Balsamikový krém Papadimitriou vylepší saláty i dezerty | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Balsamikový krém Papadimitriou vylepší saláty i dezerty

24. 8. 2012

Možná znáte tradiční řecký balsamikový krém od rodinné firmy Papadimitriou z pobytu v Řecku, od nynějška si ho můžete koupit i u nás. Tato kvalitní balsamiková redukce se vyrábí z prvotřídního řeckého balsamikového octa Papadimitriou, jehož tradice sahá až do roku 1938. Hustou krémovou konzistenci a vyváženou chuť oceníte zejména při přípravě salátů nebo slavnostním zdobení talířů.

Přírodní fermentace bez konzervantů

Balsamikový krém Papadimitriou se vyrábí tradiční metodou z hroznů sušených na slunci. Vyniká výraznou tmavou barvou, hustou konzistencí a bohatou chutí, kterou získává díky hroznům z peloponéských vinic v oblasti Kalamata a zrání v tradičních dubových sudech. Při výrobě se používá tradiční metoda přírodní fermentace bez přidání jakýchkoli konzervantů, siřičitanů či barviv (karamelu). Následně dojde k promísení uzrálého octa s koncentrovaným hroznovým moštem, čímž vzniká krémový balsamikový krém.

Jak ho využít?

Je skvělý na nejrůznější saláty, ke grilovanému masu, sýrům, stejně jako na dezerty, zmrzlinu nebo ovoce. Vhodný je i na marinování masa, k přípravě omáček a díky husté konzistenci se hodí také ke zdobení talířů.

  • K dostání je v praktické měkké lahvičce o obsahu 250 ml v prodejnách Billa, Žabka a Albert Hypermarket. Doporučená ce 89,90 Kč.

publikováno: 24. 8. 2012, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: grilování, místní speciality, nákupy, ochucování, salát, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+