Chystáte se grilovat? | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Chystáte se grilovat?

14. 7. 2014

Pak si nejprve pořiďte kvalitní suroviny. „Ve vlastním chovu i při nákupu kuřat od českých farmářů klademe vysoké nároky na dodržování pravidel „welfare“, které jsou základem pro chutné a kvalitní maso,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. Na český trh také závod v Klatovech dodává marinovaná masa, uzeniny a marinády vhodné pro grilování, které jsou zcela bez chemických aditiv.

Kuřecí párečky

Výrobky pro letošní grilovací sezonu připravují v Klatovech na bázi přírodních barviv a bez konzervantů. Uzeniny, marinovaná masa a marinády jsou bez syntetických potravinářských aditiv. Oblíbené kuřecí grilovací klobásky „bez E“ nyní doplňuje žhavá novinka letošní grilovací sezony – Kuřecí ďábelské párečky s příchutí Chorizo. „Jde o jemně pikantní výrobek s 90% obsahem kuřecího masa z prsních a stehenních řízků. Je vhodný nejenom na gril, ale i k jednoduchému ohřevu,“ dodává Ing. David Bednář,.

Novinky na gril

V nabídce marinovaných výrobků ke grilování najdete Kuřecí marinované díly s kostí a bez kosti. Jsou z kuřecího masa bez použití syntetických aditiv a alergenních složek a obsahují čistě přírodní látky. Mezi oblíbené marinády řady „bez E“ patří Brusinková marináda. Úspěšným výrobkem s inovovaným složením je Marináda Green Herbs. Oblíbené jsou také marinády Čardáš, Texas, Flamengo nebo Pepř. V loňském roce se na trhu objevila marináda se zajímavou jemně nasládlou, pikantní chutí – Mango Chilli. Originálním produktem je kuřecí špíz z prsních řízků s datlí s chutí této marinády.

Nepodceňte koření

Aby vynikla chuť kuřecího masa, je třeba vybrat vhodné koření či marinádu. „Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s jedním z našich dodavatelů, společností Progast, jejíž výběrové koření v kombinaci s našimi výrobky vytváří dokonalé spojení,“ dodává ing. Bednář. „Koření, které dodává masu dokonalou chuť považujeme za prioritu,“ říká Ing. Josef Holoubek ze společnosti Progast. „Na grilovací sezonu jsme připraveni a těšíme se na odezvy spotřebitelů. Můžeme z nich čerpat nápady pro nové kombinace koření, kterými zákazníci doladí výslednou chuť pokrmu,“ dodává Ing. Holoubek.

www.dzklatovy.cz


publikováno: 14. 7. 2014, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: grilování, kuře, ochucování

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+