Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Kari z červené čočky vám dodá jarní energie za pár minut

16. 3. 2017

O příznivých účincích konzumace luštěnin na lidský organismus slyšíme často, i přesto na našem stole obvykle chybí. A to je velká škoda, čočka je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů její konzumací pomůžeme nejen své pleti a vlasům, ale i náladě. Navíc, tento recept se s vaším malým přičiněním uvaří téměř sám.

více »

Další články

Znáte blahodárné účinky kysaných produktů?

24. 3. 2017

S prvními jarními dny se mnoho lidí pouští do změny jídelníčku a nastartování zdravého životního stylu. Jedním z možných přístupů může být i zařazení fermentovaných potravin do běžné denní výživy. Kysané produkty podporují správnou činnost střev a přispívají k naší celkové pohodě – o jejich účincích věděli již naši předci, proces fermentace je totiž jedním z nejstarších způsobů uchovávání potravin. Přitom dle průzkumu společnosti STEM/MARK1 až 30 % Čechů vůbec netuší, jaké benefity pro naše zdraví mohou kysané produkty mít.


Unikátní zeleninová klobáska Rawsage od Lifefood

17. 3. 2017

Že jste si dosud nedokázali představit pokrm, který by voněl a chutnal jako tradiční klobáska, a byl přitom vyroben z prémiových bio rostlinných surovin? Nové obzory ve výživě ukazuje Rawsage. Unikátní pikantní snack od Lifefood.


Tři tipy, jak na jarní očistu

15. 3. 2017

S příchodem blížícího se jara přichází na spoustu z nás také myšlenky na zbavení se přebytečných kil a celkové zlepšení životního stylu. Jak na to? Zasoutěžte si s Naturhouse. Dle slov Věry Burešové, hlavní výživové poradkyně NATURHOUSE, vyžaduje dodržování těchto zásad pevnou vůli a často i odbornou radu.


Desatero kvalitního chleba

10. 3. 2017

Chléb je základní lidská potravina již po tisíce let a také symbol života. Pro náš organismus má optimální složení – pouze o chlebu a vodě vydržíme žít poměrně dlouhou dobu. Dneska navíc můžeme vybírat mezi tolika druhy, že si každý přijde na své. Jak poznáme ten, který je vyroben pouze přírodním kvasem? Podle čeho vybírat chleba v obchodě? Jak ho správně skladovat a zamrazit? Pronikněte do tajů jedné ze stěžejních potravin.


Jaké tuky konzumovat a vyvarovat se infarktu?

28. 2. 2017

O 5 % vyšší příjem nasycených mastných kyselin vede ke zvýšení rizika ischemické choroby srdeční o 25 %. Snížení příjmu nasycených mastných kyselin ve stravě o 1 % pak riziko ischemické choroby srdeční v následujících 24–28 letech o 4–8 % snižuje. Tyto výsledky přinesla nedávno publikovaná dlouhodobá prospektivní studie provedená na Harvardské univerzitě s více než 100 000 účastníky. Zjednodušeně se dá říci, že v našich končinách se mají v jídelníčku hlídat zejména živočišné a tropické tuky (v čele s kokosovým) a potraviny tyto tuky obsahující, jako jsou velmi tučné mléčné výrobky, uzeniny, tučné maso, cukrovinky a jemné a trvanlivé pečivo. Důležité dle studie ale také je, čím rizikové mastné kyseliny v jídelníčku nahradíme.


FENOMÉN BIOPOTRAVIN A BIOPRODUKTŮ!

23. 2. 2017

Trendem současné výživy je nakupování biopotravin, které pro náš organismus mají představovat zdravější alternativu stravování v porovnání s běžnými potravinami. Biopotraviny a bioprodukty se získávají z rostlin čí zvířat, které byly vypěstovány či odchovány s minimální spotřebou agrochemikálií za předem stanovených podmínek.


Mlékárna Valašské Meziříčí oslavuje 25. výročí

20. 2. 2017

Mlékárna Valašské Meziříčí vznikla před 25 lety privatizací Beskydských mlékáren. Dnes si můžete pochutnávat na smetanových, ovocných či nízkotučných jogurtech, kysaných tekutých výrobcích, BIO jogurtech nebo čerstvýchte­kutých výrobcích. Především kysané mléčné výrobky si zákazníci oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť, což potvrzují i nejrůznější ocenění. Firma úspěšnou spoluprauje s mladými sportovci – moderními gymnastkami nebo s talentovaným juniorským mistrem světa v desetiboji Jiřím Sýkorou.


Chcete zjistit část tajného receptu Becherovky?

17. 2. 2017

Už více než 200 let je recept na Becherovku stejný a hlavně tajný. A tak to i zůstane. I když ne tak docela. Část tajemného receptu vám poodhalí na čtyřech nových etiketách z limitované edice. Etikety vám ukážou některé koření a byliny, které jsou součástí legendárního likéru. Trojici lahví koupíte od března v obchodech, čtvrtou seženete pouze v Muzeu Jana Bechera.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+