Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jaternice, jelítko, tlačenka či sulc podle šik receptů známých šéfkuchařů

31. 10. 2014

Pochutnáváte si rádi na klasických zabíjačkových dobrotách? Ačkoliv se jedná o záležitost mnoha generací, šéfkuchaři zapojili fantazii a vymysleli pokrmy, které jsou rozhodně in. Využili i zabíjačkové speciality značky Schneider.

více »

Další články

V létě vedou v Mangaloo melouny

16. 07. 2014

Léto bez melounů by snad ani nebylo opravdové léto. Stejného názoru jsou i v Salateriích a Freshbarech Mangaloo, kde se rozhodli ze šťavnatých melounů vymáčknout, co to dá. Můžete si tu užívat osvěžující drinky a netradiční saláty. Letní melounové menu je vymyšlené tak, aby maximálně chutnalo, osvěžilo a také doplnilo tekutiny.


Chystáte se grilovat?

14. 07. 2014

Pak si nejprve pořiďte kvalitní suroviny. „Ve vlastním chovu i při nákupu kuřat od českých farmářů klademe vysoké nároky na dodržování pravidel „welfare“, které jsou základem pro chutné a kvalitní maso,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. Na český trh také závod v Klatovech dodává marinovaná masa, uzeniny a marinády vhodné pro grilování, které jsou zcela bez chemických aditiv.


Tradiční Francouzský trh nabídne na Kampě vybrané pochoutky

10. 07. 2014

Sedmý ročník Francouzského trhu je slavnostně otevřen od čtvrtka 10. července od 11 hodin francouzským velvyslancem a až do pondělí 14. července bude každý den od 10 do 20 hodin nabízet jedinečný gurmánský a kulturní zážitek. Kromě lahůdek francouzské kuchyně se můžete těšit na kvalitní vína, stylovou hudbu a řadu nových vystavovatelů, to vše v bujaré atmosféře francouzských os­lav.


Na grilu se líbí i sýru balkánského typu

09. 07. 2014

Grilování patří mezi nejoblíbenější letní činnosti. Typická vůně opečeného masa plní ovzduší, vychlazené pivo teče proudem ze soudku a úsměvy na tvářích přítomných dam a pánů dokazují všeobecně dobrou náladu. Skvělý dojem, kterým jste zapůsobili svým kuchařským uměním, můžete ještě vylepšit. Delikatesou mezi grilovanými pokrmy je BALSÝR NA GRIL ze Žirovnické mlékárny. Speciální sýr balkánského typu, obalený dvěma druhy koření, oživí každou zahradní slavnost.


Trend levných jídel a jídelníčků může ohrozit zdraví

04. 07. 2014

Cena je jedním z hlavních faktorů ovlivňující spotřebu potravin. Pokud se však budeme orientovat pouze na cenu, můžeme si ublížit. Zdravotní rizika spojená s byť levným, ale nevhodně složeným jídelníčkem, mohou být nemalá. Navíc, levný jídelníček nemá zcela jednoznačnou definici – nemusí pro každého znamenat totéž. Rádce pro zlevňování jídelníčku a seznam tipů, je spolu s podrobnými informacemi k této aktuální problematice k dispozici na webu Fóra zdravé výživy.


Sójový sýr tofu patří do zdravého jídelníčku

03. 07. 2014

Jste-li příznivcem zdravého životního stylu, tak asi víte, že i zdravý jídelníček lze zajímavě zpestřit. Jednou z mnoha možností je například sójový sýr tofu. Začátek léta je ideální příležitostí pro očistu a revitalizaci těla, s čímž je spojené i odlehčení stravy. Kdy jindy, než teď si pochutnat na zeleninových či ovocných salátech nebo třeba i vyzkoušet něco zcela nového? Mnoho Čechů je toho názoru, že co je zdravé, není dobré. Zkuste tofu a přesvědčte se, že to nemusí vždy platit.


Mini balení omáček ke grilování nabízejí využít paletu chutí

03. 07. 2014

Nejen saláty dostaly od Spaku své mini verze dresingů, ale také oblíbené omáčky k masu se představují v novém provedení. Ke grilování jednoznačně omáčky patří a nyní jich můžete ochutnat mnohem víc, když se rychleji spotřebují.


Top restaurace 2014 žebříčku S.Pellegrino a Acqua Panna

02. 07. 2014

Prémiové italské minerální vody S.Pellegrino a Acqua Panna jsou patronem vyhlášené mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants. V České republice pak přední kritici vybírají nejlepší restaurace do ročenky S.Pellegrino & Acqua Panna Top restaurace. Absolutním vítězem v roce 2014 se stala, stejně jako předchozí roky, restaurace Le terroir. Na stupně vítězů se ale poprvé dostaly moravské restaurace. O umístění v top 10 a pořadí na medailových pozicích rozhodovala opět pětičlenná porota složená z milovníků výtečného jídla a pití, jejíž členové byli opakovanými hosty soutěžících podniků.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+