Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Podzimní recepty pro zdraví i pochutnání

20. 11. 2014

Červená řepa, brambory, dýně, ale i maso ze zvěřiny patří neodmyslitelně k podzimu. Kdy jindy, než nyní bychom si z nich měli navařit dobroty, které ještě navíc podpoří naše zdraví?

více »

Další články

Kousky tuňáka se hodí do salátu

25. 07. 2014

Značka Rio Mare vychází vstříc českým spotřebitelům a uvádí na trh dva nové produkty Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě a Rio Mare Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji. Tuňákové kousky jsou ideální pro přípravu salátů nebo sendvičů a rozšiřují možnosti konzumace tuňáka při zachování vysoké kvality Rio Mare. Vyzkoušejte naše recepty.


Grilujte zdravě s omáčkami a dresingy Spak

24. 07. 2014

Znáte lepší příležitost na grilování než je léto? Ochuťte si svěží zeleninu a libová masíčka omáčkami a dressingy bez konzervantů od Spaku. Pokud odpovíte správně na soutěžní otázku, můžete se stát jedním ze tří šťastlivců, kteří vyhrají dárkovou tašku od firmy Spak.


Aperitiv jako předehra před dobrým jídlem, aneb vyberte si ten pravý!

23. 07. 2014

Lákavě prostřený stůl, příjemná společnost a pohodová nálada jsou dobrými předpoklady pro to, abychom v poklidu strávili vše, co nám hostitel nabídne k snědku. A stejně tak jako každá kniha má svůj úvod, i konzumace jídla by měla začít dobrým aperitivem. Tedy nevelkým množstvím chutného nápoje, který nám nejen zkrátí dobu čekání na první chod, ale dokáže též zprostředkovat prvotní kontakt s ostatními hosty u stolu, jež případně neznáme. V neposlední řadě pomůže navnadit náš žaludek na příchod pokrmu.


Časté prohřešky Čechů při přípravě kávy

22. 07. 2014

Podle statistik pijí Češi průměrně jednu kávu denně. Její přípravu však většina z nich podceňuje či neovládá. Dokonce by leckterý znalec českou kávu kávou vůbec nenazval. Jaké jsou největší nedostatky při přípravě kávy, prozradí šéfbarista CrossCafe Luboš Martínek.


Všechno, co jste chtěli vědět o hubnutí a alkoholu, ale báli jste se zeptat

22. 07. 2014

Jestliže se snažíme stravovat a žít zdravě, mělo by být samozřejmostí, že pro nás bude alkohol tabu. Existují však situace, kdy je obtížné se mu zcela vyhnout. Jarní zahrádky lákají k požití oroseného půllitru piva, při společenských událostech bývá alkohol běžnou součástí zábavy. Máme pocit, že jedna sklenka nás nezabije, ale ne vždy u ní zůstane. Jak vlastně na alkohol reaguje náš metabolismus a kolik kalorií s ním přijmeme? Skutečnost je horší, než si míníme připustit.


Tvrdý tvaroh na mnoho způsobů

21. 07. 2014

Tvaroh má v našem jídelníčku nezastupitelnou pozici – je významným zdrojem bílkovin nezbytných pro růst svalové hmoty, má relativně nízkou energetickou hodnotu a je velmi dobře stravitelný. Tvrdý tvaroh je určen ke strouhání, výborně se hodí k řadě sladkých pokrmů, ale oceníte ho i jako náhradu tučnějšího sýra. Vyrobte si doma z tvarohu balkánský sýr.


Nový ovesný nápoj Alpro

18. 07. 2014

Alpro představuje novinku v podobě chutného ovesného nápoje bohatého na vlákninu z nejkvalitnějšího ovsa. Lze si ho vychutnat s cereáliemi, přidat do kávy, rozmixovat s ovocem a vytvořit tak skvělý koktejl nebo si dopřát sklenku dobře vychlazeného nápoje. Při snídani je lahodnou extra porcí energie. Hodí se však skvěle i jako lehká svačinka. Navíc se Alpro rostlinné nápoje hodí pro mnoho typů diet.


Vyberte si nápoj po ochutnávce přímo ze sudu

17. 07. 2014

Gurmánský obchod VOM FASS (ze sudu), který najdete v Praze 2, v Korunní ulici č. 19, je hotovým rájem pro všechny milovníky kvalitních nápojů a vybraných delikates. V široké nabídce tu najdete skotské a irské whisk(e)y, koňaky a rumy nejvyšší kvality, široký sortiment ovocných i smetanových likérů a nepřeberné množství různých pálenek. Vybírat můžete z pestré nabídky vín z různých regionů. Zvolit správný produkt z tak široké nabídky může být celkem složité. Nabízí se snadné řešení! Všechny nápoje můžete ochutnat, protože se tu stáčí rovnou ze sudů či skleněných nádob přímo před vašima očima.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+