Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Také zelenina si s grilem perfektně rozumí

15. 8. 2019

Léto a s ním spojená grilovací sezóna jsou v plném proudu. Dobroty z grilu si ale můžete vychutnat i pokud zrovna neholdujete steakům. Ať už jste vegetariáni, nebo jen chcete svůj jídelníček zpestřit a odlehčit, vsaďte na grilovanou zeleninu a lehký dip! Poradíme vám, které druhy se hodí na rošt a co udělat pro to, abyste si na opékané zelenině na ohni pochutnali co nejvíce. Aby vaše chuťové pohárky byly co nejspokojenější, sáhněte po kvalitě.

více »

Recepty

Recepty podle babiček z plodů ze zahrady

25. 7. 2019

Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, červenec a srpen jsou jedny z našich „nejplodnějších“ měsíců. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.

více »

Další články

Lidl sníží cukr a sůl ve svých výrobcích o 20 %

4. 6. 2019

Obchodní řetězec Lidl definoval nové cíle pro složení výrobků svých vlastních značek s ohledem na zdraví spotřebitelů. Stanovil také cíle pro nákup obalů a produktů obsahujících celulózu, pro nákup květin a rostlin a pro nákup produktů živočišného původu.


Máte rádi mléko?

31. 5. 2019

V červnu si připomínáme celou řadu významných dnů, například Světový den větru, hrdosti nebo oceánů. Věděli jste ale, že na první den v tomto letním měsíci připadají hned tři výročí? Kromě známého Mezinárodního dne dětí, mají svých čtyřiadvacet hodin také rodiče nebo právě mléko. Oslavíte ho letos přípitkem?


Vyzkoušejte netradiční druhy zeleniny

28. 5. 2019

Již s příchodem prvních jarních dnů většina z nás zatouží po čerstvé zelenině, bylinkách, ale třeba i některém ovoci. Pokud i vy patříte mezi milovníky těchto dobrot a bez kvalitních rajčat, paprik, špenátu, česneku, jahod a jiných dobrot si neumíte představit nejen léto, přinášíme několik tipů, čím letos své nákupy na farmě ozvláštnit. Vyzkoušejte i vy netradiční druhy zeleniny, možná budete překvapeni, jak moc vám zachutnají. Staročeské odrůdy se totiž zase vrací do módy.


Jarní „limitka“ od Hollandie: Rebarbora a máta

24. 5. 2019

Česká mlékárna Hollandia si pro milovníky svých Selských jogurtů připravila na jaro opravdový gurmánský zážitek – kombinaci příjemně nakyslé rebarbory a voňavé máty. Snoubení těchto dvou svěžích surovin a Selského jogurtu zajistí chuťovým buňkám jedinečný prožitek. Obsahuje prospěšné BiFi kultury a 100 % přírodní ochucující složku na dně kelímku. Sezónní novinka je provoněná jarem a bude v limitované edici.


Tajemství zeleného čaje

15. 5. 2019

Patří zelený čaj k vašim favoritům, nebo se mu prozatím vyhýbáte? Dopřát si čas od času čajové povzbuzení se vyplatí nejen kvůli unikátním účinkům na naše zdraví. Tento zelený dar orientu také uleví psychice a dostane vás na pozitivní vlnu svou jedinečnou svěží chutí. V čem vlastně vězí jeho kouzlo? A na co si dát při pití zeleného čaje pozor?


Co a kolik toho pít k ovoci nebo zelenině?

14. 5. 2019

S delšími prosluněnými a teplejšími dny přirozeně přestáváme jíst hutná jídla a dáváme přednost lehkým pokrmům, máme větší chuť na ovoce a zeleninu. To je ta pravá chvíle, kdy začít s úpravou životosprávy. Všechno půjde mnohem lépe, když spolu s jídelníčkem ozdravíme i pitný režim v čele s čistou pramenitou a minerální vodou.


Veganství a vegetariánství. Jaký mají vliv na zdraví?

9. 5. 2019

Veganství a vegetariánství je často obklopeno mnoha mýty. Ačkoliv se může zdát, že je veganství pouze aktuálním módním trendem, některé zdravotní výhody jsou už vědecky potvrzené a nezpochybnitelné. Jak to s tímto způsobem stravování tedy opravdu je? Jaký má skutečný vliv na náš organismus ale i na životní prostředí? „Maso a další živočišné výrobky patří do českého jídelníčku naprosto běžně, lidé se v jejich konzumaci neomezují. Stačí přitom, aby maso vyřadili například na dva dny v týdnu, a prospějí tak svému zdraví i životnímu prostředí,“ říká nutriční terapeutka značky RACIO, Blanka Procházková.


Ověřená fakta o mléce

7. 5. 2019

Lidé pijí mléko po staletí. Přesto se v posledních letech objevují informace, které jeho pozitivní účinky zpochybňují. Pravda je sice relativní, ale fakta hovoří jasně. Jak je to tedy s mlékem a jeho výživovými hodnotami? Věděli jste, že mlékárenství živí po celém světě celou miliardu lidí? Tušili jste, že přes 37 miliónů mléčných farem vedou ženy? Nabízíme jasný a stručný přehled faktů o mléce.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+