Děsivé Halloweenské strašidelné recepty | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Děsivé Halloweenské strašidelné recepty

27. 10. 2016

Přicházejí ty pravé plískanice a sychravé počasí a to si přímo říká o strašidelné mlsání, které nažene hrůzu dospělým i malým koledníkům, kteří vás navštíví na Halloween poslední říjnový den. Vytvořte krvavá jablka prolezlá červy nebo upečte temné brownies s lékořicí a netopýry. Když do zdobení zapojíte i nejmenší pomocníky, pomohou vám zahnat strach. Recepty pro vás připravila blogerka Petra Novotná (kucharinka.cz).

Krvavá jablka s červy

Až se u vás zastaví koledníci a spatří krvavá jablka prolezlá gumovými červy, s hrůzou v očích ihned zalitují, že zaklepali právě na vaše dveře!

Suroviny na čtyři porce: tabulka bílé čokolády, rybízová nebo jahodová marmeláda, 4 jablka

Na ozdobu: želatinoví červíci HARIBO Wummies

Postup:

  1. Nejprve nechte rozpustit čokoládu nad vodní lázní.
  2. Než se čokoláda roztopí, dejte jablka na chvilku do mrazáku, aby byla pořádně vychlazená, až je budete polévat čokoládou.
  3. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, nechte ji asi 10 minut odstát, aby trochu zhoustla.
  4. Vyjměte jablka z mrazáku a polijte je pomocí lžíce čokoládou zhruba do poloviny.
  5. Pokud čokoláda nezatuhne hned, uložte ji ještě na chvíli do lednice.
  6. Trochu čokolády si nechte stranou pro nalepení červů.
  7. Pomocí mašlovačky lehce pomažte vršky jablíček červenou marmeládou tak, aby trochu stekla po bílé čokoládě a připomínala krev.
  8. Každého červíka HARIBO pomažte čokoládou a přilepte na jablko. Pár červů dejte i na talíř okolo jablek.

Temné brownies s lékořicí a netopýry

Tmavé čokoládové brownies milují snad všichni na světě. Ty halloweenské navíc dochuťte lékořicí a ozdobte bohatou dávkou strašidelných netopýrů!

Suroviny na těsto do formy 20×20 cm: 200 g tmavé čokolády, 170 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 120 g třtinového cukru, špetka soli, lžička vanilkového extraktu, 230 ml mléka, 4 lžíce oleje

Na ozdobu: 2 balení bonbónů HARIBO Color-Rado

Postup:

  1. Nejdříve rozpusťte čokoládu nad vodní lázní.
  2. Rozehřejte troubu na 180 stupňů a formu vyložte pečícím papírem.
  3. V misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a cukr. Přidejte vanilkový extrakt, špetku soli a vše zamíchejte.
  4. Přilejte mléko a rozpuštěnou čokoládu a míchejte směs, dokud nebude hladká a bez hrudek.
  5. Z mixu bonbónů vyberte ty s lékořicí, nakrájejte je na menší plátky a přidejte k těstu.
  6. Těsto nalijte do formy a dejte péct zhruba na 20 minut.
  7. Průběžně jej kontrolujte špejlí, dokud není upečené.
  8. Brownies ozdobte čokoládou a netopýry z mixu HARIBO Color-Rado. Buchtu můžete nakrájet na menší kousky a zbylé bonbony naaranžovat kolem dokola.
  • Ovocní želatinoví červíci HARIBO Wummis jsou dvoubarevné žížalky spojující vždy dvě příchutě – červenožlutá je jahoda a ananas, oranžová s bordo broskev a pomeranč a zelená s čirou citron a ananas.
  • Směs Ovocná želatinová a lékořicová strašidla HARIBO Color-Rado obsahuje nejoblíbenější speciality. Lékořicoví netopýři mají křídla s příchutí maliny, jablka a pomeranče, želatinové bonbony chutnají po jahodě, citrónu, pomeranči a ananasu.

publikováno: 27. 10. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dítě, sladkosti, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+