Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Zdravé polévky, se kterými se lépe hubne

15. 10. 2014

Připravíte je rychle, zasytí a hlavně – je jich tolik druhů, že se jich nikdy nepřejíte. O čem je řeč? Přece o polévkách a my se podíváme na ty, po kterých se podle odborníků hubne. „Polévky mají hned několik dobrých vlastností, které se hodí pro hubnutí. Výzkumy ukázaly, že u polévek připravených z rozmixovaných ingrediencí se zvýší potřebné vylučování trávicích šťáv a mozek dostane signál o zasycení daleko lépe, než když zapíjíme pevnou stravu. Zároveň si zlepšíme pitný režim, a pokud jsou připravené ze správně zvolených surovin, také příjem vlákniny, vitaminů a dalších živin,“ říká odborník na výživu Filip Degl ze společnosti KetoFit. „Přidáte-li do každé polévky kalcium, bude omezovat vstřebávání tuku z polévky, což lze využít při redukci hmotnosti,“ doporučuje Degl. Vyzkoušejte polévkové recepty.

více »

Další články

Foodblogerka Veronika KOKO Kokešová vydává kuchařku plnou videí

22. 10. 2014

Přihlášku na vysokou školu hotelovou podávala s tím, že převezme rodinný podnik. Nestalo se. Otec ho prodal dřív, než si stihla dojít pro inženýrský diplom. Dnes místo v restauraci prezentuje devětadvacetiletá Veronika „Koko“ Kokešová již třetím rokem své recepty divákům internetové televize Stream.cz a coby autorku populárního blogu ji zná každý uvědomělý foodie. V říjnu vydává svou první kuchařku plnou fotografií a ilustrací a videí Menu podle Koko, kterou doprovodí stejnojmenný pořad. Knihu vydává nakladatelství Smart Press ve spolupráci s internetovou televizí Stream.cz.


Češi snídají sami a nezdravě

21. 10. 2014

Snídani si denně dopřeje většina Čechů, vynechává ji jen zhruba 14 % lidí. Ranní rodinná idylka je však Čechům vzdálená. Ve všední dny snídají nejčastěji doma o samotě. Průzkum ukázal, že teoreticky víme, jaké potraviny k snídani nejlépe servírovat, realita je však jiná. „Potraviny, které Češi konzumují nejčastěji, jsou bohaté na živočišné tuky a sůl, chybí vláknina a nenasycené mastné kyseliny z ryb a rostlinných zdrojů. Takový jídelníček je často příčinou řady onemocnění. Přitom většina lidí snídá doma, a tak může, na rozdíl od oběda z jídelny nebo restaurace, skladbu snídaně přímo ovlivnit,“ upozorňuje MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu.


Zdravé stravování v zaměstnání je velmi důležité

20. 10. 2014

Nepodceňujme zdravé a pravidelné stravování během pracovní doby, zazněl zásadní apel na konferenci Důležitost zdravého životního stylu v zaměstnání, která se uskutečnila u příležitosti Světového dne výživy OSN v Kaiserštejnském paláci v Praze. Hlavním mluvčím konference byl Christopher Wanjek, americký novinář, spisovatel a mimo jiné autor knihy Food At Work.


Právě dozrál Cidre Premier 2013. Ochutnejte kvalitní nový ročník

17. 10. 2014

Touto dobou se v Cidrerii před rokem lisoval mošt a stáčel do tanků a teprve nyní v lahvích dozrál a vybízí k ochutnání nového ročníku Cidru Premier. Ochutnávku si můžete objednat domů na cidrerie.cz nebo navštívit BYOF Bar ve všenorské Cidrerii, kde si výrobnu českého bio cidru můžete i prohlédnout. A jaký tedy je ten letošní ročník? „Loňský rok nebyl kvůli počasí příliš bohatý co do množství jablek, o to kvalitnější ale jablka vyrostla. Navíc cidre zrál výjimečně dlouho, některý dokonce více než devět měsíců, což jeho chuti prospělo. Dlouhé zrání chuť zakulacuje, zjemňuje a spojuje. Letos se tedy fanoušci našeho cidru mohou těšit na velmi zajímavý ročník," představuje na úvod ročník 2013 Jáchym Kliment, zakladatel a majitel Cidrerie.


Trend zdravého životního stylu v nákupních košících

16. 10. 2014

Nesmíte lepek, držíte dietu, jíte biopotraviny a vyhledáváte ty zdravé? Právě nyní se na prodejních pultech Tesco objevuje rozšířený sortiment produktů speciální výživy. Zákazníci již nemusejí hledat tyto výrobky v různých odděleních, v obchodech Tesco je nyní najdou přehledně a viditelně označené na jednom místě. „Jedná se nejen o výrobky speciální výživy pod privátními značkami Tesco (nově zn. Free From výrobků bez lepku), ale i produkty Country Life, Pro Bio, Racio, Schär či Gullón,“ uvádí Martin Grofčík, manažer nákupu trvanlivých potravin společnosti Tesco.


Lokální potraviny nakoupíte online

14. 10. 2014

Od října si nejoblíbenější produkty prodejen lokálních potravin Sklizeno můžete nakoupit na internetu a během 90 minut vám je dovezou až domů. Ve spolupráci s online marketem rohlik.cz tak Sklizeno rozšiřuje svůj dosah na celou Prahu.


Zdravá strava míří do škol po celé ČR a má zastavit trend tloustnutí dětí

13. 10. 2014

Česká republika tloustne! Nad hranicí normální hmotnosti se pohybuje 54 % dospělé české populace, z toho 17 % trpí obezitou (BMI nad 30). A týká se to i dětí. Podle posledních výzkumů Statistického úřadu činí v ČR podíl 13 až 15letých chlapců s vyšší hmotností 15 % a dívek 10 %. Varovný je především vzestup počtu dětí se závažnějším stupněm obezity, proto je nutná dostatečná informovanost učitelů, samotných žáků, i vedoucích pracovníků školních zařízení. Změnit to chce společně s odborníky, kuchařkami a učiteli celostátní projekt Zdravá strava do škol.


Brambory bychom měli nakupovat podle varných typů a odrůd

09. 10. 2014

Tuzemská kuchyně by se bez brambor neobešla. Podávají se jako oblíbená příloha nebo v nejrůznějších obměnách i jako hlavní chod. Přesto v oblasti výběru vhodných odrůd na vaření a pečení Češi tápou. Při nákupu často zapomínají sledovat varné typy a také specifikaci dané bramborové odrůdy. Přitom právě od ní se odvíjí i výsledek kulinářského umění.


« předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 další »
Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+