Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Sladké recepty pro zamilované

13. 2. 2017

Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej vášnivými cupcakes s čokoládou nebo čokoládovými banány se sladkými srdíčky.

více »

Další články

Potraviny bez palmového oleje si filtruje pětina zákazníků Rohlik.cz

6. 7. 2016

Možnosti vyfiltrovat si potraviny bez palmového oleje využívá 19 % zákazníků online supermarketu Rohlik.cz. Obchod proto dále rozšiřuje jejich nabídku. A to především u dětské výživy a v kategorii sladkostí a slaných dobrot, kde lidé filtr používají nejčastěji. Poptávce vycházejí vstříc výrobci, kteří postupně nahrazují palmový olej jeho alternativami.


Potraviny jako spalovače tuků? Funguje to!

5. 7. 2016

Krásnou postavu do plavek chceme mít všechny. Co na to ale jít letos chytře a zbavit se přebytečných tukových polštářků jídlem namísto drastických diet? Existují potraviny, které fungují jako „tukožrouti“ – zařaďte je do svého jídelníčku. Jak vlastně takové potraviny fungují? „Nakopnou náš metabolismus, rozproudí krev a tělo je tak nuceno spalovat kalorie rychleji. V zásadě ale každá z nich funguje trochu jinak,“ vysvětluje Petra Skalská, poradkyně pro výživu PestryJidelnciek.cz


Po cvičení proteiny z tyčinky

4. 7. 2016

Regenerace po cvičení je stejně důležitá jako cvičení samotné, proto nyní značka Corny, nejprodávanější značka v kategorii cereálních tyčinek v Česku, přichází na trh s chutnou řadou proteinových tyčinek – Corny Protein, která obsahuje 30 % proteinů. Kromě vyváženého složení cereálií, rostlinných a mléčných proteinů či hořčíku (magnézia) nabízí i skvělou chuť, je proto ideální volbou pro všechny, kteří hledají chutnou a výživnou svačinku po sportovních aktivitách. K dostání je hned ve třech lahodných variantách – čokoláda, karamel a citron.


Víte, jaké má čaj pozitivní účinky?

30. 6. 2016

Čaj je jedinečný nápoj, který posiluje jak tělo, tak i duši. První věcí, která nás na čaji zaujme, je jemná vůně z více jak 150 aromatických látek. Společně s příjemnou chutí vytvářejí uvolněnou atmosféru a zároveň mobilizují naši vnitřní energii. Čaj však nejen dobře chutná a voní. Jeho pozitivní vliv na naše zdraví je známý již po tisíciletí. Vědci už několik desetiletí pozorují, že člověk, který pije čaj, je zdravější než ten, který čaj nepije. U vyznavačů čaje se méně objevuje onemocnění rakoviny nebo zelený zákal, vyskytuje se méně onemocnění srdce a krevního oběhu či zubních kazů.


Zelený ječmen v nealko pivu

28. 6. 2016

Češi objevují zelený ječmen. Každý, kdo žije aktivně a zdravě, by ho měl vyzkoušet. A díky Birellu je teď možné si tento dar přírody užít i v nealko pivu. Birell Zelený ječmen je první a jediné nealko pivo u nás, které propojilo chuť piva a zeleného ječmene. Výsledkem je více hořké nealko pivo s výraznější pivní chutí a vůní zeleného ječmene uvařené pouze z přírodních surovin bez konzervantů a umělých barviv.


Jak jíst zdravě na dovolené v hotelu?

27. 6. 2016

Čas dovolených je tu. Těšíme se na slunce, pláž a nekonečné lenošení při chytání bronzu. Je však skoro pravidlem, že se domů vracíme o něco kulatější, než když jsme na dovolenou vyráželi. Na co si dát pozor, aby to letos dopadlo jinak? Jak se stravovat podle typu dovolené doporučuje Petra Skalská, poradkyně pro výživu PestryJidelnicek.cz


Pozor na dehydrataci! Co jíst ve vedrech?

24. 6. 2016

Nejen parné dny a pobyt na přímém slunci mohou způsobit dehydrataci. Jaké jsou největší chyby letních jídelníčků a čemu se vyvarovat? Spousta lidí v létě přejde na studenou a rychlou stravu v podobě pečiva, uzenin, sýrů a pár plátků zeleniny. Protože v letním období přece není zapotřebí nadměrná konzumace a už vůbec ne teplých pokrmů. To je jeden z největších omylů, který vede k dehydrataci a dalším problémům. „Suchá a zchlazující strava, ke které se řadí například i mléčné výrobky, zapříčiňuje zahuštěn krve a výraznou redukci tělních tekutin, což vede k oslabení zažívání a následným trávicím potížím (plynatost, nadýmání, křeče),“ upozorňuje specialista na zdravý životní styl značky Menu Gold Milan Merva.


Vyrobte si “pickles”. Kvašená zelenina zažívá světový comeback

21. 6. 2016

Také máte pocit, že poslední dobou v gastronomii neustále narážíte na slovíčko “pickles” nebo na jeho český ekvivalent – kvašenou zeleninu? Něco na tom bude. Prastarý způsob konzervace potravin kvašením totiž zažívá obrovský comeback a není divu. Pickles jsou super zdravé a křupavé, vydrží ve spíži klidně celou zimu (pokud je nesníte dřív) a umí povýšit i obyčejná jídla svojí osvěžující chutí. Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno, radí, jak si doma kvasit třeba přebytky z vlastní zahrady.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+