Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Vyzkoušejte netradiční recepty s Kaki

23. 10. 2014

S podzimem se na pultech obchodů objevilo opět Kaki Persimon Bouquet. Toto výborné ovoce je dobré konzumovat až když dostatečně vyzraje a je už měkké. Až pak můžete ocenit jak je sladké. Navíc nemá semínka ani pecku, nemusí se loupat a snadno se krájí. Proto se skvěle hodí na svačinu do školy nebo do práce, ale i pro další použití v kuchyni. Vyzkoušejte zajímavé recepty. S kaki Persimon Bouquet lze sestavit dokonce celé menu.

více »

Další články

SCHNEIDER nabízí výrobky v nových obalech a na svém webu recepty šéfkuchařů

24. 10. 2014

Značka SCHNEIDER přichází na trh s novými masnými výrobky a řadou inovací. Po letním grilování si nyní můžete pochutnat na zabíjačkových specialitách. Zároveň oblékl výrobce své uzeniny do nových obalů, které informují spotřebitele podrobně o výrobku už v souladu s novou obalovou legislativou Evropské unie, která vstoupí v platnost 13. prosince 2014. A pokud rádi vaříte, určitě se podívejte na web JakNaVelkéVěci.cz, kde najdete recepty pro různé příležitosti od oslav narozenin, zabíjačky až po vánoční a velikonoční pokrmy. Zapojili se i známí šéfkuchaři.


V soutěži pivních speciálů se prosadily novinky z menších pivovarů

23. 10. 2014

Pátý ročník soutěže speciálních a neobvyklých piv vyrobených pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS – PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014 byl ve znamení úspěchů především menších pivovarů. Letošního ročníku se zúčastnilo 12 pivovarů, které přihlásily do soutěže druhý nejvyšší počet piv za dobu jejího konání – celkem 35. Letošní ročník se poprvé uskutečnil v nedávno otevřeném Výzkumném senzorickém centru Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze.


Foodblogerka Veronika KOKO Kokešová vydává kuchařku plnou videí

22. 10. 2014

Přihlášku na vysokou školu hotelovou podávala s tím, že převezme rodinný podnik. Nestalo se. Otec ho prodal dřív, než si stihla dojít pro inženýrský diplom. Dnes místo v restauraci prezentuje devětadvacetiletá Veronika „Koko“ Kokešová již třetím rokem své recepty divákům internetové televize Stream.cz a coby autorku populárního blogu ji zná každý uvědomělý foodie. V říjnu vydává svou první kuchařku plnou fotografií, ilustrací a videí Menu podle Koko, kterou doprovází stejnojmenný pořad. Knihu vydává nakladatelství Smart Press ve spolupráci s internetovou televizí Stream.cz.


Češi snídají sami a nezdravě

21. 10. 2014

Snídani si denně dopřeje většina Čechů, vynechává ji jen zhruba 14 % lidí. Ranní rodinná idylka je však Čechům vzdálená. Ve všední dny snídají nejčastěji doma o samotě. Průzkum ukázal, že teoreticky víme, jaké potraviny k snídani nejlépe servírovat, realita je však jiná. „Potraviny, které Češi konzumují nejčastěji, jsou bohaté na živočišné tuky a sůl, chybí vláknina a nenasycené mastné kyseliny z ryb a rostlinných zdrojů. Takový jídelníček je často příčinou řady onemocnění. Přitom většina lidí snídá doma, a tak může, na rozdíl od oběda z jídelny nebo restaurace, skladbu snídaně přímo ovlivnit,“ upozorňuje MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu.


Zdravé stravování v zaměstnání je velmi důležité

20. 10. 2014

Nepodceňujme zdravé a pravidelné stravování během pracovní doby, zazněl zásadní apel na konferenci Důležitost zdravého životního stylu v zaměstnání, která se uskutečnila u příležitosti Světového dne výživy OSN v Kaiserštejnském paláci v Praze. Hlavním mluvčím konference byl Christopher Wanjek, americký novinář, spisovatel a mimo jiné autor knihy Food At Work.


Právě dozrál Cidre Premier 2013. Ochutnejte kvalitní nový ročník

17. 10. 2014

Touto dobou se v Cidrerii před rokem lisoval mošt a stáčel do tanků a teprve nyní v lahvích dozrál a vybízí k ochutnání nového ročníku Cidru Premier. Ochutnávku si můžete objednat domů na cidrerie.cz nebo navštívit BYOF Bar ve všenorské Cidrerii, kde si výrobnu českého bio cidru můžete i prohlédnout. A jaký tedy je ten letošní ročník? „Loňský rok nebyl kvůli počasí příliš bohatý co do množství jablek, o to kvalitnější ale jablka vyrostla. Navíc cidre zrál výjimečně dlouho, některý dokonce více než devět měsíců, což jeho chuti prospělo. Dlouhé zrání chuť zakulacuje, zjemňuje a spojuje. Letos se tedy fanoušci našeho cidru mohou těšit na velmi zajímavý ročník," představuje na úvod ročník 2013 Jáchym Kliment, zakladatel a majitel Cidrerie.


Trend zdravého životního stylu v nákupních košících

16. 10. 2014

Nesmíte lepek, držíte dietu, jíte biopotraviny a vyhledáváte ty zdravé? Právě nyní se na prodejních pultech Tesco objevuje rozšířený sortiment produktů speciální výživy. Zákazníci již nemusejí hledat tyto výrobky v různých odděleních, v obchodech Tesco je nyní najdou přehledně a viditelně označené na jednom místě. „Jedná se nejen o výrobky speciální výživy pod privátními značkami Tesco (nově zn. Free From výrobků bez lepku), ale i produkty Country Life, Pro Bio, Racio, Schär či Gullón,“ uvádí Martin Grofčík, manažer nákupu trvanlivých potravin společnosti Tesco.


Lokální potraviny nakoupíte online

14. 10. 2014

Od října si nejoblíbenější produkty prodejen lokálních potravin Sklizeno můžete nakoupit na internetu a během 90 minut vám je dovezou až domů. Ve spolupráci s online marketem rohlik.cz tak Sklizeno rozšiřuje svůj dosah na celou Prahu.


« předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 další »
Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+