Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Slavná italská značka gelata GROM přichází do Česka

6. 7. 2020

Špičkovou italskou zmrzlinu Grom, která se prodává po celém světě od New Yorku přes Paříž až po Dubaj, si od 2. července mohou vychutnat i čeští zákazníci. V Praze na adrese Václavské náměstí 55 se totiž slavnostně otvírá první gelaterie Grom v Česku.

více »

Recepty

Dietní recepty pro vaši figuru

9. 7. 2020

Patříte-li mezi ty, co se se snaží rychle upravit svou váhu do plavek, určitě se také pokoušíte svůj jídelníček co nejvíce odlehčit a zaměřujete se na nízkokalorické potraviny. V tom případě by do něj měl patřit i květák a kedlubna. Obě tyto potraviny jsou totiž na jedné straně dokonalé díky nízkému obsahu kalorií, ale na druhé straně zásobí vaše tělo spoustou vitamínů a minerálů, abyste se udrželi zdraví a v pohodě. Například květák obsahuje ve 100 gramech pouze 24 kcal a kedlubna 27 kcal.

více »

Další články

Cestujte po Česku za jídlem

9. 10. 2019

Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!


Podzimní novinky v pekařství PAUL

7. 10. 2019

Francouzská síť pekařství PAUL slaví v letošním roce 130 let od svého založení. Před 11 lety mohli skvělé pekařské a cukrářské výrobky poprvé ochutnat také Češi, v první pobočce PAUL ve střední a východní Evropě, která se otevřela v pražském obchodním centru Flóra. Přestože obliba pekařství i nadále stoupá, připravují u PAULa další novinky, které potěší stávající zákazníky a přitáhnou nové.


S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

4. 10. 2019

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?


V cavě Freixenet ochutnáte ohnivé Španělsko

2. 10. 2019

Šumivá vína si v posledních letech získávají po celém světě stále více příznivců. Například italské prosecco není již pro nikoho cizím pojmem, ale ani další druhy „bublinek“ nezůstávají pozadu a dostávají se zákazníkům více do povědomí. Sekt, crémant, cava, ale i šampaňské se stále častěji otevírá nejen při významných událostech a oslavách, ale i ke zpříjemnění všedních dní. Cava, španělské šumivé víno, kterému se u Čechů dostalo pozornosti relativně nedávno, vás přesvědčí na první ochutnání.


Káva slaví svůj den

2. 10. 2019

Umíte si představit probuzení bez kávy? Šálek je nejen ranní povzbuzení, ale i příjemný a voňavý rituál. Z kávové sedliny si navíc můžete udělat přírodní peeling, ale o tom až někdy příště. Dnes se zaměříme na samotný nápoj. Víte, že pokud si dáte espresso mimo domov v nějakém podniku, zaplatíte za něj průměrně 41 korun? Nejdražší je podle očekávání v Praze. Podívejte se na infografiku od Storyous a zjistěte, kolik stojí káva ve vašem kraji.


Džemy z Prachatic patří k nejlepším na světě

27. 9. 2019

Další prestižní světové ocenění získaly jihočeské džemy značky Rose Garden. Kombinaci meruněk s levandulí a višní s mirabelkami ohodnotila porota soutěže Great taste dvěma hvězdičkami a jedním slovem: „výjimečné“.


Co bychom měli vědět o houbách a možná nevíme?

26. 9. 2019

Houby sbíráme pro potěšení, krásu a ceníme si je pro chuťové a aromatické vlastnosti. Pokládáme je za pochutinu s vysokými organoleptickými účinky na naše smysly. Jejich využití je široké – můžeme jimi dochutit vařené pokrmy, používat je jako koření, anebo je použít hlavní složku bezmasého pokrmu, pokud z nich uděláme řízky nebo třeba smaženici.


Nejpálivější festival pod sluncem se vrací

23. 9. 2019

Máte chuť si okořenit život? Tak to si nemůžete nechat ujít Chilli fest – nejpálivější food festival v Česku! V sobotu 28. září se na smíchovské náplavce pěkně zapotíte nad peprným menu našich stánkařů. Budete žasnout, co všechno zvládnou ozvláštnit díky feferonkám, jalapeños, habaneros či anjos. Kromě známých chilli pokrmů či pikantních omáček budete mít možnost vyzkoušet i řadu netradičních sladkostí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+