Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Míchané nápoje pro letní grilovačku

25. 07. 2014

Období míchaných nápojů a letních grilovaček je tu! Vychutnejte si společně s přáteli dobré jídlo a zapijte je ještě lepšími drinky. Nechte se inspirovat a připravte exotické koktejly plné chutí slunných dálek. Džusy Relax Exotica se rozrostly o tři nové příchutě, vyzkoušet můžete Relax Exotica liči inspirováný asijskými dálkami, plnou chuť tropického ovoce si pak vychutnáte v džusu Relax Exotica mango a sladkokyselou kombinaci brusinek a borůvek objevíte v džusu Relax Exotica brusinka. Inspirujte se našimi recepty a připravte si míchané drinky plné exotických chutí.

více »

Další články

První nealkoholické pivo se zázvorovou příchutí

28. 04. 2014

Na český trh míří první osvěžující nealkoholické pivo se zázvorovou příchutí, Birell Zázvor, a navazuje tak na úspěch stávajících dvou ochucených variant Birellu. Zázvoru se připisují pozitivní účinky na lidský organismus a i jeho chuť je v Česku stále oblíbenější. Nová varianta Birellu je bez konzervantů i umělých barviv a má jen 23 kcal/100 ml. Ideální je pro ty, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně.


Jaro ve Starbucks s novými nápoji Macchiato

25. 04. 2014

Kavárny Starbucks nabízejí svěží jarní atmosféru s trojicí nápojů typu Macchiato. Zákazníky velmi oblíbené Caramel Macchiato v průběhu letošního jara doplní dvě novinky: Hazelnut Macchiato a Vanilla Macchiato. Všechny milovníky zrnkové kávy zaručeně také potěší návrat zrnkové kávy Starbucks Tribute Blend s tóny tmavých višní v čokoládě. A nenechte si ujít ani hravou kolekci hrnků a termohrnků. Jarní nabídka platí do 18. května 2014.


Chřestfest vám nabízí speciální tříchodová menu

24. 04. 2014

V pondělí 28. 4. startuje 4. ročník oblíbeného gastronomického festivalu s názvem Chřestfest, který si můžete užívat až do 18. května. Po roce tak budou šéfkuchaři předních českých restaurací připravovat pokrmy, jejichž základ bude tvořit tato vynikající zelenina, která kdysi neodmyslitelně patřila k tradiční české kuchyni. Festival Chřestfest organizuje rezervační systém Restu.cz, na kterém lze sladké i slané delikatesy z chřestu za zvýhodněnou cenu v restauracích objednat.


Jak uskladnit víno a jak ho koštovat, radí vinař roku Josef Valihrach

23. 04. 2014

„Jediným pravidlem pro snoubení vín s pokrmy je, že neexistuje žádné pravidlo, a proto se nebojte experimentovat se svou chutí,“ vysvětluje Josef Valihrach z Vinařství Josef Valihrach, Vinař roku 2013 (2009, 2010) a pokračuje: „Samozřejmě jsou obecně známá pravidla jako kombinovat bílé maso (ryby a kuřecí) s bílým vínem a červené maso (vepřové, hovězí) s červeným vínem. Vždy ale zohledněte i danou úpravu masa. U sýrů musíme kombinace s víny volit opatrně. Běžné kombinace jsou červená vína s plísňovými sýry (např. Sametový Hermelín), bílá vína s trochou zbytkového cukru s měkkými sýry a tvrdé sýry, smetanové či zralé (např. Král Sýrů Nebeský) si rozumí jak s ovocnými červenými víny, tak i se svěžím bílým vínem.“


Vajíčka, sladkosti a suroviny na pečení s velikonoční slevou

18. 04. 2014

Jak vypadají velikonoční akce pohledem zákazníka supermarketu? Řetězce téměř bez výjimky vydávají speciální letáky plné „velikonočních delikates“ a pořádají rekordní počty akcí především na sladkosti a vejce. Velikonoce jsou podle statistik portálu Kupi.cz, který monitoruje ceny v supermarketech, také svátky domácího pečení. Nejlevněji lze třeba vejce pořídit za 2 Kč/ks, ceny vajíček jsou obecně o něco nižší než o loňských Velikonocích. Ale to není vše.


Velikonoční sladkosti. Jsou pro děti odměna, nebo trest?

17. 04. 2014

V České republice se ročně zkonzumuje 60 000 tun čokolády, což je zhruba 6 kilogramů na osobu. Čokoládu neodmítne skoro žádný Čech, několikrát týdně ji konzumuje 55 % z nás. Na Velikonoce se spotřeba laskominek zvyšuje téměř o 100 %. Nadměrná konzumace sladkostí přitom vážně ohrožuje nejen zdraví dospělých, ale především dětí, které na sladkosti často navykají jejich rodiče. Na Velikonoce si sladkosti klidně dopřejme, ovšem kvalitní a v rozumné míře. Zvýšíme-li coby zdatní koledníci i pohybovou aktivitu, náš velikonoční příjem a výdej energie bude mít šanci dostat se do rovnováhy.


Jak o Velikonocích nepřibrat?

16. 04. 2014

Velikonoce jsou kalorické svátky, užíváme si tradiční pamlsky a ani v pití alkoholu se mnoho koledníků moc nekrotí. S přibranými kily však potom dlouho bojujeme. Výživový kouč Martin Škába radí, jak si Velikonoce užít a přitom nepřibrat a přidává recept na zdravého velikonočního beránka.


Bohatá velikonoční pomlázka

15. 04. 2014

Velikonoční svátky si letos budete moci užít v klidu a bez horečného přemýšlení, čím letos malé i velké koledníky překvapit. Každý si totiž určitě vybere z široké nabídky velikonočních novinek, které pro tento rok připravila společnost Mondelez Czech Republic. V letošní nadílce nechybí dobrůtky z limitovaných edic od tradičně zastoupených značek Milka, Brumík či Fidorka. Vyberte si.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+