Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Zauzená kachní prsa, kaštanové rizoto s kroupami a kaštanový krém

24. 11. 2017

Nenechte se ovlivnit deštivým počasím a krátkými dny. Podzim znamená i krásně zbarvené listí, po kterém voní vzduch, příjemné procházky a ještě lepší návraty domů, kde si uvaříte něco sezonního, co vás zahřeje. Zkuste 5 surovin, které jsou chutné, barevné a nabité vitaminy. Využijte podzimní surovinovou inspiraci společně s receptem šéfkuchaře Národního týmu AKC ČR Honzy Horkého.

více »

Další články

Pět novinek z mexického světa restaurací Rancheros

24. 4. 2017

Svěží jarní větřík zavál i do mexických restaurací Rancheros několik zajímavých novinek. Milovníci této kuchyně se mohou těšit na pravé mexické snídaně nebo nové druhy čerstvých domácích limonád. Na své si přijdou také bezlepkoví jedlíci, pro které kuchaři Rancheros chystají delikatesy bez lepku.


Umíte vybírat kvalitní potraviny?

21. 4. 2017

Kdo nesleduje kvalitu potravin, skoro jako by nebyl. Zájem o složení výrobků na našem trhu neustále stoupá. Je to pochopitelné, protože to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví a taky to, jak se cítíme. Existuje ale nějaký obecný návod, jak potraviny vybírat? Bohužel ne. Naštěstí vám s tím může pomoci web akademiekvality.cz, který sleduje pod mikroskopem jednotlivé potraviny a pochutiny.


Pozor na cukr!

20. 4. 2017

Hlavním tématem noveho portálu je CUKR, jeho spotřeba, zdravotní důsledky apod. Dozvíte se seriózní a ověřené informace i tipy na potraviny, či recepty. Portál nemoccukru.cz zastupují ambasadoři – výživoví poradci a nutriční terapeuti, kteří jsou ve všech krajích republiky a přednášejí na základních školách v rámci projektových dnů.


Vyhrajte výrobky Jaroměřické mlékárny!

19. 4. 2017

Balíček s produkty Jaroměřické mlékárny potěší každého. Tento ryze český výrobce sýrů, tvarohů a pomazánkových másel, si zakládá na kvalitě a tradičních postupech. Přímo v Jaroměřicích nad Rokytnou se tak zpracovávají výhradně domácí suroviny. Díky své mimořádné kvalitě získaly celou řadu významných ocenění. Výrobky Jaroměřické mlékárny představují tradici a poctivost.


Na nákup pro vajíčka

13. 4. 2017

Velikonoce klepou na dveře a všude budou hrát hlavní roli vejce. Co lze zjistit z informací na obalu a co z kódu na skořápce? Který z těchto údajů je pro nás zásadní? Jak je to skutečně s obsahem cholesterolu a antioxidantů? V čem se liší bio vejce od těch z jiných typů chovů? Pomohou informace z webu www.akademiek­vality.cz.


Velikonoce s uzeninami Schneider Selection

13. 4. 2017

Velikonoční svátky jsou spojeny s návštěvami sousedů a koledníků. Co podávat na stůl, když jsou hosté za dveřmi? Není třeba si lámat hlavu, zkuste připravit třeba slavnostní chlebíčky, na které nazdobíte delikátní, ručně vyrobenou a unikátně upečenou Pečenou šunku SCHNEIDER Selection!


Čerstvé bylinky z Moravy si nacházejí cestu do českých kuchyní

10. 4. 2017

Jaro voní nejen po tulipánech a narcisech, ale také po čerstvých bylinkách, které se stávají stálicemi v našich kuchyních. Češi si nejvíce oblíbili bazalku a petržel, rostoucí popularita asijských pokrmů dává zelenou také koriandru. Meziročně se poptávka po bylinkách zvyšuje o více než třetinu. Zákazníci najdou v obchodech Albert čerstvé bylinky po celý rok, a to díky dodavateli z jižní Moravy, se kterým řetězec spolupracuje již několik let.


Tradici postního piva připomínají Sládkové z Prazdroje

10. 4. 2017

K velikonočním oslavám se již od středověku váže i tradice pití silnějších piv. Tehdy se však vařilo především za zdmi klášterů, kde mělo mnichům pomoci překlenout těžké období předvelikonočního půstu. Letos chtějí sládkové z Plzeňského Prazdroje tuto tradici připomenout velikonočním Masterem Zlatá 13, který mohou milovníci piva v průběhu dubna exkluzivně ochutnat ve vybraných podnicích po celé republice.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+