Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Polévka s medvědím česnekem

17. 4. 2018

Chcete připravit rodině něco netradičního, chutného a přitom zdravého? Inspirujte se šéfkuchařem Pavlem Václavíkem ze Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, který rád na jaře připravuje svým hostům krémovou polévku s medvědím česnekem.

více »

Další články

Pesto z medvědího česneku

18. 4. 2018

Medvědí česnek není v české kuchyni žádnou novinkou. Velmi rády s ním pracovaly již naše babičky. Vyhledávaly ho nejen pro jeho příjemnou, česnekovou chuť, ale také pro jeho blahodárné účinky na náš organismus. Nyní si můžeme zázračných účinků medvědího česneku vychutnat také v lahodných pestech, která vyrábí rodinná manufaktura Hradecké delikatesy. Vyzkoušejte osvědčený recept.


Nakličte si doma semínka plná vitaminů proti jarní únavě

17. 4. 2018

Po dlouhém zimním období si náš organizmus zaslouží být obohacen porcí vitaminů a minerálních látek, které ho pomohou ochránit před tzv. jarní únavou. Než se na trhu či zahrádce objeví čerstvá jarní zelenina, přidejte na talíř k hotovému pokrmu, do polévky, salátu či na namazaný chléb hrst křupavých klíčků a výhonků. Naklíčit je v domácím prostředí je snadné a rychlé. Semínka pěti různých druhů si nyní můžete pořídit v biokvalitě v připravených směsích od firmy PROBIO.


Nová Magnesia RED obohacená o vitaminy B

16. 4. 2018

Magnesia RED – malina, jahoda, brusinka a grapefruit – to jsou příchutě z červeného ovoce, které v nás probouzí aktivitu. Magnesia RED je nově obohacena o vitaminy B a přichází v novém atraktivním designu.


Zatočte s jarní únavou – načerpejte energii ze správných potravin

12. 4. 2018

I toto příjemné období ale skýtá úskalí v podobě jarní únavy. Tou trpí zejména lidé, kteří sedí celý den v kanceláři a na hezké počasí venku koukají skrz zavřená okna. Navíc je počasí v tomto období stále aprílové. Náhlé změny venkovních teplot mají za důsledek pomalý rozjezd dne, výkyvy nálad a prokrastinační režim po obědové pauze. Jak bojovat s jarní únavou výběrem vhodných potravin?


Dietní labyrint. Vyznáte se v něm?

9. 4. 2018

Kdo nikdy v životě nedržel jedinou dietu, snad dnes jako by ani nebyl. Média na nás denně chrlí články o nejrůznějších dietních trendech, do toho se blíží jarní detox, hubnutí do plavek, však to znáte. Abyste se v té záplavě neutopili, připravili jsme pro vás malého průvodce, který shrnuje, co teď na dietním bojišti nejvíce frčí. Jakou cestou se sami vydáte, je pak už jen na vás.


Kávové nápoje prozradí, jací jste

6. 4. 2018

Řekni mi, jakou kávu piješ, a já ti řeknu, kdo jsi. Věděli jste, že obliba určitého druhu kávy vypovídá něco o vaší povaze? Jejím výběrem prozrazujete víc, než si možná myslíte. Kterému kávovému nápoji dáváte nejčastěji přednost vy? Otestujte se!


Jak vybírat v obchodě ovoce a zeleninu?

4. 4. 2018

Hnědé flíčky na banánech, tvrdá rajčata – brát nebo nebrat? Na to se Sklizeno zeptalo svého partnera, odborníků na ovoce a zeleninu z Freshbedynky.cz. Společně dali dohromady tipy na to, jak si vybrat v obchodě zeleninu, abyste doma nebyli zklamaní.


Velikonoční nádivka letos asi bez kopřiv

30. 3. 2018

Naše republika patří k nejvíc ateistickým zemím v Evropě, přesto největší křesťanský svátek – Velikonoce – slaví a zvyky dodržuje až 90 procent Čechů. Spíš než s náboženstvím má však většina z nich Velikonoce spojené s příchodem jara a tradičními pokrmy.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+