Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Špaldový beránek a další velikonoční sladkosti

16. 04. 2014

Bez beránka si velikonoční svátky asi nikdo nedovede představit. Vyzkoušejte i další recepty na sladkosti, kterými můžete pohostit koledníky. Jestliže nemáte své domácí džemy, můžete použít výběrové EXTRA JAMY od Hamé, vyrobené podle tradičních receptur se sníženou dávkou cukru. Neobsahují žádné konzervační látky ani umělá barviva.

více »

Další články

Vajíčka, sladkosti a suroviny na pečení s velikonoční slevou

18. 04. 2014

Jak vypadají velikonoční akce pohledem zákazníka supermarketu? Řetězce téměř bez výjimky vydávají speciální letáky plné „velikonočních delikates“ a pořádají rekordní počty akcí především na sladkosti a vejce. Velikonoce jsou podle statistik portálu Kupi.cz, který monitoruje ceny v supermarketech, také svátky domácího pečení. Nejlevněji lze třeba vejce pořídit za 2 Kč/ks, ceny vajíček jsou obecně o něco nižší než o loňských Velikonocích. Ale to není vše.


Velikonoční sladkosti. Jsou pro děti odměna, nebo trest?

17. 04. 2014

V České republice se ročně zkonzumuje 60 000 tun čokolády, což je zhruba 6 kilogramů na osobu. Čokoládu neodmítne skoro žádný Čech, několikrát týdně ji konzumuje 55 % z nás. Na Velikonoce se spotřeba laskominek zvyšuje téměř o 100 %. Nadměrná konzumace sladkostí přitom vážně ohrožuje nejen zdraví dospělých, ale především dětí, které na sladkosti často navykají jejich rodiče. Na Velikonoce si sladkosti klidně dopřejme, ovšem kvalitní a v rozumné míře. Zvýšíme-li coby zdatní koledníci i pohybovou aktivitu, náš velikonoční příjem a výdej energie bude mít šanci dostat se do rovnováhy.


Jak o Velikonocích nepřibrat?

16. 04. 2014

Velikonoce jsou kalorické svátky, užíváme si tradiční pamlsky a ani v pití alkoholu se mnoho koledníků moc nekrotí. S přibranými kily však potom dlouho bojujeme. Výživový kouč Martin Škába radí, jak si Velikonoce užít a přitom nepřibrat a přidává recept na zdravého velikonočního beránka.


Bohatá velikonoční pomlázka

15. 04. 2014

Velikonoční svátky si letos budete moci užít v klidu a bez horečného přemýšlení, čím letos malé i velké koledníky překvapit. Každý si totiž určitě vybere z široké nabídky velikonočních novinek, které pro tento rok připravila společnost Mondelez Czech Republic. V letošní nadílce nechybí dobrůtky z limitovaných edic od tradičně zastoupených značek Milka, Brumík či Fidorka. Vyberte si.


Tradiční pivovar Svijany připravil velikonoční nabídku

14. 04. 2014

Pivovar Svijany patří mezi hrstku pivovarů, které i při rostoucí poptávce a rozšiřující se výrobě tvrdošíjně lpějí na tradičních výrobních postupech. Stejně je vyrobený i Svijanský Máz 11 %, jenž kvasí v otevřených spilkách a zraje v ležáckých tancích. Limitovanou sérii velikonočních multipacků s 8 pivy Svijanského Mázu 11 % si můžete pořídit ve čtyřech veselých jarních barvách.


Matcha čaj – Japonsko ve dvou šálcích denně

11. 04. 2014

Jemně mletý zelený prášek na první pohled připomíná wasabi, slavný japonský křen, který neodmyslitelně patří k sushi. Země původu je stejná, jen chuť a použití se naprosto liší. Smaragdově zelenou barvu získává Matcha Tea díky intenzivní produkci chlorofylu. Ten navíc čaj obohacuje o větší množství aminokyselin a jemnou, nasládlou chuť.


Petr Havlíček se stal exkluzivním poradcem společnosti Aramark

10. 04. 2014

Společnost Aramark, provozovatel více než 80 firemních restaurací v České republice, zahájila exkluzivní spolupráci s Petrem Havlíčkem, předním českým odborníkem na výživu. „Aramark jako první cateringová společnost přinesl do České republiky ucelený koncept zdravého stravování Vitalfood. Od spolupráce s Petrem Havlíčkem si slibujeme především další výrazný rozvoj našeho konceptu Vitalfood. Chceme ukázat, že Aramark to se zdravým stravováním myslí opravdu vážně, a naučit naše zákazníky stravovat se zdravě po celý den,“ říká Vladimír Staněk, generální ředitel společnosti Aramark.


Kolonáda nově s jemnou vanilkovou náplní v kakaových oplatkách

09. 04. 2014

Oblíbené lázeňské oplatky Kolonáda rozšířily své řady o novou lahodnou příchuť. A na své si tentokrát přijdou zejména příznivci vanilky, pro které Kolonáda připravila opravdu velkou lahůdku. Do bezstarostné atmosféry mariánskolázeňských promenád vás tentokrát přenesou kulaté křehké kakaové oplatky spojené jemnou krémovou vanilkovou náplní uvnitř. Novinka je v obchodech k dostání od dubna.


« předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 další »
Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+