Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Připravte hostům malé kávové tartaletky

16. 9. 2016

Tartaletky jsou křehké košíčky, které voní po mandlích. Připravit je můžete v jakékoliv velikosti, ke kávě se samozřejmě hodí menší, které doplní zážitek z lahodné kávy.

více »

Další články

Mléko nezahleňuje

27. 9. 2016

Mezi laickou veřejností koluje častý názor, že konzumace mléka a mléčných výrobků je spojena se zvýšenou produkcí hlenu v horních a dolních cestách dýchacích. Jenže neexistuje žádný výzkum, který by tuto myšlenku alespoň částečně podpořil.Důvodem mohou být vlivy východní filozofie a čínské medicíny, které k nám pronikají.


Rychlá kaše k snídani

23. 9. 2016

V chladných podzimních ránech se můžete během chviličky zahřát, bezvadně si zamlsat a zařídit dobrou náladu a energii (minimálně) na celé dopoledne. Horká snídaňová rychlokaše od Mixit je hotová během pár minutek, navíc můžete každý den mlsat jinou a ještě si ji vylepšit křupavými oříšky, barevným ovocem nebo třeba hoblinkami čokolády.


Vyznáte se ve fazolích?

22. 9. 2016

Hodí se jako příloha k masu i rybě. A navíc pomáhají budovat svalovou hmotu. Jejich kouzlo rovněž spočívá v jednoduché přípravě. Řeč je o fazolích. Zpozornit by měli i ti, kteří do svého jídelníčku zařazují málo zeleniny. Právě fazole jim mohou posloužit jako slušná kompenzace. Fazole se totiž řadí mezi hodnotné luštěniny obsahující významné množství bílkovin (cca 20g/100g), proto by jimi neměli pohrdnout ani svalovci.


Znáte bulgur?

20. 9. 2016

Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se jejich zrna namáčí, uvaří a po vysušení podrtí na menší kousky. Následná příprava v kuchyni je pak velice snadná, stačí vařit 12 minut, či nechat zrna nabobtnat ve studené nebo horké vodě. Obsahuje vitamín A, B1, 2, 3 a 6, minerální látky – fosfor, železo, hořčíku, mangan a stopové prvky, které chrání buňky před útokem volných radikálů. Má minimum tuku. Blahodárně působí na naše střeva, snižuje cholesterol v krvi, pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a předcházet tak cukrovce. Bulgur se hodí do nejrůznějších rizot (místo rýže), je možné jej využít do nádivek, jako zavářku do polévky, pro přípravu salátů a kaší. Vyzkoušejte náš recept.


Jaká káva je ta pravá podle zvěrokruhu?

15. 9. 2016

Vychutnejte si v pohodlí domova s kamarádkou či sami jeden z lahodných nápojů Tassimo. Připravte si stiskem jednoho tlačítka dokonalý nápoj! Svět kávy se může jevit jako velká věda, občas je ale na místě hodit vědu za hlavu a vsadit na intuici. Správný barista sám pozná, na co máte chuť. Možná, že si každé odpoledne dáváte nadýchané cappuccino, co ale udělat změnu a dopřát si krémovou horkou čokoládu či několik loků silného ristretta? Nechte si poradit od hvězd!


Hubněte s příchutí malin a borůvek

12. 9. 2016

Pokud toužíte zhubnout nějaké to kilo nebo se občas přes den nestíháte v klidu naobědvat, ale přesto chcete jíst zdravě, pak jistě oceníte koktejl Formula 1, který je praktickou alternativou jednoho hlavního jídla. Od srpna mu navíc přibyla zbrusu nová příchuť malin a borůvek.


V My Food nakoupíte kvalitní potraviny

30. 8. 2016

Síť prodejen a bister s kvalitními potravinami My Food nabízí nejen kvalitní potraviny od dodavatelů. Součástí konceptu My Food jsou i celodenní bistra a rozsáhlá vlastní výroba. Kdykoliv tedy přijdete do jednoho z My Food bister nebo marketů, můžete si vybrat z mnoha salátů, sendvičů, wrapů, pomazánek a snídaní, které si můžete odnést s sebou nebo sníst na místě. Bistra My Food k tomu nabízejí celodenní cenově dostupné menu plné jídel z kvalitních potravin, a oběd tu tak můžete rovnou spojit s nákupem potravin domů.


Jak se v létě osvěžit? Zapomeňte na zmrzlinu

26. 8. 2016

Léto ještě nekončí a teploty by měly dosáhnout přes 30 stupňů Celsia. Letní počasí je spojené se sluncem i vysokými teplotami. Člověk by se rád zchladil. Podle výživových odborníků sítě výživových poraden NATURHOUSE nabízí kupříkladu zmrzlina jen chvilkový pocit osvěžení, ba naopak může být velmi kalorická. Jak se tedy v létě ochladit a navíc zdravě?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+