Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny

16. 7. 2020

K létu patří špekáčky nejen k táboráku, ale i jako skvělá večeře na chatě, nebo pohoštění pro sousedy. Aby si všichni pochutnali, vybírejte pečlivě jen ty kvalitní.

více »

Recepty

Dietní recepty pro vaši figuru

9. 7. 2020

Patříte-li mezi ty, co se se snaží rychle upravit svou váhu do plavek, určitě se také pokoušíte svůj jídelníček co nejvíce odlehčit a zaměřujete se na nízkokalorické potraviny. V tom případě by do něj měl patřit i květák a kedlubna. Obě tyto potraviny jsou totiž na jedné straně dokonalé díky nízkému obsahu kalorií, ale na druhé straně zásobí vaše tělo spoustou vitamínů a minerálů, abyste se udrželi zdraví a v pohodě. Například květák obsahuje ve 100 gramech pouze 24 kcal a kedlubna 27 kcal.

více »

Další články

Slavnostní HUSA právě přiletěla do Bageterie Boulevard

18. 12. 2019

POchutnejte si na nové limitované edici s nádechem slavnostní zimní hostiny, navíc v neotřelém slovenském podání. Menu Specialité du Chef HUSA odstartovalo v Bageterii Boulevard a připravil ho nikdo jiný než známý šéfkuchař Marcel Ihnačák. Pokud tedy toužíte po rychlém, ale skutečném gastronomickém zážitku s puncem výjimečnosti, skočte si na dva plátky křupavého chleba, které v sobě skrývají pečenou husičku, dýňové chutney, dresink s bílou ostružinou a samozřejmě nechybí ani typický slovenský sýr oštěpek a lístky špenátu.


Cukr v kávě: sladká neřest, za kterou je třeba se stydět?

17. 12. 2019

Jedna jediná lžička cukru dokáže rozdělit místnost plnou milovníků kávy na dva nesmiřitelné tábory. Zatímco je míchání kávy s mlékem tolerováno s odkazem na staré koloniální zvyky, cukr často tvoří pomyslnou hranici, kterou leckdo odmítá překročit. Proč se baristé netváří nadšeně, když si zákazník sype cukr do espressa? A je cukr v kávě opravdu tak velký hřích?


Dehydratace hrozí stejně v zimě jako v létě

5. 12. 2019

Téměř polovina dotázaných někdy trpí dehydratací, třetina dokonce několikrát ročně. Ukázal to aktuální průzkum AquaLife Institutu. Odhalil také, že víc než polovina mylně považuje dehydrataci za větší problém v létě než v zimě. Ve všech ročních obdobích je nejúčinnější obranou pitný režim, jehož základem by měla být voda v kombinaci s minerálkami.


Mléčné výrobky vs. rostlinné náhražky

3. 12. 2019

Každý z vás se už jistě setkal s alternativami ke klasickým mléčným výrobkům. Minimálně třeba s kávou se sójovým „mlékem“. Jenže rostlinné nápoje, alternativy jogurtů či sýrů nejsou náhražkami produktů z mléka. Po výživové stránce jsou to zcela odlišné potraviny.


Zimní strava by vás měla zahřát

28. 11. 2019

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení.


Pozor na nepodložené mýty o mléce a mléčných výrobcích

19. 11. 2019

Vedle zarytých zastánců mléka a mléčných výrobků jsou i jejich odpůrci. Nicméně je nesporné, že produkty z mléka se v našich zeměpisných šířkách konzumují téměř od nepaměti. Přinášejí nám řadu nezbytných živin. Přesto se o nich dočtete i negativa. Které z nich jsou jenom výmysly bez jakéhokoliv vě­deckého důkazu?


Podzimního ovoce, které útočí na sklovinu. Jak ji ochránit?

18. 11. 2019

Podzim…Tohle romantické období máme spojené s posledními teplými a slunečnými dny. A taky s novým vybarvením přírody, když dozrává podzimní ovoce. Až si budete užívat téhle zlatem a někdy i deštěm a mlhou zalité idylky, nezapomeňte však myslet na svůj chrup. Některé sezónní dobroty, které v tomto období častěji konzumujeme, dávají totiž našim zubům pěkně zabrat.


„Revoluce“ v Bageterii Boulevard

17. 11. 2019

Oslavy 30 let od Sametové revoluce pojala Bageterie Boulevard po svém. Do nabídky zařadila speciální Revoluční bagetu, která při sestavení kompletního menu svými cenami originálně odkazuje právě na datum 17. 11. ’89. Navíc si do receptury vybrala ingredienci, která je pro předrevoluční období charakteristická – nezaměnitelné vídeňské párky. Touto časově limitovanou nabídkou se tak rozhodla oslavit den, který nejenže rozhodl o svobodě Československa, ale umožnil i svobodu slova, díky které mohl vzniknout nejen tento „bulvár“.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+