenění. Firma úspěšnou spoluprauje s mladými sportovci – moderními gymnastkami nebo s talentovaným juniorským mistrem světa v desetiboji Jiřím Sýkorou.


Chcete zjistit část tajného receptu Becherovky?

17. 2. 2017

Už více než 200 let je recept na Becherovku stejný a hlavně tajný. A tak to i zůstane. I když ne tak docela. Část tajemného receptu vám poodhalí na čtyřech nových etiketách z limitované edice. Etikety vám ukážou některé koření a byliny, které jsou součástí legendárního likéru. Trojici lahví koupíte od března v obchodech, čtvrtou seženete pouze v Muzeu Jana Bechera.


Novinka Sunar Premium 4 pro zdravý vývoj malých objevitelů

16. 2. 2017

Sunar přichází s novinkou Sunar premium 4 pro děti od ukončeného 24. měsíce, který malým průzkumníkům dodá dostatek vitaminů a pro zdraví potřebných živin na jejich dlouhé cestě za poznáváním světa kolem.


Eidam – nejoblíbenější český sýr

7. 2. 2017

Možná jste si mysleli, že je eidam český sýr. Nejspíše proto, že je u nás dlouhodobě nejoblíbenější a nejprodávanější. Víte, jaké jsou jeho benefity kromě toho, že je chutný a velmi dobře použitelný? Tušíte, jak se vyrábí? Setkali jste se s jeho náhražkami? Podle čeho je poznáte? A co byste měli určitě sledovat na jeho etiketě?


Dotáhněte své kuchařské umění na mistrovskou úroveň v kurzu

6. 2. 2017

Navštivte CATLER ACADEMY, kde vás naučí postupům a trikům skutečných mistrů v oboru, třeba Dalibora Navrátila anebo specialisty na sushi Marka Hory. V jednotlivých kategoriích zjistíte, jaká jsou tajemství úspěchu grilování, vaření, přípravy kávy a čaje, i odšťavňování ovoce a zeleniny.


Mléko jako superpotravina

31. 1. 2017

Poslední dobou je velmi moderní používat výraz „superpotravina“. Označuje se tak všechno, co má pro náš organismus blahodárný účinek, a to díky koncentrovanému množství vitamínů, minerálů, antioxidantů a řady dalších prospěšných látek. Odborníci se předhánějí, kdo objeví exotičtější „superpotravinu“, kterou ale bývá obtížné sehnat, nebo je velmi drahá. Přitom jednu z nich známe a užíváme už tisíce let – kravské mléko.


Pečte bezlepkově a hravě

30. 1. 2017

Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě vyměnit v receptu jeden druh mouky za jiný (v tomto případě nejčastěji hladkou pšeničnou za jakoukoliv bezlepkovou) nemůže být takový problém? A výsledek vás nemile překvapil? Přizvěte si na pomoc odborníky na „bezlepek“- italskou společnost Nutrifree a nejen pečení, nýbrž celý život s nesnášenlivostí lepku, bude snazší.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+