Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Tuňák z konzervy v zajímavých receptech

27. 8. 2015

Recepty s tuňákem Calvo byly sestaveny tak, aby obsahovaly zdravé tuky a bílkoviny, které organismu v našich krajích často chybí. Recepty sestávají z čerstvé zeleniny plné vitamínů a minerálních látek. Náročnější strávníky jistě zaujme koláč s tuňákem ze špaldové mouky, který zaručeně zasytí a zároveň představuje ideální volbu pro letní výlety. Dostaňte z letošního léta maximum a nabijte organismus vitaminy, minerály a potřebnými omega-3 mastnými kyselinami.

více »

Další články

Vše o slepičím vejci

27. 3. 2015

V bývalém Československu byla spotřeba slepičích vajec velmi vysoká, podle některých zdrojů po Izraeli nejvyšší na světě. V devadesátých letech minulého století začala s určitými výkyvy soustavně klesat. V roce 1993 byla 318 kusů na osobu a rok a 2013 již pouze 245 kusů. Ve spotřebě jsou započítána i vejce ve výrobcích a vaječné melanže. Více Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. z Fóra zdravé výživy.


Zdravý balíček s oblíbenými pufovanými sladkostmi RACIO

25. 3. 2015

Chcete sobě i svým dětem zpestřit svačinu zdravým mlsáním? Neváhejte sáhnout po RACIO sladkostech s různými příchutěmi. Stačí si vybrat třeba pomerančovou, čokoládovou, karotkovou či medovou. Vyhrajte zdravý balíček s 9 oblíbenými produkty RACIO. Co v něm najdete?


Obarvěte si domácí moučníky

25. 3. 2015

Jaro hýří barvami a pokud se jich nemůžete nabažit, přispějte také svou troškou do mlýna. Využijte letošní novinku od Dr.Oetkera, gelové potravinářské barvy. Můžete s nimi obarvit těsta, krémy, krémové náplně, fondán i marcipán. Barevnými moučníky určitě nadchnete hlavně děti. Nebojte se experimentovat, využijte naplno svou fantazii!


Orbit Bubblemint ve velkém

24. 3. 2015

Žvýkačky Orbit bez cukru pomáhají chránit zuby tím, že přispívají k udržování rovnováhy pH v ústech. Nyní nabízejí velké balení 46 ks dražé oblíbené příchuti Orbit Bubblemint, které jen tak nedojde.


Kolik potřebujeme tuků?

23. 3. 2015

Tuky patří k nejdiskutova­nějším a nejkontroverznějším tématům ve výživě. Diskuse okolo tuků probíhají mezi odbornou i laickou veřejností. Zásadní jsou tři základní otázky: Kolik tuku potřebujeme, jaké tuky vybírat a jak tuky použít? Konzumace tuků by se také měla měnit podle věku. Více nutriční terapeutka Věra Boháčová z Fóra zdravé výživy.


Svijany mají Plechovky pro chlapy

19. 3. 2015

V reakci na vzrůstající poptávku po praktických velkých pivních obalech představil Pivovar Svijany znovuuzavíratelné plechovky pro chlapy. Praktický dvoulitrový obal ze železa opatřeného uvnitř inertním potravinářským lakem má oproti plastovým pivním lahvím hned několik obrovských výhod. Tou největší je nepropustnost. Železná plechovka nepropustí světlo, pro pivo je tak spolu s KEG sudem nejvhodnějším obalem. K pivu se přes železné stěny nedostane kyslík a zároveň se v něm udrží CO2, což je pro jeho chuť, pitelnost i zachování čerstvosti nezbytné. Ani v plechovkách pro chlapy není svijanské pivo pasterované.


Přeneste se s kávou do exotické přírody Peru

18. 3. 2015

Jarní nabídku kaváren Starbucks, která potrvá do 11. května 2015, doplní nejen nové zákusky v podobě čokoládového a karamelového Cheesecake. V průběhu jara budou moci milovníci zrnkové kávy objevovat také jedinečnou chuť kávy Perú Cusco, která je zařazena do nabídky českých kaváren vůbec poprvé. Novinkou je i Maple Macchiato, tedy Macchiato s příchutí javorového sirupu.


Evropské značky kvality brání padělání originálních potravin

16. 3. 2015

Po té, co jsou výrobky nebo potraviny zapsány pod jednu ze tří existujících značek evropské kvality (CHOP, CHZO, ZTS), dbá EU na to, aby zaregistrovanou značku nepoužíval nikdo jiný. „Jen v České republice vlastní k dnešnímu datu evropské označení více než 30 produktů (23 Chráněné zeměpisné označení, 6 Chráněné označení původu a 4 Zaručená tradiční specialita). Posledním zaregistrovaným výrobkem byl Valašský frgál, který je hrdým nositelem CHZO,“ uvádí Ing. Miroslav Koberna, CSc., ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory ČR.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+