Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Rukolový salát s marinovanými fazolkami a rybí filety zapečené se směsí zeleniny

18. 4. 2017

Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce Dione, které můžete uchovat v mrazáku, dokud vás na ně znovu nepřepadne chuť.

více »

Další články

Znáte bulgur?

20. 9. 2016

Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se jejich zrna namáčí, uvaří a po vysušení podrtí na menší kousky. Následná příprava v kuchyni je pak velice snadná, stačí vařit 12 minut, či nechat zrna nabobtnat ve studené nebo horké vodě. Obsahuje vitamín A, B1, 2, 3 a 6, minerální látky – fosfor, železo, hořčíku, mangan a stopové prvky, které chrání buňky před útokem volných radikálů. Má minimum tuku. Blahodárně působí na naše střeva, snižuje cholesterol v krvi, pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a předcházet tak cukrovce. Bulgur se hodí do nejrůznějších rizot (místo rýže), je možné jej využít do nádivek, jako zavářku do polévky, pro přípravu salátů a kaší. Vyzkoušejte náš recept.


Jaká káva je ta pravá podle zvěrokruhu?

15. 9. 2016

Vychutnejte si v pohodlí domova s kamarádkou či sami jeden z lahodných nápojů Tassimo. Připravte si stiskem jednoho tlačítka dokonalý nápoj! Svět kávy se může jevit jako velká věda, občas je ale na místě hodit vědu za hlavu a vsadit na intuici. Správný barista sám pozná, na co máte chuť. Možná, že si každé odpoledne dáváte nadýchané cappuccino, co ale udělat změnu a dopřát si krémovou horkou čokoládu či několik loků silného ristretta? Nechte si poradit od hvězd!


Hubněte s příchutí malin a borůvek

12. 9. 2016

Pokud toužíte zhubnout nějaké to kilo nebo se občas přes den nestíháte v klidu naobědvat, ale přesto chcete jíst zdravě, pak jistě oceníte koktejl Formula 1, který je praktickou alternativou jednoho hlavního jídla. Od srpna mu navíc přibyla zbrusu nová příchuť malin a borůvek.


V My Food nakoupíte kvalitní potraviny

30. 8. 2016

Síť prodejen a bister s kvalitními potravinami My Food nabízí nejen kvalitní potraviny od dodavatelů. Součástí konceptu My Food jsou i celodenní bistra a rozsáhlá vlastní výroba. Kdykoliv tedy přijdete do jednoho z My Food bister nebo marketů, můžete si vybrat z mnoha salátů, sendvičů, wrapů, pomazánek a snídaní, které si můžete odnést s sebou nebo sníst na místě. Bistra My Food k tomu nabízejí celodenní cenově dostupné menu plné jídel z kvalitních potravin, a oběd tu tak můžete rovnou spojit s nákupem potravin domů.


Jak se v létě osvěžit? Zapomeňte na zmrzlinu

26. 8. 2016

Léto ještě nekončí a teploty by měly dosáhnout přes 30 stupňů Celsia. Letní počasí je spojené se sluncem i vysokými teplotami. Člověk by se rád zchladil. Podle výživových odborníků sítě výživových poraden NATURHOUSE nabízí kupříkladu zmrzlina jen chvilkový pocit osvěžení, ba naopak může být velmi kalorická. Jak se tedy v létě ochladit a navíc zdravě?


Svačinky s Pribináčkem

23. 8. 2016

Základem správného vývoje dětí je vyvážený a zdravý jídelníček. Pravidelná strava přispěje nejen dobrému trávení, ale zajistí dostatek energie po celý den. Právě u dětí je nutné dbát na dodržování svačinek, které jim pomůžou zvládat školní povinnosti i spoustu koníčků. Pribináček je vhodná svačinka plná energie, kterou ocení děti kdykoliv během dne. Pochutnávají si na ní jak malí, tak dospělí, a to již po několik generací.


Dovolená na talíři

22. 8. 2016

V konzumaci ryb v České republice zaostáváme za evropským průměrem o více než 5 kg na osobu a rok. Luštěnin sníme v porovnání s Jihoevropany méně než polovinu, množství zkonzumovaného ovoce a zeleniny je větší dokonce i na Slovensku, kam Češi cestují v případě zahraniční dovolené vůbec nejčastěji. Odborníci z Fóra zdravé výživy proto Čechům doporučují, aby se inspirovali kuchyněmi dovolenkových destinací a chuťově i nutričně obohatili svůj jídelníček. A to nejen o „nedostatkové“ n-3 (omega 3 mastné kyseliny) a vlákninu.


Zastavte se v první degustační prodejně tradičních medovin

5. 8. 2016

Máte rádi medovinu, nebo jste jí zatím nepřišli na chuť? Pak zavítejte do specializované degustační prodejny medoviny a včelích produktů nedaleko Karlova náměstí v Praze 2. Nabízí tu pouze ty nejkvalitnější tradičně vyráběné medoviny, které nejsou doslazovány cukrem, nedolihované a neobsahují umělá aromata. V nabídce je přes 70 druhů medoviny od 30 výrobců. Většinu sortimentu můžete navíc na místě přímo ochutnat. Určitě se pak stane vaším oblíbeným nápojem. Pozor, zjistíte, že neplatí mýtus, že je medovina sladký nápoj.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+