Bílý jogurt z Valašska zvítězil | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Bílý jogurt z Valašska zvítězil

25. 5. 2010

Bílý jogurt z Valašska získal prvenství mezi bílými jogurty v testu České zemědělské university v Praze – Suchdole. V rámci posuzování se hodnotily tyto vlastnosti: vzhled, barva, konzistence, vůně a chuť.

Bez umělých přísad

„Ocenění Bílého jogurtu z Valašska si velice vážíme, potvrzuje to naši strategii vyrábět kvalitní mléčné výrobky a vyhýbat se umělým ingrediencím a potravinovým náhražkám,“ uvádí Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí. „Bílý jogurt z Valašska patří do řady výrobků, které obsahují živé bakterie. Je vyroben z nejkvalitnějšího českého mléka, má nižší obsah tuku, obsahuje mléčné bílkoviny a neobsahuje žádné konzervační látky, emulgátory ani umělá barviva.

Na zažívací problémy

Bílý jogurt z Valašska obsahující živé jogurtové bakterie je vhodný ke konzumaci při zažívacích obtížích. Živé bakterie napomáhají regulovat ve střevech mikroflóru. Sliznice střeva je poseta miliardami bakterií, tzn. mikroflórou, která se stará o trávení potravy a pro život jedince je životně důležitá. Bakterie v kysaných výrobcích pomáhají obnovit střevní mikroflóru v případě jejího poškození, například po konzumaci špatné stravy nebo používání antibiotik. Řadí se mezi živé bakterie s prospěšnými účinky.


publikováno: 25. 5. 2010, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: antibiotika, mléko, nákupy

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+