Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou

27. 4. 2015

Krůtí maso je oblíbené zejména pro nízký obsah škodlivých tuků. Pokud při jeho zpracování do karbanátků použijete citrónovou šťávu, obohatíte jej nejen o zajímavou chuť, ale také o další vitaminy, zejména C. Společně s přílohou v podobě restované zeleniny pak vytvoříte lehký, nutričně vyvážený pokrm vhodný i pro večerní chod. Příprava jídla není náročná, vyhraďte si asi 30 minut a jdeme na to!

více »

Další články

Jak zvládnout Vánoce se zdravým zažíváním

18. 12. 2014

O Vánocích se většina z nás v jídle neomezuje. To ohrožuje nejen naši štíhlou linii, ale také zažívání. Abychom si sváteční čas užili se zdravým žaludkem, je důležité dodržovat pár pravidel. Na období ochutnávání cukroví, bramborových salátů nebo pití vánočních punčů je dobré připravit i náš žaludek. Vhodný je například vitamin B. Důležitý je také pravidelný pohyb, ideální je běh nebo plavání. Alespoň 30 minut 2 až 3× týdně.


Zdravé a chutné jídlo připravíte rychle se zmrazenou českou zeleninou Dione

17. 12. 2014

Zmrazené směsi české značky Dione pocházejí z tradičních pěstitelských oblastí jako je Polabí a Litoměřicko. Zelenina je sklízena ve fázi nejvyšší zralosti, kdy má nejlepší chuť, vůni, barvu, ale také obsah nutričních hodnot, hlavně vitaminů a minerálních látek. Máme pro vás dva rychlé recepty na lehké pokrmy, kterými můžete ve sváteční dny odlehčit rodinný jídelníček.


Exotické ovoce si našlo cestu na vánoční stůl. Vyznáte se v něm?

16. 12. 2014

Vánoce jsou spojené s hodováním a dobrým jídlem. Obchody zaplaví nabídka delikates, vybraných dobrot i exotických druhů ovoce. Už nás nepřekvapí mango nebo papája, ale stále se seznamujeme s novými druhy, jako jsou pitahaya, mangostan nebo kukmkvat. Neznalost exotického ovoce a především jeho chuti je nejčastější překážkou v jeho nákupu, a to pro 44 % dotázaných zákazníků v průzkumu Tesco. Nejvíc objevují nové ovoce lidé do 26 let, nejméně ho zkoušejí osoby starší 59 let. Bariérou v nákupu je i vyšší cena, neznalost úpravy či zralosti daného druhu ovoce. Pojďte se seznámit s některými exotickými druhy ovoce.


Šefkuchaři a výrobce uzenin SCHNEIDER společně radí, jak navařit dobroty

15. 12. 2014

Úspěšní a oblíbení šéfkuchaři ze všech koutů České republiky a značka kvalitních uzenin SCHNEIDER se spojili a vznikly tak webové stránky s trefným názvem JakNaVelkéVěci.cz. Staly se jedinečným inspiračním zdrojem pro každého, kdo rád pro sebe a své blízké čas od času v kuchyni přichystá “velkou věc”. Ať už je tou velkou věcí s láskou připravený sendvič, pěkně nazdobený talíř pro naše nejmenší nebo dobře uvařené tradiční jídlo.


Nevíte, co jíte, kniha pro vaši orientaci v potravinách

10. 12. 2014

Víte, KDO nebo CO rozhoduje o tom, co budete jíst? Nakladatelství BizBooks vydalo kontroverzní knihu Nevíte, co jíte od uznávaných českých odborníků na výživu RNDr. Petra Fořta, CSc. a Ing. Ivana Macha, CSc., ve které mimo jiné odhalují spolupráci producentů potravin a prodejců s cílem prodat i méně kvalitní produkty.


Tesco nabízí několik druhů těst na cukroví, letos i bezlepkové

10. 12. 2014

V nabídce obchodů Tesco je nyní pestrá paleta hotových těst, které usnadní pečení řady oblíbených druhů vánočního cukroví. „Kupování hotových těst je v posledních letech velký trend. V předvánočním období prodáme desítky tun již připravených těst na vánoční cukroví. Ve většině českých domácností se Vánoce neobejdou bez lineckého cukroví a vanilkových rohlíčků, protože právě tato dvě těsta patří mezi nejvíce prodávaná,“ říká Lukáš Mutl, nákupčí lahůdkového sortimentu společnosti Tesco. V letošním roce Tesco zařadilo do sortimentu novinku, listové bezlepkové těsto.


Téměř každý má zkušenost s nekvalitní čokoládou v adventním kalendáři!

9. 12. 2014

Na nekvalitní čokoládové adventní kalendáře si zákazníci stěžují opakovaně, ale přesto se situace v Česku nelepší. Výsledky průzkumu čokoládovny CARLA odhalily, že s nekvalitním výrobkem se setkal již téměř každý, přesněji devět z deseti dotázaných, a to je alarmující číslo. Zajímavé je, že většina negativních zážitků pochází z čokoládových kalendářů, které lidé dostanou darem. Takovou zkušenost uvedlo 77 % dotázaných. Z průzkumu vyplynulo, že by si nekvalitní čokoládový adventní kalendář také téměř nikdo vědomě nekoupil, respektive 85 % dotázaných. Průzkum probíhal na přelomu listopadu a prosince a zúčastnilo se jej téměř 200 respondentů.


Billáček s tvarohem nejen pro děti

8. 12. 2014

Chcete svým dětem dopřát zdravou svačinku, která je zasytí a výborně chutná? Vanilkový dezert Billáček z řady privátních výrobků značky BILLA obsahuje 55 % tvarohu a 35 % smetany a je dochucený pouze cukrem a přírodním vanilkovým aromatem. Nenajdete v něm žádná barviva, ani zahušťovadla.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+