Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Také zelenina si s grilem perfektně rozumí

15. 8. 2019

Léto a s ním spojená grilovací sezóna jsou v plném proudu. Dobroty z grilu si ale můžete vychutnat i pokud zrovna neholdujete steakům. Ať už jste vegetariáni, nebo jen chcete svůj jídelníček zpestřit a odlehčit, vsaďte na grilovanou zeleninu a lehký dip! Poradíme vám, které druhy se hodí na rošt a co udělat pro to, abyste si na opékané zelenině na ohni pochutnali co nejvíce. Aby vaše chuťové pohárky byly co nejspokojenější, sáhněte po kvalitě.

více »

Recepty

Recepty podle babiček z plodů ze zahrady

25. 7. 2019

Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, červenec a srpen jsou jedny z našich „nejplodnějších“ měsíců. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.

více »

Další články

Letos zhubnu!

18. 1. 2019

Od Nového roku začnu hubnout! Kolikrát jste v životě pronesli toto novoroční předsevzetí nebo jste ho zaslechli u svých přátel? Pokud i vy máte v plánu shodit nadbytečná kila, pak vyzkoušejte novou proteinovou dietu MyKETO od českého výrobce GOLDIM. Pomáhá nejen zhubnout, ale současně přináší příjemný pocit nasycení. Velkou výhodou je, že během redukce hmotnosti zmizí pocity únavy a podrážděnosti.


Co a kdy pít k jídlu?

17. 1. 2019

Pití tekutin bylo vždy základním předpokladem přežití. V dobách, kdy vodní zdroje často přinášely smrtící epidemie, se pily nápoje vyžadující tepelné zpracování – v naší zemi to byla hlavně medovina a pivo. Když jsme se pak vrátili k bezpečné vodě, popíjení piva nám zůstalo, zejména v kombinaci s hůře stravitelným jídlem (tzv. typicky českou kuchyní). Ukázaly to i výsledky průzkumu1) – k nejoblíbenějším kombinacím jídla a alkoholického nápoje u nás jednoznačně patří vepřo knedlo zelo a pivo (26 %), následuje (mezi 15 a 10 %) ryba a víno, kachna nebo husa a pivo, guláš a pivo, italské jídlo a víno, sýr a víno, klobásy a pivo.


Potřeba vody v zimě

16. 1. 2019

Život na planetě vznikl v mělké pobřežní, málo slané mořské vodě – tak se voda stala podmínkou života na naší planetě. Když živé organizmy vodní prostředí opustily, vzaly s sebou ve své mezibuněčné tekutině vodu a minerální látky tohoto pravěkého moře. Proto je voda i v lidském těle významnou složkou.


Jaké potraviny zlepšují zrak?

11. 1. 2019

Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není ale zázračná. Jaké potraviny jsou zraku prospěšné a jaké mu naopak mohou škodit?


Zlatý dotek orientu plný zdraví

9. 1. 2019

Trápí vás tmavé zimní dny a nedostatek slunce? Minimum slunečních paprsků má negativní vliv na naši psychiku a zkřehlá imunita navíc neustále bojuje s okolními viry a bakteriemi. Proto TEEKANNE vyrazilo do boje proti zachmuřeným dnům a přináší hřejivý dotek slunce v exotickém čaji TEEKANNE Ginger & Curcuma.


Jídla s autentickými asijskými chutěmi k vám domů

4. 1. 2019

Asia Style – tak se jmenuje nová řada jídel, které navařilo Sklizeno pro své zákazníky, aby si nemuseli odepřít plnohodnotné jídlo, ani když nestíhají. Po evropských klasikách tentokrát Sklizeno nabízí chutě Asie a do nabídky zařazuje dva druhy kari a dvě syté polévky – thajskou Tom Yum Goong a vietnamskou legendu pho bo.


Jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami

26. 12. 2018

Češi se na Vánoce utrácet nebojí, a to nejen za dárky pro své bližní, ale i za potraviny. Představa slavnostní večeře, bohatého pohoštění pro návštěvy, ale i zavřených obchodů nás nutí k nakoupení zásob na sváteční dny za tisíce korun. Často se však stává, že pro velké oči nakoupíme víc, než dokážeme skutečně spotřebovat. Co dělat s přebytky a jak předejít jejich vyhození? S tím vám poradí Josef Baxant, technický manažer Tesca, a jeho 4 jednoduché tipy, jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami.


Oslaďte si třtinovým cukrem

25. 12. 2018

Třtinový cukr je nerafinovaný cukr zlatohnědé barvy a medové vůně, který se stává stále oblíbenější náhradou bílého řepného cukru. V sortimentu výrobků Dr.Oetker najdete Třtinový cukr karamelový a Třtinový cukr s rumovou příchutí. Oba výrobky si rychle našly cestu k zákazníkům a letos Dr.Oetker rozšiřuje sortiment o nový druh Třtinový cukr citrónový.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+