Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Cupcakes s olivovým olejem

15. 7. 2016

Milujete sladké a často doma pečete? Připravte si odlehčenou formu dezertu s použitím olivového oleje. Olivový olej si navzdory zažitým mýtům uchovává své pozitivní vlastnosti i při vysokých teplotách, a je proto možné jej použít i na pečení sladkých dobrot, jako jsou sušenky, muffiny, koláče nebo cukroví. Na chuti nepoznáte žádný rozdíl, těsto bude vláčnější a díky unikátním vlastnostem olivového oleje bude celý dezert zdravější. Vyzkoušejte!

více »

Další články

Jsou superpotraviny opravdu tolik super?

22. 7. 2016

Chia, açaí, goji, chlorella, quinoa, guarana, maca. Ještě před pár lety tyto výrazy v našich končinách nikdo neznal. Dnes najdeme alespoň jednu z nich v každém supermarketu. Není pochyb o tom, že takzvané superpotraviny obsahují vysoké množství tělu prospěšných látek. Ovšem dokáží tyto exotické plodiny opravdu takové zázraky, jaké jsou jim připisovány? I v našich luzích a hájích najdeme stejně ceněné a pro tělo stejně blahodárné plodiny jako ty vonící exotikou.


Novinky od Krále Sýrů s bylinkami či papričkou

21. 7. 2016

Dovolená je stále v nedohlednu? S našimi královskými novinkami se budete cítit jako v provoněné Provence či horkém rozpáleném Mexiku. Značka Král Sýrů pro vás připravila dvě úžasné novinky – Král Sýrů Provensálské bylinky a Král Sýrů Jalapeños.


Jak se správně stravovat na dovolené?

20. 7. 2016

Po roce plném náročné práce se vždy těšíme na dovolenou, abychom si dopřáli zasloužený odpočinek. Tělo i mysl se zregeneruje a načerpá novou energii potřebnou do dalšího roku. Jak se ale na dovolené chovat z hlediska správného stravování, abychom si spíše neuškodili? Musíte o dovolené všechno stihnout, jezdíte s rodinou nebo přáteli z místa na místo, skoro ani nestíháte přes den jíst? Nebo jste ten typ, co si užívá zaslouženého povalování na pláži a využívá výhod režimu all inclusive?


Ne všechna éčka v potravinách jsou nežádoucí

14. 7. 2016

Některé přídatné látky jsou neškodné. Mnoho lidí ale vnímá všechna éčka negativně. dTest pro snadnou a rychlou orientaci mezi nimi vytvořil veřejně dostupnou databázi. K dis­pozici je zdarma na webu dTest.cz i v podobě mobilní aplikace.


Potraviny bez palmového oleje si filtruje pětina zákazníků Rohlik.cz

6. 7. 2016

Možnosti vyfiltrovat si potraviny bez palmového oleje využívá 19 % zákazníků online supermarketu Rohlik.cz. Obchod proto dále rozšiřuje jejich nabídku. A to především u dětské výživy a v kategorii sladkostí a slaných dobrot, kde lidé filtr používají nejčastěji. Poptávce vycházejí vstříc výrobci, kteří postupně nahrazují palmový olej jeho alternativami.


Potraviny jako spalovače tuků? Funguje to!

5. 7. 2016

Krásnou postavu do plavek chceme mít všechny. Co na to ale jít letos chytře a zbavit se přebytečných tukových polštářků jídlem namísto drastických diet? Existují potraviny, které fungují jako „tukožrouti“ – zařaďte je do svého jídelníčku. Jak vlastně takové potraviny fungují? „Nakopnou náš metabolismus, rozproudí krev a tělo je tak nuceno spalovat kalorie rychleji. V zásadě ale každá z nich funguje trochu jinak,“ vysvětluje Petra Skalská, poradkyně pro výživu PestryJidelnciek.cz


Po cvičení proteiny z tyčinky

4. 7. 2016

Regenerace po cvičení je stejně důležitá jako cvičení samotné, proto nyní značka Corny, nejprodávanější značka v kategorii cereálních tyčinek v Česku, přichází na trh s chutnou řadou proteinových tyčinek – Corny Protein, která obsahuje 30 % proteinů. Kromě vyváženého složení cereálií, rostlinných a mléčných proteinů či hořčíku (magnézia) nabízí i skvělou chuť, je proto ideální volbou pro všechny, kteří hledají chutnou a výživnou svačinku po sportovních aktivitách. K dostání je hned ve třech lahodných variantách – čokoláda, karamel a citron.


Víte, jaké má čaj pozitivní účinky?

30. 6. 2016

Čaj je jedinečný nápoj, který posiluje jak tělo, tak i duši. První věcí, která nás na čaji zaujme, je jemná vůně z více jak 150 aromatických látek. Společně s příjemnou chutí vytvářejí uvolněnou atmosféru a zároveň mobilizují naši vnitřní energii. Čaj však nejen dobře chutná a voní. Jeho pozitivní vliv na naše zdraví je známý již po tisíciletí. Vědci už několik desetiletí pozorují, že člověk, který pije čaj, je zdravější než ten, který čaj nepije. U vyznavačů čaje se méně objevuje onemocnění rakoviny nebo zelený zákal, vyskytuje se méně onemocnění srdce a krevního oběhu či zubních kazů.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+