Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Podzimní makový koláč s pohankou

24. 9. 2019

V sychravém odpoledni ocení vynikající koláč k čaji od Josefa Maršálka snad každý.

více »

Další články

Recepty z letních pokladů meruněk a broskví

22. 8. 2019

Ovoce by mělo být nedílnou součástí našeho jídelníčku celoročně. Ideální je konzumovat čerstvé sezonní ovoce k dopolední i odpolední svačině. Nejen, že tak do těla dostaneme výživné látky v podobě vitamínů a minerálních látek, ale také tím vyrovnáme hladinu glukózy v létě, čímž budeme předcházet chutím na sladké a i naše postava tím dozná pozitivních změn.


Recepty podle babiček z plodů ze zahrady

25. 7. 2019

Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, červenec a srpen jsou jedny z našich „nejplodnějších“ měsíců. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.


Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.


Vyzkoušejte nápadité recepty mexické a texaské kuchyně

24. 6. 2019

Tex.Mex pokrmy jsou i u nás stále oblíbenější. Jsou totiž jednoduché, rychlé, zdravé a navíc zábavné, protože si každý může vytvořit svou variantu pokrmu. Skvělou chuť jim dodáte kořením Santa Maria. Vyzkoušejte!


Tipy a recepty na letní bio grilování i „bez grilu“ a chutné přílohy

14. 6. 2019

Teplé letní večery jsou opět po roce tady a s nimi i neodmyslitelně spjaté posezení s rodinou či přáteli u dobrého jídla. Grilování patří mezi oblíbené činnosti, nejen při slavnostních příležitostech, ale slouží i jako náhrada obyčejné večeře. Kde ale pořád brát inspiraci, co rodině připravit nebo čím pohostit návštěvu, když klasickým vuřtům už dávno odzvonilo? Nechte si poradit od kuchaře Huga Hromase a vyzkoušejte netradiční recepty z bio masa.


Co sezónního ze zeleniny si dopřát na jaře?

4. 6. 2019

V době přeplněných hypermarketů jsme si zvykli, že máme kdykoliv k dispozici vše, na co si vzpomeneme. Někdy ale není špatné zkusit přijímat to, co nám aktuálně nabízí příroda v našem okolí. Má to hned několik výhod. Tou zásadní je fakt, že lokální potraviny, nabízené v patřičné sezóně, bývají zdravější, protože jsou čerstvé a nezatížené náročnou přepravou. Všude kolem je jich spousta, takže jejich cena zpravidla klesá. A hlavně – stravovat se sezónně je pro tělo přirozené. Aktuálně máme před sebou jaro a léto, a to jsou období, která toho nabízejí opravdu hodně.


Tři svěží melounové recepty

29. 5. 2019

Nachystejte si tři lahůdky, které skvěle chutnají, hezky vypadají a neubližují zdraví či štíhlé postavě. Připomenou vám blížící se léto. V každé z nich navíc hraje hlavní roli netradiční ingredience – vodní meloun. Doporučujeme lahodné melouny Bouquet bez pecek. Tato speciální bezpecková odrůda vyrostla na slunných svazích Španělska, kde se pěstuje již šedesát let. Šťavnaté melouny Bouquet jsou plné vitaminů, minerálů a antioxidantů. Každému receptu tak kromě chuti dodají ještě porci zdraví navíc.


Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt

28. 5. 2019

Vůně šťavnatého masa s aromatickým kořením opět rozlinula pražským centrem. Vitana už počtvrté zahájila grilovací sezonu stylově – kuchařskou show zaměřenou právě na oblíbenou letní kratochvíli. Nožů se chopili herečka a kuchařka Markéta Hrubešová s grillmasterem Ivanem Vodochodským. Ti připravili několik originálních receptů, přičemž se také podělili o řadu kulinářských rad.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+