Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Vyzkoušejte netradiční recepty s Kaki

23. 10. 2014

S podzimem se na pultech obchodů objevilo opět Kaki Persimon Bouquet. Toto výborné ovoce je dobré konzumovat až když dostatečně vyzraje a je už měkké. Až pak můžete ocenit jak je sladké. Navíc nemá semínka ani pecku, nemusí se loupat a snadno se krájí. Proto se skvěle hodí na svačinu do školy nebo do práce, ale i pro další použití v kuchyni. Vyzkoušejte zajímavé recepty. S kaki Persimon Bouquet lze sestavit dokonce celé menu.

více »

Další články

Mini balení omáček ke grilování nabízejí využít paletu chutí

03. 07. 2014

Nejen saláty dostaly od Spaku své mini verze dresingů, ale také oblíbené omáčky k masu se představují v novém provedení. Ke grilování jednoznačně omáčky patří a nyní jich můžete ochutnat mnohem víc, když se rychleji spotřebují.


Top restaurace 2014 žebříčku S.Pellegrino a Acqua Panna

02. 07. 2014

Prémiové italské minerální vody S.Pellegrino a Acqua Panna jsou patronem vyhlášené mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants. V České republice pak přední kritici vybírají nejlepší restaurace do ročenky S.Pellegrino & Acqua Panna Top restaurace. Absolutním vítězem v roce 2014 se stala, stejně jako předchozí roky, restaurace Le terroir. Na stupně vítězů se ale poprvé dostaly moravské restaurace. O umístění v top 10 a pořadí na medailových pozicích rozhodovala opět pětičlenná porota složená z milovníků výtečného jídla a pití, jejíž členové byli opakovanými hosty soutěžících podniků.


Chystáte se nakoupit na dovolenou pytlíkové polévky?

01. 07. 2014

Chcete si o prázdninách trochu ulevit od plotny a nakoupit polévky v sáčku? Nic si nevyčítejte, nemusíte se bát, že tak slevíte ze zdravé výživy. „Mezi nejčastější námitky proti polévkám z pytlíku patří, že jsou plné chemie, přesolené, není v nich žádná hodnotná potravina a celkově jsou nezdravé. To ale nemusí platit u všech. Důležité je si vybrat správně,“ konstatuje PhDr. Karolína Hlavatá PhD., odborná garantka iniciativy Vím, co jím. Jak?


Máte rádi Hořické trubičky? Chcete vědět, jak se vyrábějí?

30. 06. 2014

Zlatohnědé oplatky se sladkým sypáním stočené do trubičky jsme všichni mlsali od dětství, a tak jsme se rádi vypravili podívat, jak se v Hořicích vyrábějí. Od roku 2007 mají Hořické trubičky ochrannou známku EU Chráněné zeměpisné označení (CHZO), což mj. znamená, že se smějí vyrábět jen v tomto malebném podkrkonošském městečku, stejně jak je tomu už 200 let. Tajemství jejich výroby patří mezi rodinné poklady, jež se tu dědí z pokolení na pokolení. A pokud dnes chtějí výrobci získat známku CHZO, musejí splnit přísná kritéria a používat jen předepsané suroviny. Ale nestačí jen trubičky uvnitř dobře prosypat, i oplatka musí být dobrá, hlavně křupavá a křehká. Pravověrný Hořičák prý na první pohled pozná, jestli byla trubička skutečně vyrobena v Hořicích.


Nová prodejna řetězce La Formaggeria Gran Moravia v Praze Na Poříčí

27. 06. 2014

Nakupujete rádi sýry i zajímavé pochutiny v prodejnách, kde se vám odborně vyškolení prodavači věnují a dají vám ochutnat, pokud nějaký produkt neznáte? Pak jistě oceníte, že byla otevřena v Praze Na Poříčí 30 ve Floretinu nová prodejna La Formaggeria Gran Moravia. Firma Orrero zde nabízí kvalitní vynikající sýry i jiné mléčné výrobky skupiny Brazzale spolu s dalšími specialitami italské kuchyně za výhodné ceny.


Nový ovocný příkrm pro miminka v kapsičce nejen na cesty

26. 06. 2014

Čím je dítě menší, tím kratší, co do času i vzdálenosti, by měla být cesta na dovolenou. Malí cestovatelé jsou méně flexibilní, v domácím prostředí se cítí bezpečněji a mají svůj zavedený režim. Ať se vydáte kamkoliv, třeba jen na procházku do parku, jistě oceníte 100% ovocné příkrmy Sunárek Do ručičky bez přidaného cukru. Nové praktické balení s bezpečnostním uzávěrem je lépe přizpůsobené malým ručičkám a děti si mohou na příkrmech pochutnávat již od ukončeného 7. měsíce.


ACTIVE O2, alpská voda se silou kyslíku

25. 06. 2014

Při procházkách nebo nakupování, při běhání nebo na kole, sportovci stejně jako ti, kdo preferují zdravý životní styl, vědí, že tělo potřebuje tu nejlepší vodu. Tento požadavek splňuje ACTIVE O2, minerální voda Adelholzener z bavorských Alp s mnohonásobně vyšším obsahem přírodního kyslíku ve srovnání s běžnou minerální vodou. Vychutnat si ji můžete v sedmi ovocných příchutích.


Navařte rychle, snadno a skvěle italské pochoutky

24. 06. 2014

Chutná, zdravá a jednoduchá, taková je italská kuchyně. Nemusíte za ní do restaurace, dopřejte si ji doma. Sejdete se u rodinného stolu a ušetříte čas i peníze. Pomohou vám Dolmio omáčky inspirované italskou kuchyní, s nimiž vykouzlíte spoustu skvělých jídel, nejen špagety bolognese, ale třeba polévku s cizrnou a brokolicí, nebo parmezánové kuličky s těstovinami podle našich receptů.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+