Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Špenát s těstovinami a růžičková kapusta v masových kuličkách

22. 5. 2015

Špenát a růžičková kapusta mohou v zajímavých pokrmech na vašem jídelním stole zazářit. Ke špenátu se vyloženě hodí kuřecí maso, sýry nebo smetana. Recept na těstoviny se špenátem a kuřecím masem je navíc skvělou „rychlovkou“, kterou zvládnete připravit za půl hodiny. Využijte k vaření zmrazenou zeleninu Dione plnou vitaminů, kterou můžete mít doma v pohotovosti v mrazáku.

více »

Další články

Nový mléčný nápoj pro předškoláky

21. 5. 2015

Na optimální a vyváženou stravu s dostatečným množstvím vitaminů a minerálních látek, především vápníku, železa a zinku je potřeba dbát nejen v prvních měsících života dítěte, ale také v pozdějším období. Nový mléčný nápoj Sunar complex 5 je určen pro předškolní děti od ukončeného 3. roku.


Džus a pyré pro rychlé načerpání zdraví z ovoce

20. 5. 2015

V každodenním shonu často zaháníme hlad takovým jídlem, které jen v rychlosti sníme a přitom neřešíme jeho skladbu. Bohužel tak dochází k tomu, že ve výživě dětí i dospělých chybí nezbytné vitamíny z ovoce a zeleniny. Potvrzuje to i nedávno realizovaný průzkum, který ukázal, že spotřeba džusů v Polsku, České republice, Slovensku, Litvě a Rumunsku je většinou výrazně nižší, než v západní Evropě. Zatímco Brit vypije zhruba 17 litrů džusu ročně, v Německu je to 22 litrů a v Norsku asi 30 litrů. V České republice je to 4,8 litru na osobu ročně, což je pouhých 13 ml džusu denně, tedy jen několik lžiček týdně. Doporučuje se 20 ml denně.


V Peru se skvěle daří pěstovat malým zemědělcům kávu. Ochutnejte limitovanou edici Nespressa

19. 5. 2015

Nespresso přichází s další exkluzivní limitovanou edicí Grand Cru, která překvapí a potěší milovníky tohoto lahodného nápoje. Vydejte se i vy na tajuplnou cestu peruánskými Andami za hledáním ztraceného pokladu. Perú Secreto, limitovaná edice Pure Origin Grand Cru, je unikátní káva pocházející z farem ukrytých mezi velkolepými svahy a údolími And, v samém srdci Peru.


Celiaci si mohou v Globusu dobře vybrat

18. 5. 2015

Přestože se jedná o v dnešní době často diskutovanou a záludnou nemoc, která může propuknout v jakémkoliv věku, mnoho lidí ani neví, že ji má. Celiakie je onemocnění tenkého střeva, které je citlivé na směs bílkovin zvanou lepek. Lepek je obsažený především v pšeničné mouce, ale také v žitu a ječmeni. Celiaci se tedy musejí vyhýbat všem výrobkům z mouky, ať už se jedná o pečivo, těstoviny, müsli a kukuřičné lupínky nebo různé druhy sušenek. Podle statistik touto nemocí trpí každý stý Čech. Nicméně jen u 15 procent z nich je diagnóza správně určena. Mezinárodním dnem celiakie 18. 5. a akcemi s ním spojenými se snaží pacientské organizace i obchody upozornit celou společnost na tento závažný problém.


Trpíte intolerancí nebo alergií na laktózu? Tesco pro vás vylepšilo nabídku potravin

15. 5. 2015

Prodejny Tesco reagují na zvyšující se počet Čechů, kteří trpí zvýšenou citlivostí nebo alergií na laktózu a od května rozšiřují sortiment bezlaktózových potravin. Mezi nové produkty bez obsahu takzvaného mléčného cukru, které doplní již stávající sortiment bezlaktózového mléka a smetany, patří pudingy, tvaroh, podmáslí či nové příchutě jogurtů.


Ovocné dorty bez laktózy a lepku nově v McCafé

14. 5. 2015

V nabídce oblíbeného kavárenského konceptu McCafé v řetězcích McDonald’s se nově od začátku května objevily piškotové řezy s nadýchanou tvarohovo-smetanovou náplní určené pro zákazníky s laktózovou intolerancí a bezlepkovou dietou. Pokud se vyhýbáte obilovinám obsahujícím lepek a mléčným výrobkům s laktózou (tedy alergenům 1 a 7), můžete si s klidem pochutnávat na jahodovém a mandarinkovém dor­tu.


Ochutnejte Kabátův celozrnný žitánek

11. 5. 2015

Sportujete, hubnete, nebo chcete jíst zdravě? Pak si dejte Kabátův celozrnný žitánek, který se chlubí hned dvěma stovkami – 100% celozrnným a 100% žitným obsahem. Obsahuje velmi malé množství lepku, dostatek vlákniny a zdraví prospěšné látky jako jsou vitaminy E, B nebo vápník, fosfor, fluor, železo a hořčík. Prostě je to bomba pro váš imunitní systém. V prodejnách ho koupíte i v plněné variantě se sýrem Cottage.


Fairtrade není pouze nálepka

8. 5. 2015

Záleží vám na původu produktů, jež nakupujete? Pak se můžete připojit 9. 5. k oslavám Světového dne pro fair trade. Tento způsob obchodu, který dává příležitost drobným pěstitelům v rozvojových zemích uživit se za důstojných podmínek vlastní prací, se v České republice slaví kařdou druhou květnovou sobotu od roku 2004. Hlavním cílem Světového dne pro fair trade je zviditelnit systém, který zaručuje férové obchodní podmínky, dodržování lidských a pracovních práv, ale také šetrný přístup k životnímu prostředí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+