Cupcakes s olivovým olejem | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Cupcakes s olivovým olejem

15. 7. 2016

Milujete sladké a často doma pečete? Připravte si odlehčenou formu dezertu s použitím olivového oleje. Olivový olej si navzdory zažitým mýtům uchovává své pozitivní vlastnosti i při vysokých teplotách, a je proto možné jej použít i na pečení sladkých dobrot, jako jsou sušenky, muffiny, koláče nebo cukroví. Na chuti nepoznáte žádný rozdíl, těsto bude vláčnější a díky unikátním vlastnostem olivového oleje bude celý dezert zdravější. Vyzkoušejte!

Cupcakes s olivovým olejem

Počet porcí: 12

Ingredience: 2 vejce, 100 g cukru krupice, 120 ml Minerva Extra panenského olivového oleje, 120 ml smetany ke šlehání, 180 g polohrubé mouky, ½ prášku na pečení, 1 lžičku vanilkové esence

Ingredience na krém: 400 g smetanového Mascarpone, 120 ml smetany na vaření, 200 g poctivé malinové marmelády

Dále potřebujete: 2 mísy, ruční šlehač, plech nebo silikonové formičky, papírové košíčky, zdobicí sáček se špičkou, mísu na výrobu krému

**Postup: **

Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse krátce prošlehejte ručním šlehačem vejce s cukrem. Přidejte smetanu a olivový olej a šlehejte až do úplného propojení. V druhé míse promíchejte zbytek suchých ingrediencí, poté obě směsi smíchejte. Vznikne vám hladké řidší těsto, kterým do 2/3 naplníte formičky vyplněné papírovými košíčky. Pečte 20 minut při 170 °C.

Upečené cupcakes nechte zchladnout. Poté vyjměte z plechu. Po úplném vychladnutí zdobte krémem a ovocem.

Krém: Smetanu a marmeládu pečlivě spojte ručním šlehačem. Šlehač snižte na nejnižší otáčky a přidejte Mascarpone. Krátce prošlehejte do úplného propojení surovin. Do připraveného zdobicího sáčku vložte krém a nazdobte cupcakes.

Zdobit můžete podle své fantazie. Vyzkoušejte například čerstvé ovoce a mátu, které vaším cupcakes dodají tu správnou eleganci.


publikováno: 15. 7. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, sladkosti

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+