Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jaternice, jelítko, tlačenka či sulc podle šik receptů známých šéfkuchařů

31. 10. 2014

Pochutnáváte si rádi na klasických zabíjačkových dobrotách? Ačkoliv se jedná o záležitost mnoha generací, šéfkuchaři zapojili fantazii a vymysleli pokrmy, které jsou rozhodně in. Využili i zabíjačkové speciality značky Schneider.

více »

Další články

Nové litrovky od pana Uga jako čerstvě vymačkaná šťáva

31. 10. 2014

Pan Ugo je zcela nekompromisní. Všechno, co dělá, dělá na 100%. I svoje nové litrovky. Ty si díky unikátnímu výrobnímu procesu zachovají parametry právě vymačkané šťávy. A jelikož pan Ugo nemá pro nic jiného než 100% ovoce a zeleninu pochopení, v jeho šťávách nenajdete žádná barviva, koncentráty, konzervanty, vodu ani cukr nebo sladidla.


Dětská alergie na mléko s věkem mizí

30. 10. 2014

Čím dál tím častěji se setkáváme s tvrzením, že je třeba vyřadit ze stravy mléko či mléčné výrobky, protože jsme na ně alergičtí. Přitom je v české dospělé populaci postiženo alergií na mléčnou bílkovinu pouze 0,5 % jedinců. „Mechanizmus alergické reakce je výslednicí velmi komplexních dějů. Mezi ně spadají genetické dispozice a individuální imunitní reaktivita, která je budována především v kojeneckém období. Velmi zjednodušeně lze říci, že mimořádný ochranný prvek před rozvojem imunopatologií představuje kojení,“ upřesňuje prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. v rámci projektu Bílé plus.


Borůvka či mango v nových kapsičkách Sunárek Do ručičky

29. 10. 2014

Sortiment 100% ovocných příkrmů Sunárek Do ručičky se rozrůstá o další příchutě, s jejichž volbou pomáhaly mimo jiné také maminky. Ke stávajícím příchutím banán, hruška, jahoda a meruňka, se tak nově přidávají borůvka, mango, broskev a švestka. Sunárek Do ručičky ve všech osmi příchutích si mohou malé děti vychutnat již od ukončeného 7. měsíce.


Ceny obědů stoupají. Rozdíly mezi kraji jsou až dvacetikorunové

28. 10. 2014

Obědy v Česku opět podražily, oproti loňskému roku průměrně o 4,2 %. Nejdražší oběd si dáte v Praze, kde letos cena průměrného oběda poprvé překročila 100 Kč. Nejlevněji se naobědváte na Vysočině, v Ústeckém a Pardubickém kraji. Vyplývá to z dlouhodobých statistik portálu Lunchtime.cz, který sdružuje polední menu více než 3000 restaurací po celé ČR. „Průměrné ceny obědových menu meziročně vzrostly o 4,2 %, což je srovnatelné s meziročním nárůstem 2012 až 2013, kdy vzrostly o 4,7 %. Průměrně si tak při obědě připlatíme o 4 koruny a zaplatíme 89 Kč," komentuje vývoj cen Peter Švec, country manager Lunchtime.cz/Zo­mato.


Začínáte s bezlepkovou dietou?

27. 10. 2014

Lék na celiakii ještě nalezen nebyl, a proto je bezlepková dieta jediná cesta ke snášenlivosti lepku. Diagnóza této nemoci s sebou přináší celou řadu omezení a na začátku není vůbec jednoduché přejít k „čisté“ bezlepkové dietě. Jisté pochybnosti o zvládnutí diety má každý, ale nakonec ji většina dokázala úspěšně zvládnout. „Po diagnostikování celiakie čeká nejen na celou rodinu spousta změn,“ přiznává výživová poradkyně Jana Servátková, která má s klienty celiaky dlouholeté zkušenosti.


SCHNEIDER nabízí výrobky v nových obalech a na svém webu recepty šéfkuchařů

24. 10. 2014

Značka SCHNEIDER přichází na trh s novými masnými výrobky a řadou inovací. Po letním grilování si nyní můžete pochutnat na zabíjačkových specialitách. Zároveň oblékl výrobce své uzeniny do nových obalů, které informují spotřebitele podrobně o výrobku už v souladu s novou obalovou legislativou Evropské unie, která vstoupí v platnost 13. prosince 2014. A pokud rádi vaříte, určitě se podívejte na web JakNaVelkéVěci.cz, kde najdete recepty pro různé příležitosti od oslav narozenin, zabíjačky až po vánoční a velikonoční pokrmy. Zapojili se i známí šéfkuchaři.


V soutěži pivních speciálů se prosadily novinky z menších pivovarů

23. 10. 2014

Pátý ročník soutěže speciálních a neobvyklých piv vyrobených pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS – PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014 byl ve znamení úspěchů především menších pivovarů. Letošního ročníku se zúčastnilo 12 pivovarů, které přihlásily do soutěže druhý nejvyšší počet piv za dobu jejího konání – celkem 35. Letošní ročník se poprvé uskutečnil v nedávno otevřeném Výzkumném senzorickém centru Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze.


Foodblogerka Veronika KOKO Kokešová vydává kuchařku plnou videí

22. 10. 2014

Přihlášku na vysokou školu hotelovou podávala s tím, že převezme rodinný podnik. Nestalo se. Otec ho prodal dřív, než si stihla dojít pro inženýrský diplom. Dnes místo v restauraci prezentuje devětadvacetiletá Veronika „Koko“ Kokešová již třetím rokem své recepty divákům internetové televize Stream.cz a coby autorku populárního blogu ji zná každý uvědomělý foodie. V říjnu vydává svou první kuchařku plnou fotografií, ilustrací a videí Menu podle Koko, kterou doprovází stejnojmenný pořad. Knihu vydává nakladatelství Smart Press ve spolupráci s internetovou televizí Stream.cz.


« předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 další »
Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+