Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Studené letní polévky

20. 7. 2017

Studené polévky nejsou pro českou kuchyni zrovna typické, avšak zanevřít na ně by byla rozhodně chyba. Kromě toho, že chlazené polévky zasytí a osvěží v horkých dnech, připravují se převážně ze zeleniny, takže štíhlá linie rozhodně neutrpí a jejich příprava je velmi jednoduchá, často jen v jedné nádobě, což znamená, že nestrávíte následně spoustu času u dřezu. Ideálním parťákem při jejich přípravě může být všestranný multifunkční „Total Control tyčový mixér set Pro“ anglické značky Morphy Richards. S tímto inovativním domácím spotřebičem bude příprava všech pokrmů hračka a pochutná si celá rodina. Inspirujte se recepty na svěží letní polévky a dopřejte si zdravé ochlazení.

více »

Další články

Zabijačka, pochoutky z masa i veselí

30. 11. 2016

Dnes už nikdo nevypátrá, kdy se odehrála ta první, ale po staletí je zabijačka synonymem hojnosti a příslibem dobré nálady i sytosti. Svatomartinská husa je, při vší úctě, jen chudou a kostnatou příbuznou prasete, jemuž nesahá ani po bůček. Samozřejmě se nebavíme o každodenním jídelníčku, ale kdo by odolal a občas si nepochutnal na kvalitním masném výrobku.


Edukativní program Džusy a pyré – vitaminy ve SMART formě

29. 11. 2016

Nový školní rok začal a s ním nyní startuje i edukativní program „Džusy a pyré – vitamíny ve SMART formě“. Jeho cílem je v průběhu školního roku vzdělávat děti 1. až 3. ročníků základních škol v oblasti správných stravovacích návyků a významu zeleniny a ovoce, jakož i ovocných a ovocno-zeleninových džusů a pyré ve výživě. Program je součástí mezinárodní edukativní kampaně „Džusy a pyré – vitamíny ve SMART formě“ probíhající v České republice, Polsku, Litvě, Rumunsku a na Slovensku.Přihlásit se do něj mohou všechny základní školy po celé ČR, připravena je i soutěž o atraktivní ceny.


Podzimní balíček tyčinek Fit plný chutí a energie

25. 11. 2016

Sychravý podzim ukazuje svou pravou tvář.Pro většinu z nás je zima spojena s únavou a neustálým nedostatkem energie. S tím však můžeme bojovat. Stačí organismus nastartovat správnou výživou. Ta by měla obsahovat především dostatek vlákniny i cenných vitaminů a minerálů. S jejich doplněním vám pomohou chutné tyčinky Fit od společnosti ÚSOVSKO FOOD – Klopina. Jsou zcela bez konzervantů a umělých aromat či barviv.


Křehké sušenky Emco Digestive s vysokým obsahem vlákniny

24. 11. 2016

Rodinná firma Emco uvádí na trh zcela novou celozrnnou sušenku Emco Digestive ve dvou variantách: Digestive original a Digestive ovesné.


PRŮVODCE NEJLEPŠÍMI VÍNY ČESKÉ REPUBLIKY 2016–2017

16. 11. 2016

Redakce a vydavatelství časopisu WINE & Degustation přichází již potřetí s originální publikací „Průvodce nejlepšími víny České republiky “. Kniha je cenným zdrojem nejaktuálnějších informací z tuzemské vinařské scény pro všechny milovníky vína a nezbytným pomocníkem pro profesionály v oboru.


Vyznáte se v šunkách? Vyberte si tu nejlepší!

14. 11. 2016

Dříve byla šunka poměrně vzácná a patřila na slavnostní tabule. Díky vysokému obsahu bílkovin a poměrně nízkému obsahu soli a tuku představuje jednu z nejchutnějších a nejzdravějších uzenin. Dneska si už mezi šunkami můžeme vybírat. Jak se liší dětská šunka od těch ostatních? A jak poznáte levné náhražky šunky?


Nové podzimní menu Bageterie Boulevard pod taktovkou Miroslava Kaliny z show MasterChef

7. 11. 2016

Fastfoodový řetězec Bageterie Boulevard spustil zcela nové podzimní CHEF MENU. Zrodilo se „v kuchyni“ známého českého šéfkuchaře a porotce kuchařské show Miroslava Kaliny, který vsadil na typické podzimní sezónní suroviny inspirované alsaskou kuchyní. V menu tak najdete houby, dýni, červenou řepu, zelí, ale i ořechy. Nové menu dodržuje také zásady zdravého stravování. Jako vždy je totiž jeho součástí řada FIT CALORIES, na niž opět dohlížela výživová poradkyně Bageterie Boulevard Iva Veselá. Poprvé je také k menu nabízen speciální pravý francouzský cider.Podzimní CHEF MENU je v nabídce Bageterie Boulevard do 31. 12. 2016.


Lidský organizmus umí nejlépe vstřebat vápník z mléka a mléčných výrobků

1. 11. 2016

Mléko je důležitou součástí našeho jídelníčku už po celá staletí. Díky svému složení má pozitivní účinky na lidský organizmus. V poslední době se však začínají stále častěji objevovat alternativní názory, které se snaží tvrdit opak. Tato přesvědčení jsou však často založena na neúplných a kusých informacích vytržených z kontextu. V některých případech je však opravdu nutné mléko omezit nebo jej ze stravy úplně vyřadit ze zdravotních důvodů. Jedním z nich je například lékařsky potvrzená intolerance laktózy.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+