Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Originální jednoduché recepty s tuňákem na celý den

23. 01. 2015

Čtyři recepty pro celý den – snídaně, oběd, večeře i tip na chutnou svačinu, byly sestaveny tak, aby obsahovaly vyvážený poměr bílkovin, sacharidů a tuků jak živočišného, tak rostlinného původu. Poradkyně Iva Veselá připravila tuňákové recepty s radostí, jelikož rybího masa se na talířích českých strávníků stále nedostává. V jídelníčku chybí především velmi zdravé mořské ryby, mezi kterými právě tuňák představuje jeden z nejlepších zdrojů omega-3 mastných kyselin.

více »

Další články

Den českého piva oslaví přes čtyři tisíce hospod

25. 09. 2014

Po velmi úspěšném pilotním ročníku, uspořádá i letos Český svaz pivovarů a sladoven (ČSPS) Den českého piva, celonárodní svátek všech milovníků piva. Akce se opět uskuteční 27. září, v předvečer svátku sv. Václava, který je patronem českého piva. Slavit můžete v kterémkoliv svém oblíbeném podniku, ale akci aktivně podpoří víc než 4 000 restauračních zařízení po celé České republice, které si připraví nejrůznější speciální nabídky, například speciální pivní menu, pivní speciály nebo návštěvu místního sládka.


Vyhrajte balíček plný džusů Relax 100 %

24. 09. 2014

Sacharidy jsou značným zdrojem naší energie a ovlivňují i naši výkonnost. Jejich nedostatek se projevuje pocitem únavy, jejich nadbytečný příjem vede k ukládání a nárůstu tukových polštářů. Cukry tedy konzumujte jen s mírou.


Vybírejte si v obchodě správné tuky

23. 09. 2014

Čím si zítra namažete pečivo? Nejspíš ideálně něčím jiným, než dnes. Desítky studií chrlí stále nová doporučení, z nichž je jasné jedno: tuky v naší stravě potřebujeme, ale především se v nich musíme dobře vyznat! Jak tedy v obchodě vybrat a správně použít jednotlivé druhy tuků?


Tuňák od Rio Mare získal ostřejší chuť

22. 09. 2014

Milovníci kvalitního tuňáka a pikantních chutí si nově pochutnají na ostré novince od Rio Mare. Lahodný tuňák v olivovém oleji je ještě ochucen zrnky mořské soli a kousky pikantních chilli papriček bez konzervačních látek. S ostrou novinkou připravíte rozmanité omáčky na těstoviny kombinované se zeleninou, skvěle chutná samotný s teplými těstovinami nebo jen s pečivem.


Cukráři a cukrárny ve Ctěnicích

20. 09. 2014

Muzeum hlavního města Prahy pořádá v Zámeckém areálu Ctěnice od 21. 9. 2014 do 1. 3. 2015 výstavu Cukráři a cukrárny. Výstava zachycuje stručnou historii cukrářského řemesla a je první z dlouhodobého cyklu výstav, které budou navazovat na stálou expozici ze sbírek Muzea hlavního města Prahy umístěnou v zámku Ctěnice „Řemesla v pořádku. Historie profesního sdružování od středověku po současnost“. Přijďte se podívat.


Medobraní na Jiřáku

19. 09. 2014

Jaká je kvalita letošního medu? Bude ho dostatek? Jak vypadá skutečný život včel? Na všechny tyto otázky odpoví třetí ročník medových slavností na Jiřáku, resp. Podzimní dny českého medu, které se konají v pátek 19. září od 8 do 20 hodin a v sobotu 20. září od 8 do 14 hodin. Na medové slavnosti bude přes 20 včelařů, medové pivo, mnoho druhů medoviny, medové koláčky, medovníky, modlitbičky, medová kosmetika, výrobky z vosku, ukázky včelaření, úl s živými včelami a další zážitky.


České Pivopění a Pivohraní nadchne nejen fanoušky českého piva

18. 09. 2014

Již 3. ročník multižánrového festivalu České Pivopění a Pivohraní proběhne 21. září od 13 do 22 hodin na Vítězném náměstí v Praze 6. Návštěvníci tak budou mít i letos unikátní možnost ochutnat na jednom místě víc než 100 druhů piv z rodinných, malých a středních pivovarů z celé České republiky. Na akci, která představí specialisty 25 českých, moravských a slezských sládků, budete moci nejen degustovat domácí pivo, ale pochutnáte si také na tradiční české gastronomii a užijete si ryze český kulturní program, který potěší celou rodinu.


Umíte odmítnout s grácií špatné víno?

17. 09. 2014

Sedíte v lepší restauraci na rande či obchodní schůzce a právě jste si objednali lahev kvalitního vína. Po chvíli přichází číšník a vyzve vás k ochutnávce, zatímco vy bojujete s rozpaky, protože jednak nejste žádným znalcem a navíc ani přesně nevíte, z jakých důvodů je oprávněné špatné víno vrátit. A už vůbec netušíte, jak takové víno vůbec poznat. Filip Jantač z Global Wines vám poradí, jak z takové situace vybruslit s grácií.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+