Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Také zelenina si s grilem perfektně rozumí

15. 8. 2019

Léto a s ním spojená grilovací sezóna jsou v plném proudu. Dobroty z grilu si ale můžete vychutnat i pokud zrovna neholdujete steakům. Ať už jste vegetariáni, nebo jen chcete svůj jídelníček zpestřit a odlehčit, vsaďte na grilovanou zeleninu a lehký dip! Poradíme vám, které druhy se hodí na rošt a co udělat pro to, abyste si na opékané zelenině na ohni pochutnali co nejvíce. Aby vaše chuťové pohárky byly co nejspokojenější, sáhněte po kvalitě.

více »

Recepty

Recepty z letních pokladů meruněk a broskví

22. 8. 2019

Ovoce by mělo být nedílnou součástí našeho jídelníčku celoročně. Ideální je konzumovat čerstvé sezonní ovoce k dopolední i odpolední svačině. Nejen, že tak do těla dostaneme výživné látky v podobě vitamínů a minerálních látek, ale také tím vyrovnáme hladinu glukózy v létě, čímž budeme předcházet chutím na sladké a i naše postava tím dozná pozitivních změn.

více »

Další články

Čechům schází čas a inspirace, jak využít potraviny, které zbyly

3. 4. 2019

Podle Organizace pro výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetina veškeré produkce potravin. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit, nasytili bychom až tři miliardy lidí. Jak jsou na tom s plýtváním jídlem Češi a Slováci?


Luštěninami nahradíte maso a odlehčíte jídelníček

27. 3. 2019

Období půstu, zdraví a šetrnost vůči přírodě. To jsou hlavní důvody, proč stále více lidí obohacuje svůj jídelníček rostlinnou stravou. A nemusí jít vždy jen o exotiku. Právě naopak. Stále častěji i kuchaři ve vyhlášených restaurací čerpají z odkazu našich předků a vybírají suroviny, které byly využívány v našem prostředí po generace – luštěniny. Lokální potraviny jako čočka, cizrna i jáhly jsou opět trendy. A není se čemu divit.


Zatočte se zimními prohřešky

21. 3. 2019

Jaro už klepe na dveře a právě teď je ta správná doba na nastartování svého zdravějšího já. Dejte šanci aktivnímu pohybu. Začít můžete třeba procházkami v probouzející se přírodě, ale zapomínat byste neměli ani na vyvážený jídelníček.


Hubnout díky kávě?

18. 3. 2019

Pokud hledáte způsob, jak co nejrychleji zhubnout a dosáhnout co nejlepších výsledků, vsaďte na vynikající nápoj s chutí kávy Coffe4Slim, z řady proteinové diety MyKETO. Každým šálkem tohoto lahodného nápoje s obsahem naturální zelené kávy nastartujete metabolismus a urychlíte spalovaní tuků.


Novinky ve zdravé výživě

15. 3. 2019

Ve středu 13. března 2019 pořádala potravinářská skupina z Pardubického kraje oficiální představení nových firem ve svém portfoliu. Skupina nyní provozuje mimo již známého výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature také další dvě nové společnosti; VegUp zabývající se výrobou sušených naklíčených semínek a VegSnack, která vyrábí zdravé luštěninové krekry.


Kouzlete v kuchyni s žervé

12. 3. 2019

Žervé může mít mnoho podob i chutí. Záleží jen na vás, zda ho použijete na sladko či slano, do dezertů nebo polévek. V Jaroměřické mlékárně se žervé vyrábí podle tradiční receptury výhradně z mléka od českých farmářů. Neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“. Složení je nádherně jednoduché: smetana, mléčné kultury a sůl. Jaroměřické žervé potěší nejen vyznavače zdravého životního stylu, ale i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte recepty.


Nejen manažer potřebuje „živé jídlo“

7. 3. 2019

Rozhovor se Stanislavem Petříčkem, zakladatelem bistRAWveg, popularizátorem zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti TP Consulting.


Polévky ze Svatojánu

5. 3. 2019

Polévka je grunt, říkávaly s oblibou naše babičky. A měly pravdu. Můžete jimi nahradit hlavní jídlo a cítit se sytí, plní energie a vitality. Eva Francová foodblogerka a autorka kuchařky Polévky ze Svatojánu, vás ve své nové knize seznámí s více než 100 ověřenými recepty na chutné a vydatné polévky, které jsou plné zeleniny, luštěnin, obilovin i bylinek dostupných v daném ročním období…


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+