Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Indická delikatesa Palak paneer

5. 4. 2016

Překvapte okolí exotickým pokrmem palak paneer, který nejen skvěle chutná, ale i báječně voní. Jeho příprava nezabere mnoho času a úspěch je předem zaručený. „Typickou vůni dodává tomuto tradičnímu jídlu několik druhů koření, která se v indické kuchyni hojně využívají, protože pokrm zajímavě dochutí a zároveň mají i příznivý vliv na trávení,“ říká ajurvédský lékař Kukku Ramesh z léčebného hotelu Larimar v rakouském Stegersbachu.

více »

Další články

Jak se mohou čerstvé mořské ryby dostat na váš talíř?

8. 10. 2015

Slovo čerstvost je v potravinářském průmyslu velmi často používané. Otázkou zůstává, jak dlouho je čerstvé skutečně čerstvé. Jak je možné, že zákazníkovi v Česku, ve Středozemí, jsou nabídnuty čerstvé mořské ryby? Odpověď je vcelku jednoduchá. Rychlost, s jakou se ryba či jiný mořský živočich dostane na talíř, je dána pracovitostí rybářů, efektivností systému spolupráce s nimi a kvalitní logistikou.


Zatočte s podzimní únavou s MatchaTea

6. 10. 2015

Těžké ranní potácení z postele, nedostatek energie, ale zato dostatek podzimního splínu nám může odtranit třeba originální japonský MatchaTea. Je nabitý vitamíny a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Důvody, proč vyzkoušet tento unikátní mletý čaj, prozradili odborníci ze společnosti Čajová květina s.r.o., která je největším dodavatelem BIO MatchaTea v Česku.


Čokoládová trikolora zdobí nové Mysli na zdraví

1. 10. 2015

Čokoláda je bezesporu nejpopulárnější příchutí na světě. Nejenom, že je hříšně dobrá, ale také zdravá. V kombinaci s ovesnými vločkami se její příznivý vliv na tělo ještě násobí.


Vivo tyčinky jsou raw a bio

30. 9. 2015

VIVO tyčinky plné energie mají nejen výživné super foods ingredience, ale i skvěle chutnají. Zdravé a nepečené svačinky v bio kvalitě, bez lepku, mléka a přidaných cukrů jsou plné kompletních rostlinných proteinů a živých enzymů. Obsahují vyvážené množství antioxidantů a minerálů. Velký důraz je kladen na šetrné zpracování všech ingrediencí a kombinaci chutí.


Relaxujte u šálku čaje

29. 9. 2015

Stará čínská moudrost říká, že čaj bystří ducha, rozveseluje mysl, obměkčuje srdce, usnadňuje chápání, zabraňuje spánku a občerstvuje tělo. Jistě i proto je v Česku nejoblíbenějším teplým nápojem. Je neodmyslitelným společníkem zimního období a dlouhých večerů, kdy šálek čaje zahřeje nejen ruce, ale celé tělo. Stává se však součástí dne i během zbytku roku, protože jeho konzumace je velice zdravá a má pozitivní vliv na celého ducha.


5. ročník vegetariánského festivalu o víkendu

25. 9. 2015

Oslava jídla a pestrých vegetariánských chutí, ochutnávky živé kuchyně, přednášky o udržitelném životním stylu, inspirace a netradiční program pro děti i dospělé. To vše nabízí již tradiční vegetariánský festival pro šest smyslů – Vegefest 2015. Jeho pátý ročník proběhne 26. – 27. září 2015 ve Starém Purkrabství na Vyšehradě.


Vzpomínejte na léto s Festivalem středomořských chutí a vůní!

24. 9. 2015

Letos podruhé se od čtvrtka 24. do neděle 27. června představí na náměstí Republiky v Praze speciality z Francie, Španělska, Itálie, Řecka, Libanonu a také Portugalska nebo Korsiky. Přijďte ochutnat.„Babí léto už je pomalu tady, ale my bychom si rádi ještě připomněli to opravdové slunné léto. Uvolněná atmosféra, plážová lehátka, slunečníky, jídla plná chutí a vůní a živá hudba – tak vidíme dovolenou ve Středomoří a přesně takovou atmosféru chceme na náměstí Republiky vytvořit“, uvedl ředitel pořádající agentury KAZAK Communication Thomas Bouton.


Gourmet Celebrity Cooking koncept startuje nyní v Brně

23. 9. 2015

Brno zažívá v posledních letech gastronomický boom. Vznikají zde nové a nové podniky, které posouvají úroveň gastronomie dál a město se tak stává vyhledávaným místem milovníků dobré kuchyně. Jedním z podniků, který hranice gastronomického poznání zvedá o patro výš je i přední brněnská restaurace PAVILLON. Zcela novým a sebevědomým projektem Gourmet Celebrity Cooking tak otevírá trochu jinou dimenzi poznání jídla největších kuchařských hvězd v Česku.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+