Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dietní recepty pro vaši figuru

9. 7. 2020

Patříte-li mezi ty, co se se snaží rychle upravit svou váhu do plavek, určitě se také pokoušíte svůj jídelníček co nejvíce odlehčit a zaměřujete se na nízkokalorické potraviny. V tom případě by do něj měl patřit i květák a kedlubna. Obě tyto potraviny jsou totiž na jedné straně dokonalé díky nízkému obsahu kalorií, ale na druhé straně zásobí vaše tělo spoustou vitamínů a minerálů, abyste se udrželi zdraví a v pohodě. Například květák obsahuje ve 100 gramech pouze 24 kcal a kedlubna 27 kcal.

více »

Další články

Osvěžte se studenými lahůdkami z bezpeckových melounů Bouquet

22. 6. 2020

Meloun a horké počasí patří neodmyslitelně k sobě. Toto oblíbené ovoce totiž dokáže zchladit, osvěžit, hydratovat a dodat spoustu cenných minerálů, vitamínů a antioxidantů. Melouny Bouquet mají ještě jednu nespornou výhodu navíc – díky promyšlenému křížení neobsahují pecky, jen malé množství měkkých tenkých zrníček. Meloun je osvěžující svačinka, ale dobře se z něj připravují také rychlé recepty. Ty následující se hodí třeba k veselému prázdninovému obědu. Všechny se servírují za studena a chutnat budou dospělým i dětem. Vyzkoušejte originální pochoutky z bezpeckových melounů Bouquet!


Citronový dort z ricotty a Sauvignon 2018

15. 6. 2020

Příprava dortu je velmi rychlá, také proto, že můžete použít listové těsto. Vyzkoušejte.


Snídaně jako z Pinterestu. Vyzkoušejte pestré kombinace

9. 6. 2020

Řada food blogerek i influencerů se na svých stránkách pyšní stylovými snídaněmi, jejichž základem bývá především spousta ovoce, oříšky a semínka. Říkáte si, že na podobné experimenty nemáte ráno před prací čas? Omyl. Jejich příprava je jednodušší, než si myslíte. Za stylovou fotkou se totiž neskrývá více než pár minut příprav. Zkuste oblíbené smoothie bowl, chia pudink i celozrnné lívance. Uvidíte, že si přípravu krásných snídaní zamilujete.


Konečně jahody!

2. 6. 2020

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.


Lahodný listový špenát

28. 5. 2020

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.


Připravte netradiční dobroty s kedlubnou

22. 5. 2020

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.


Rebarbora, lék i jed

15. 5. 2020

Rebarbora neboli reveň není příliš známou zeleninou. Její obliba stoupá a právě teď je její nejlepší čas. Načervenalé stonky se sklízí od dubna do června, po svatém Janu (26. 6.) byste ji už trhat neměli. S pokročilou sklizní obsahuje stále více kyseliny šťavelnaté, kvůli které není reveň vhodná pro těhotné a kojící ženy, ani pro děti mladší 10 let. Vyhnout by se jí měli také ledvináři.


Připravte si nezapomenutelný večírek pro dva na 1. máje

28. 4. 2020

I když doba společenskému setkávání příliš nepřeje, nenechte se odradit! Oslava lásky, 1. máje, by neměla zůstat zapomenuta. Perfektní slavnost si totiž dokážete snadno připravit i doma. Překvapte svou polovičku a nachystejte originální večírek plný skvělého jídla, dobrého pití i originální zábavy.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+