Křupavý knäckebrot s kmínem nebo mákem | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Křupavý knäckebrot s kmínem nebo mákem

17. 12. 2012

Chladné zimní dny v nás stále neodbytněji vyvolávají pocity tepla domova touhy po setkání s přáteli. Zpříjemněte si společné okamžiky křupavými knäckebrotovými tyčinkami – RACIO Knäck Snack. Obsahují až 67 % celozrnné žitné mouky a vynikají vysokým obsahem vlákniny (21 %). Zamilují si je nejen vyznavači zdravého životního stylu a tradičních surovin, ale i všichni, kdo si rádi jen tak pochutnají na něčem křupavém. Navíc tenké křehké tyčinky ve spojení se dvěma tradičními surovinami – kmínem nebo mákem – představují kombinaci skvělých chutí typických pro naši domácí kuchyni. Máme pro vás tip na pohoštění.

RACIO Knäck Snack ve variantě s kmínem nebo s mákem

kromě klasické žitné mouky obsahují také pšeničnou sladovou a žitnou sladovou mouku, které jsou bohatší na řadu vitaminů a minerálních látek lidskému tělu velmi prospěšných. Díky tomuto složení vynikají křehké křupavé tyčinky vysokým obsahem vlákniny, který dosahuje úctyhodných 21 %. A protože jsou lehké a trvanlivé, jistě naleznou své místečko v každé skřínce, zásuvce nebo přímo na stole, pro případ, že vás přepadne chuť něco zakousnout.

Tip na pohoštění u vás doma

Tenké křehké plátky pečlivě zabalené v praktickém balení můžete mít po ruce vždy, když chcete pohostit rodinu, přátele nebo známé u vás doma. Vyzkoušejte RACIO Knäck Snack s mákem nebo RACIO Knäck Snack s kmínem – třeba v kombinaci se smetanovo-medovým dipem.

Suroviny: 150 g zakysané smetany, 30 g olivového oleje, 20 g česneku, 20 g medu, sůl, bílý pepř

Postup:

Olivový olej rozehřejte, přidejte prolisovaný česnek, med, snižte teplotu na minimum a česnek orestujte dozlatova. Nechte vychladnout, přidejte zakysanou smetanu, sůl, bílý pepř a směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.


publikováno: 17. 12. 2012, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, pečivo, vláknina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+