Děsivé Halloweenské strašidelné recepty
Přicházejí ty pravé plískanice a sychravé počasí a to si přímo říká o strašidelné mlsání, které nažene hrůzu dospělým i malým koledníkům, kteří vás navštíví na Halloween poslední říjnový den. Vytvořte krvavá jablka prolezlá červy nebo upečte temné brownies s lékořicí a netopýry. Když do zdobení zapojíte i nejmenší pomocníky, pomohou vám zahnat strach. Recepty pro vás připravila blogerka Petra Novotná (kucharinka.cz).
Krvavá jablka s červy
Až se u vás zastaví koledníci a spatří krvavá jablka prolezlá gumovými červy, s hrůzou v očích ihned zalitují, že zaklepali právě na vaše dveře!
Suroviny na čtyři porce: tabulka bílé čokolády, rybízová nebo jahodová marmeláda, 4 jablka
Na ozdobu: želatinoví červíci HARIBO Wummies
Postup:
- Nejprve nechte rozpustit čokoládu nad vodní lázní.
- Než se čokoláda roztopí, dejte jablka na chvilku do mrazáku, aby byla pořádně vychlazená, až je budete polévat čokoládou.
- Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, nechte ji asi 10 minut odstát, aby trochu zhoustla.
- Vyjměte jablka z mrazáku a polijte je pomocí lžíce čokoládou zhruba do poloviny.
- Pokud čokoláda nezatuhne hned, uložte ji ještě na chvíli do lednice.
- Trochu čokolády si nechte stranou pro nalepení červů.
- Pomocí mašlovačky lehce pomažte vršky jablíček červenou marmeládou tak, aby trochu stekla po bílé čokoládě a připomínala krev.
- Každého červíka HARIBO pomažte čokoládou a přilepte na jablko. Pár červů dejte i na talíř okolo jablek.
Temné brownies s lékořicí a netopýry
Tmavé čokoládové brownies milují snad všichni na světě. Ty halloweenské navíc dochuťte lékořicí a ozdobte bohatou dávkou strašidelných netopýrů!
Suroviny na těsto do formy 20×20 cm: 200 g tmavé čokolády, 170 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 120 g třtinového cukru, špetka soli, lžička vanilkového extraktu, 230 ml mléka, 4 lžíce oleje
Na ozdobu: 2 balení bonbónů HARIBO Color-Rado
Postup:
- Nejdříve rozpusťte čokoládu nad vodní lázní.
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů a formu vyložte pečícím papírem.
- V misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a cukr. Přidejte vanilkový extrakt, špetku soli a vše zamíchejte.
- Přilejte mléko a rozpuštěnou čokoládu a míchejte směs, dokud nebude hladká a bez hrudek.
- Z mixu bonbónů vyberte ty s lékořicí, nakrájejte je na menší plátky a přidejte k těstu.
- Těsto nalijte do formy a dejte péct zhruba na 20 minut.
- Průběžně jej kontrolujte špejlí, dokud není upečené.
- Brownies ozdobte čokoládou a netopýry z mixu HARIBO Color-Rado. Buchtu můžete nakrájet na menší kousky a zbylé bonbony naaranžovat kolem dokola.
- Ovocní želatinoví červíci HARIBO Wummis jsou dvoubarevné žížalky spojující vždy dvě příchutě – červenožlutá je jahoda a ananas, oranžová s bordo broskev a pomeranč a zelená s čirou citron a ananas.
- Směs Ovocná želatinová a lékořicová strašidla HARIBO Color-Rado obsahuje nejoblíbenější speciality. Lékořicoví netopýři mají křídla s příchutí maliny, jablka a pomeranče, želatinové bonbony chutnají po jahodě, citrónu, pomeranči a ananasu.