Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Jak si doma navařit snadno asijské speciality?

19. 09. 2014

Chcete si usnadnit a urychlit vaření a mít zaručený úspěch? Pak použijte k přípravě asijských pokrmů omáčky Uncle Ben´s. Jsou vyráběné z čerstvých surovin, mají 100% přírodní složení a obsahují kousky křupavé zeleniny. Konzervují se pomocí pasterizace. Sytě červenou barvu jim dodávají rajčata, která je zároveň i zahušťují. Novinkou je omáčka Sweet & Sour s česnekem, kterou využijete i v uvedených receptech. Doporučujeme použít i vysoce kvalitní rýži Uncle Ben´s.

více »

Další články

Jak se orientovat v nutričních hodnotách potravin?

03. 06. 2014

Rozhodli jste se změnit svůj životní styl k lepšímu a udělat ve svém dosavadním stravování krok kupředu? Asi už víte, že jednostranné, či příliš drastické diety nefungují a že nejlepší cestou jak dosáhnout svého vysněného cíle je střídmý, vyvážený a hlavně nutričně hodnotný jídelníček. Co nutriční hodnoty vlastně znamenají a jak se v nich má obyčejný člověk vyznat, aby se zdravě stravoval?


Bez tuků se dezerty neobejdou. Umíte vybrat ten správný?

02. 06. 2014

Tuky jsou nositelem chuti, a proto jsou nedílnou součástí každého dezertu, ať už pečeného nebo připravovaného za studena. Díky použití tuku získává dezert správnou konzistenci, je vláčnější a chutnější. Tuky se přidávají do všech druhů sladkých těst. Bez tuku se neobejdou ani dezerty nepečené, ke kterým patří různé pěny, krémy (creme brulee, dortové krémy, jogurtové pěny), zmrzliny a semifreda. Do těchto dezertů se používají zejména mléčné tuky v podobě tučné smetany, jogurtu, tvarohu či másla.


Češi jedí málo ovoce, upozorňuje McDonald´s a nabízí jablko zdarma

30. 05. 2014

Víc než dvě třetiny Čechů nesní doporučenou denní dávku ovoce a dva lidé z pěti nevědí, zda konzumují ovoce v dostatečném množství, nebo se o to nezajímají. Vyplývá to z průzkumu společnosti McDonald´s ČR. Češi patří dlouhodobě mezi nejhorší konzumenty ovoce v Evropě, a proto se McDonald´s ČR připojil k celoevropské iniciativě společnosti a pořádá od 31. května do 1. června 2014 speciální akci s názvem Ovocný víkend. Zákazníci dostanou k menu Happy Meal jablko zdarma. Právě jablko je totiž podle uvedeného průzkumu mezi Čechy nejoblíbenějším druhem ovoce. McDonald´s tak chce připomenout význam ovoce zejména v jídelníčku dětí a inspirovat zákazníky k jeho větší konzumaci.


Cidrerie otvírá BYOF Bar, kde vás nevyhodí s vlastním jídlem

29. 05. 2014

Cidrerie, český výrobce tradičního cidru, otevírá 31. května 2014 nový podnik Cidrerie BYOF Bar. BYOF je zkratkou pro „bring your own food“ a Cidrerie pod tímto názvem otevírá degustační bar v prostorách své výrobny ve Všenorech u Prahy. V baru se bude rozlévat výhradně cidre. Zajímavostí konceptu je to, že hosté si mohou donést své vlastní pohoštění, případně využít místního venkovního grilu. Slunečný den tak můžete strávit v idylickém prostředí u Berounky, jen kousíček od Prahy, zároveň přitom můžete nahlédnout do výroby cidru a ochutnat ho přímo u zdroje. Kromě lahvovaných perlivých cidrů bude v nabídce i jedinečná možnost ochutnat tzv. mladý cidre přímo z tanku ještě před stáčením do lahví.


Čejkovické vinné trhy o víkendu

28. 05. 2014

Poslední květnový a první červnový den proběhnou již po devatenácté čejkovické Vinné trhy s bohatým kulturním programem. Připraveni jsou vinaři z celé obce, aby představili to nejlepší víno v prostorách zámku a v sokolovně. „Akce má svou tradici a opodstatnění. V prvé řadě se jedná o prezentaci místních vinařů. Je to přehlídka v kulturním a historickém prostředí, takže má také své kouzlo,“ uvedl čejkovický starosta Pavel Novotný. Produkty nabídne asi třicítka producentů, nejstarší z nich, vinařské družstvo Templářské sklepy Čejkovice, bude také lákat k prohlídce sklepního labyrintu, dále největší láhve na tiché víno v ČR, ale i na koštování mladých vín.


Připijte si mlékem k Mezinárodnímu dni mléka

27. 05. 2014

Čtvrté květnové úterý, letos tedy 27. května, si můžeme připít mlékem či mléčným koktejlem k Mezinárodnímu dni mléka. Historie tohoto svátku se datuje od roku 1957, kdy se ve švýcarském Interlakenu konala konference významných světových lékařů. Ti se sešli, aby mj. prodiskutovali význam mléka a jeho nezastupitelnou roli ve výživě. A protože se letos píše rok 2014, budeme slavit tento významný den již po sedmapadesáté.


Activia nabízí limitovanou edici letních ovocných příchutí

26. 05. 2014

Letní sortiment značky Activia zpestří nové příchutě. V limitované edici od května do září nabídne tradiční i exotické ovocné varianty. Milovníci klasických chutí si budou moci pochutnat na jogurtu nebo nápoji s malinami, fanoušky exotických chutí potěší jogurt s broskví a maracujou a nápoj s broskví a mangem.


RawFest – první velká oslava „živého“ jídla na světě

22. 05. 2014

Praha se stane dějištěm unikátní akce, která se ponese v duchu nejnovějších trendů v gastronomii. Už tuto sobotu 24. května 2014 se v areálu výrobny společnosti Lifefood v pražských Běchovicích, Podnikatelská 566, Praha 9, koná první ročník RawFestu – největšího festivalu zaměřeného na tzv. „živé“ pokrmy. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z nabídky raw food, od sušených pochoutek přes lahodné smoothies až po celá raw menu v podání mistrů kuchařů. Akci zpestří bohatý kulturní program. Vedle uměleckých a sportovních workshopů jsou připravena hudební vystoupení, soutěže i atrakce pro děti. Stravování podle principů „raw“ je stále populárnější.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+