Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Slavná italská značka gelata GROM přichází do Česka

6. 7. 2020

Špičkovou italskou zmrzlinu Grom, která se prodává po celém světě od New Yorku přes Paříž až po Dubaj, si od 2. července mohou vychutnat i čeští zákazníci. V Praze na adrese Václavské náměstí 55 se totiž slavnostně otvírá první gelaterie Grom v Česku.

více »

Recepty

Dietní recepty pro vaši figuru

9. 7. 2020

Patříte-li mezi ty, co se se snaží rychle upravit svou váhu do plavek, určitě se také pokoušíte svůj jídelníček co nejvíce odlehčit a zaměřujete se na nízkokalorické potraviny. V tom případě by do něj měl patřit i květák a kedlubna. Obě tyto potraviny jsou totiž na jedné straně dokonalé díky nízkému obsahu kalorií, ale na druhé straně zásobí vaše tělo spoustou vitamínů a minerálů, abyste se udrželi zdraví a v pohodě. Například květák obsahuje ve 100 gramech pouze 24 kcal a kedlubna 27 kcal.

více »

Další články

Mlsejte makronky z pekařství PAUL a vyhrajte luxusní kabelku

6. 3. 2020

Jaro bude ve francouzských pekařstvích PAUL skutečně pestré! Všichni, kdo propadli kouzlu originálních makronek i ti, kdo je ochutnají úplně poprvé, budou mít možnost vyhrát jednu z barevných luxusních kabelek značky Furla a další skvělé ceny.


Skladujete správně potraviny?

5. 3. 2020

Jako vše, i na první pohled banální ukládání a uchování potravin, má svá pravidla. Přece jen jídlo si chcete uchovat, pokud možno co nejdéle a v nejlepší kvalitě, abyste z něj mohli přijmout nejen pro tělo prospěšné látky, ale i si potraviny vychutnat. Vhodným uložením se především předejde možným zdravotním potížím a plýtvaní. Poradí vám Mgr. Alena Balíková Přídová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE.


Zdravá jídla, která si vaše děti zamilují

5. 3. 2020

Co se týče stravy, děti dokážou být velmi vybíraví strávníci, kteří by nejraději jedli hranolky, pizzu nebo hamburgery. Většina z nich mívá období, kdy chtějí jíst pořád to samé jídlo. Každý rodič si zcela přirozeně dělá starost, jestli má jeho dítě dostatečně pestrou a vyváženou stravu. Vyzkoušejte několik typů na vyloženě zdravá jídla plná živin, která si většina dětí užije. Dejte ale pozor, aby je nepovažovaly za nutné zlo, ale za hravou součást jejich jídelníčku.


Proč pít MatchaTea

3. 3. 2020

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.


Stárnutí je přirozený proces

2. 3. 2020

Vymezení pojmu „senior“ je problematické, protože senioři (stejně jako další skupiny obyvatel) jsou skupinou velice různorodou a pouhý kalendářní věk k jejich rozlišení nestačí. Slovo samo má mnoho významů – „starší člen skupiny“, v korporátním prostředí „zkušený“, v církevním prostředí „moudrý“, v rodině „otec syna stejného jména“ apod. Více MUDr. Kateřina Cajthamlová, internistka a systemická terapeutka.


Jarní očista (ne)jen těla

27. 2. 2020

Zima se loučí a přichází jaro – období nové naděje, života i nových začátků. Jarní detoxikace je skvělým restartem pro lidský organismus. Očistu ovšem bude potřebovat i vaše lednice, mrazák a spíž. Jarní detoxikace bude mnohem snadnější, když je vyčistíte od průmyslových náhražek jídla typu sladké cereálie, trvanlivé pečivo, slazené jogurty, sladké či slané pochutiny. Také zimní zásoby musí uvolnit místo lépe stravitelným potravinám. Začněte pomalu a bezmyšlenkovitě se nezbavujte surovin. „Potraviny bez výčitek spotřebujte a nové zásoby pořiďte již v duchu jarních receptů,“ radí Barbora Hernychová expertka na přirozenou stravu ze společnosti Probio.


Proč nahrazujeme kravské mléko rostlinnými alternativami?

21. 2. 2020

Najít v menu kavárny, restaurace či na pultech obchodů rostlinou náhradu kravského mléka už dávno není nesplnitelnou misí, jako v minulosti. Rostlinné varianty jsou již běžnou součástí jídelníčku těch, kteří mají k živočišnému mléku výhrady. Nejčastěji jde o alergiky nebo vegany.


Jak vyzrát na přejídání za dlouhých zimních večerů

14. 2. 2020

Dlouhé zimní večery nás ovlivňují ponurnou náladou, únavou či zbytečným přejídáním. Právě přejídání je naším častým prohřeškem. Myšlenkami na geny a obalování těla na zimu se ale určitě nechlácholme.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+