Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou

27. 4. 2015

Krůtí maso je oblíbené zejména pro nízký obsah škodlivých tuků. Pokud při jeho zpracování do karbanátků použijete citrónovou šťávu, obohatíte jej nejen o zajímavou chuť, ale také o další vitaminy, zejména C. Společně s přílohou v podobě restované zeleniny pak vytvoříte lehký, nutričně vyvážený pokrm vhodný i pro večerní chod. Příprava jídla není náročná, vyhraďte si asi 30 minut a jdeme na to!

Suroviny: 400 g mletého krůtího masa z prsíček, 1 jarní cibulka, hrstka nasekaného čerstvého koriandru, 2 sušená rajčata nakrájená na kostičky, čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citrónu, sůl, čerstvě namletý pepř, olej na smažení

Příloha: půlka lilku, 1 menší cuketa, 10 cherry rajčat, 1 paprika, 1 kukuřice

Postup:

Nejprve si namelte krůtí maso a pak ho smíchejte s nasekanou cibulkou. Přidejte pokrájený koriandr, sušená rajčata a vše zakápněte citrónovou šťávou. Celou směs osolte a opepřete a důkladně zamíchejte. Z masové směsi vytvořte širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažte. Zeleninu na přílohu nakrájejte na širší plátky, osmahněte na olivovém oleji, osolte a ještě teplou podávejte jako přílohu k masu.

Speciální typ: Je potřeba věnovat pozornost tomu, na jakém tuku a za jaké teploty pokrmy připravujete. Optimální teplota smažení je mezi 180 a 200 °C. Vyvarujte se použití nevhodného tuku (některé margaríny se k tepelnému zpracování vůbec nehodí, používejte kvalitní oleje).

  • recept pro vás připravila bloggerka Terka, která radí fanouškům FB stránky Vaříme s KitchenAid, jak správně vařit a péct s ikonou amerického designu, značkou KitchenAid

publikováno: 27. 4. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: margarín, maso, mateřská, olej, vaříme, zdravá strava, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+