Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Brambory, lilek nebo kachna? Vše se hodí na gril

28. 7. 2015

Už nevíte, co vymyslet na letní grilovačku? Máme pro vás zajímavé recepty od Outdoorchef, specialisty na venkovní grily. Vyzkoušejte!

více »

Další články

Výživa seniorů je podceňovaná

10. 3. 2015

Výživa má v každém věku určitá specifika. Nutriční potřeby seniorů se liší od potřeb osob v produktivním věku v několika oblastech. Množství jednotlivých živin, bílkovin, tuků, sacharidů, vitaminů a minerálních látek, by mělo být přizpůsobeno jejich vyšší potřebě, horšímu vstřebávání a horšímu využití jednotlivých složek. Organizmus seniorů navíc prochází fyziologickými změnami, které vedou k nedostatečnému příjmu stravy, kvalitativnímu i kvantitativnímu. Více objasní Tamara Starnovská, Bc., vrchní nutriční terapeutka Thomayerova nemocnice Praha.


V Česku vzniká nová síť restaurací FOOD, které nabízejí vyvážená a kvalitní jídla

10. 3. 2015

V Česku vzniká zcela nová síť restaurací označených logem FOOD, ve kterých se lidé v pracovním týdnu mohou najíst dle principů kvalitního stravování a pravidel boje s obezitou. Od začátku března bylo do této sítě zařazeno téměř 600 restaurací v celé ČR a další budou přibývat v příštích měsících.


Zamyslete se nad svačinou pro svého školáka

9. 3. 2015

Domácí úkoly, zkoušení, diktáty, desetiminutovky nebo slovíčka. Naše děti toho mají do školy tolik, že si to už možná ani nedokážeme představit. Zkuste jim pomoci s jejich přípravou i tím, že pro ně přichystáte poctivou a zdravou svačinu, díky které se budou moci déle koncentrovat na vyučování a hravě zvládnou i ty nejtěžší úkoly. „Správná svačina by měla obsahovat velký podíl sacharidů, právě ty jsou hlavním zdrojem energie během dopoledních hodin,“ uvádí Bc. Blanka Procházková, nutriční odbornice společnosti RACIO.


Nové dezerty se smetanou a tvarohem od strakaté Pauly

6. 3. 2015

Dr.Oetker rozšiřuje produktovou řadu pudingů Paula o tvarohovo-smetanové dezerty. Jsou k dostání ve dvou variantách: s vanilkovo-čokoládovou a čokoládovo-vanilkovou příchutí. Popularitu mezi dětmi v mnoha zemích si Paula získala díky své lahodné chuti i charakteristickým a nezaměnitelným skvrnám. A pochutnávají si na ní i dospělí.


Tchibo Cafissimo nabízí čaj v kapslích do kávovaru

5. 3. 2015

U příležitosti desetiletého výročí značky Cafissimo rozšiřuje společnost Tchibo portfolio nápojů pro kávovary a představuje řadu čajových kapslí Cafissimo Teatime. Novinka je zastoupena třemi druhy čaje – ovocným Fruit Harmony, černým Pure Black a Rooibos Vanilla. Čaj lze připravit na všech kávovarech Cafissimo stisknutím tlačítka Caffé Crema.


Nové tyčinky od Emco s ovocem

4. 3. 2015

Společnost Emco uvádí na trh novinku, a to Ovocné tyčinky ve třech příchutích: Malina, šťavnatý Ananas a růžový Grep. Energii vám doplní 40% podíl ovoce. Ovesná složka poskytuje vysoké procento vlákniny a posiluje tak imunitní systém. Ovocné tyčinky nemají umělá aromata ani barviva.


Tuky v těhotenství a během kojení

3. 3. 2015

Těhotenství klade mimořádné nároky na organizmus ženy. Dodržování správné životosprávy snižuje riziko pozdějších zdravotních komplikací nejen u matky, ale také u dítěte. Zdravotní stav potomka na celý život ovlivní zásadním způsobem jeho stravování v prvních dvou letech života, ale už i stravování maminky už před otěhotněním i v těhotenství. Nezastupitelnou roli ve složení stravy maminky hrají i tuky. Více RNDr. Pavel Suchánek z laboratoře pro výzkum aterosklerózy, IKEM Praha.


Správný vývoj kojenců velmi ovlivňuje strava

27. 2. 2015

Každý z nás by se měl pečlivě rozmýšlet nad tím, co jí. U nastávajících a čerstvých maminek je tato starost důležitá dvojnásobně, protože dodávají živiny i svému miminku. Výživa matky v těhotenství, při kojení a volba výživy v kojeneckém a batolecím věku ovlivní zdraví jejího potomka i v dospělosti. Pro dítě je velmi důležité, aby se mu dostávalo dostatečné množství všech živin potřebných pro správný růst.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+