Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Letní levandulová limonáda a propečené brambory

17. 8. 2016

Osvěžte se vynikající limonádou a zažeňte hlad rychlou pochoutkou z brambor podle kuchařky Karolíny Kamberské. Ocení je i nečekaná návštěva.

více »

Další články

Správná výživa dětí – prevence před obezitou

8. 3. 2016

Obezitu lze v současnosti považovat za skutečný zdravotnický problém, a především u dětí. V poslední době totiž právě u nich dochází ke snižování energetického výdeje při běžném fungování, a to v důsledku upřednostňování sezení u počítače před pohybovými aktivitami. Vliv na správné návyky, jak pohybové, tak stravovací, má přitom především rodina.


Žvýkačky s chutí kustovnice čínské

4. 3. 2016

Novou příchuť exkluzivních žvýkaček 5 Cool Berry Celsius s kombinací malin, jahod a populární kustovnice čínské si můžete vychutnat v novém stylovém obalu s výrazným designem a navíc za atraktivní cenu.


Pochutiny bez palmového tuku - vzácnost

24. 2. 2016

Bez ohledu na současnou debatu o ekologických dopadech palmového oleje se Sklizeno snaží dlouhodobě nabízet výrobky bez palmového tuku, a to i pro jejich většinou vyšší kvalitu. V posledních měsících se přidává významná zákaznická poptávka, bohužel ale nabídka těchto potravin na trhu je velmi omezená. Mimo menší rodinné firmy jsou obzvláště cukrovinky bez palmového oleje dosud vzácností, i když jejich počet vzrůstá.


Používáte bujóny v kostce? Které jsou kvalitní?

23. 2. 2016

Bujón, masox nebo – pro milovníky pamětnických filmů – Gráfova kostka se staly alternativou klasických hovězích vývarů již před sto lety. Jejich sláva však neopadá. Příprava polévky z kostky zabere minimum času a na rozdíl od hovězích kostí a ořezů může být úhledná kostička kdykoliv po ruce. Taková kulinářská zkratka však není zadarmo. Cenou za rychlost a pohodlí jsou suroviny, které byste v poctivém hovězím vývaru hledali marně. Více vysvětlí Hana Hoffmannová, vedoucí redakce časopisu dTest.


Nová služba Firma na talíři vám dodá zdravé jídlo do zaměstnání

17. 2. 2016

Více než milión Čechů se léčí s obezitou, což je nejhorší vysvědčení v Evropě1 . Alarmujícím číslům se chce postavit zcela nový projekt „Firma na talíři“. Jeho cílem je prosadit myšlenku dodržování zdravého životního stylu v práci. „V zaměstnání trávíme většinu času. Pokud zde prosadíme zásady zdravého životního stylu, pak to pomůže nejen zdraví a pohodě zaměstnanců, ale pozitivní dopad se projeví na výsledcích celých firem i společnosti,“ říká Pavel Kusý, ředitel pro strategii a marketing firmy Edenred, která za projektem „Firma na talíři“ stojí.


Každá druhá šunka je přesolená

9. 2. 2016

Každý druhá šunka, kterou si Češi koupí v běžném obchodě, obsahuje více soli, než je doporučeno. Vyplývá to z testování šunek balených i nebalených, které si nechala vypracovat iniciativa Vím, co jím a piju. Masné výrobky patří mezi potraviny, do kterých je přidáváno velké množství soli. O první místo solného žebříčku se dělí s pečivem, které se podílí na celkovém příjmu soli z 20 – 30 procent. I přesto mají šunky nejlepší výživové hodnoty ze všech masných výrobků.


Ochutnejte batáty

4. 2. 2016

Ačkoli do Evropy dorazily o sto let dříve, v oblibě své žluté příbuzné netrumfly. O čem je řeč? O batátech neboli sladkých bramborách…


Jak je to s mýty o sýrech

22. 1. 2016

Když se řekne sýr, představí si většina z nás slaný eidam, mezi sýry však určitě patří i takové smetanové pochoutky jako je italský mascarpone nebo Jaroměřický Fénix. Tyto sýry dokážou naprosto dokonale zjemnit jakýkoliv krém. Dorty, dezerty a moučníky jsou pak nejen nezapomenutelně lahodné, ale i méně tučné. Málokdo ví, že správně se k sýrům řadí i tvarohy. A co by byly meruňkové knedlíky bez tvarohu?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+