Grillami – sezóna grilovaček v plném proudu! | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Grillami – sezóna grilovaček v plném proudu!

1. 7. 2019

Také jste si zamilovali letní posezení s přáteli a rodinou u grilu? Není divu, je to jeden z nejlepších způsobů, jak strávit příjemné společné chvilky u dobrého jídla. Na druhou stranu se může stát grilované maso a zelenina tak trochu stereotypem, proto řada lidí hledá nové nápady, co dalšího se dá na rozžhaveném roštu připravit. Českým evergreenem je grilovaný hermelín, ten ale mnohým nevyhovuje svojí až tekutou konzistencí, protože se na roštu spíš taví než griluje.

Ručně vyráběný pařený sýr Grillami

Existuje ale kategorie pařených sýrů, které jsou pro grilování předurčeny právě tím, že i při vysokých teplotách si udrží svůj tvar a pevnost, přitom se zevnitř krásně prohřejí a na povrchu do zlatova opečou. Mezi ně patří novinka z litovelské sýrárny, ručně vyráběný pařený sýr Grillami, který je nyní exkluzivně v nabídce prodejen La Formaggeria Gran Moravia. Tento sýr si dokonce za své kvality získal ocenění Mlékárenský výrobek roku 2019. 

Je výborný také vyuzený

Grilovat můžete sýr Grillami jednoduše samotný nebo ho předem naložit do olivového oleje s kořením či bylinkami. Je výborný také vyuzený. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám, hodí se také na smažení – ano, je skvělý i jako klasická česká specialita „smažák“!

Pokud máte nakoupeno na grilování a v lednici čeká Grillami, ale nevyjde počasí, můžete jej stejně dobře opéct na pánvi, nebo si na něm pochutnat začerstva! Tepelně neupravený se báječně kombinuje s okurkami a rajčaty, zajímavé a lahodné je i spojení s vodním melounem, hroznovým vínem nebo čerstvými fíky.

Výtečně se snoubí s lehčím červeným vínem

Ať už Grillami připravíte jakkoliv, vždy se bude výtečně snoubit s lehčím červeným vínem jako je třeba Rosso Veneto Breganze, nebo dobře vychlazeným růžovým Negroamaro rosato a bílým Leverano bianco či Suade Sauvignon. Nejen sýr Grillami, ale i tato vína koupíte ve 20 prodejnách La Formaggeria Gran Moravia v různých městech České republiky.


publikováno: 1. 7. 2019, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: grilování, sýr

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+