Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Skvělé recepty s kečupem

16. 1. 2017

Přestože kečup u většiny receptů nebývá hlavní surovinou, nepodceňujte jeho výběr. Pro usnadnění orientace v nepřeberném množství výrobků vám poslouží značky kvality potravin, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP). Pokud chcete opravdovou kvalitu, preferujte kečupy s označením „extra“, „speciál“ nebo „prima“. Obsahují totiž min. 200 g rajčat na 100 g kečupu. Zkuste originální recepty!

více »

Další články

Trpíte alergií či intolerancí na některé potraviny? Kde můžete nakupovat?

16. 6. 2016

Společnost Nutrifree je odborník na potravinové intolerance, všechny jejich produkty neobsahují lepek ani pšeničný škrob a většina pak ani laktózu, vejce anebo sóju. Potraviny by měly být nejen bezlepkové, ale také zdravé. Proto jsou výrobky Nutrifree vytvořeny z vysoce kvalitních surovin, jsou zcela bez konzervantů, hydrogenovaných tuků, umělých barviv a chemických aromat a jsou vyrobeny bez geneticky modifikovaných surovin.


Potraviny, které zrychlí váš metabolismus

7. 6. 2016

Do začátku léta zbývá už jen pár týdnů, a tak není divu, že všude čteme o různých dietách do plavek a všemožných způsobech, jak zredukovat váhu. Mnozí odborníci však tvrdí, že diety nejsou zdaleka tak efektivní jako změna celkové životosprávy. Vybrali jsme pro vás 5 potravin, které vám mohou na cestě za vysněnou postavou pomoci především tím, že zrychlí váš metabolismus a podpoří tak spalování tuků.


Britské dny v Icelandu

6. 6. 2016

Britský obchodní řetězec Iceland přiveze za svými zákazníky část své domoviny. V rámci akce „Britské dny“ představí klasické britské potraviny v originálním londýnském dvoupatrovém autobuse „doubledecker“, který ve své show používal i slavný kuchař Jamie Oliver. Autobus je upravený na pojízdné bistro a při ochutnávkách dokreslí typickou britskou atmosféru.


Jak vybírat maso na grilovačku?

3. 6. 2016

S teplým a slunečným počasím přichází i grilovací sezóna. Základem úspěšného grilování steaků je výběr masa. Nevíte si s ním rady? Přinášíme tipy odborníků.


KFC zavádí v Čechách dovážkový servis

2. 6. 2016

KFC, expert na kuřecí speciality, rozšiřuje své služby zákazníkům a od 1. června spouští vlastní rozvážkový servis KFC Rozvoz v prvních 5 oblastech v Praze. Od 6. června budou pražské dovážkové zóny rozšířeny o dalších 6 lokalit. Na podzim bude rozvážka spuštěna také v dalších městech České republiky. Do konce roku ji bude nabízet celkem 25 restaurací.


Žádné Emco Mysli na zdraví neobsahuje palmový olej!

1. 6. 2016

Používání palmového oleje je jedním z důležitých a aktuálních celospolečenských témat. Dopady jeho používání se diskutují ve dvou rovinách – ekologické a zdravotní. Společnost Emco, český výrobce cereálních výrobků, klade velký důraz na kvalitativní nutriční parametry svých výrobků. Proto se problematice systematicky věnuje už řadu let a intenzivně hledá cesty k nahrazení této suroviny a posílení pozitivních zdravotních benefitů svých výrobků.


Palmový olej v potravinách z pohledu odborníků

31. 5. 2016

Palmový olej – v posledních měsících strašák číslo jedna. Ve světě roste jeho spotřeba, na obalech potravin je více vidět. Má své odpůrce i zastánce. Ekologové bijí na poplach, technologové vyzdvihují jeho vlastnosti, v oblasti výživy je to půl na půl. Komplexní pohled z úhlu technologického, zdravotního a zároveň výživového shrnuli odborníci Fóra zdravé výživy. Výsledkem je doporučení: vysoká konzumace palmového oleje může škodit, na druhou stranu palmový olej v potravinách/jí­delníčku nemusí znamenat nutně problém. Záleží na tom, jaký tuk nahrazuje, jaký je celkový obsah nasycených mastných kyselin ve stravě a v neposlední řadě, jak vypadá celkové složení jídelníčku. Jako velmi problematické bychom měli začít vnímat ostatní exotické tuky, např. kokosový.


5 nejméně vhodných stravovacích návyků a jak se jich zbavit

30. 5. 2016

Zvyšující se životní tempo bohužel nepomáhá při vytváření správných stravovacích návyků. Češi konzumují příliš málo výrobků doporučovaných v rámci vyvážené stravy, a co víc, spěch, stres a únava nevhodné a škodlivé návyky ještě více umocňují. Odstranění nejčastějších stravovacích chyb ale není tak složité, jak si myslíme.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+