Na čokoládové Studentské pečeti si pochutnáváme už 40 let | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Na čokoládové Studentské pečeti si pochutnáváme už 40 let

21. 4. 2015

Čokoláda Studentská pečeť je díky své jedinečné receptuře stálicí na domácím trhu. Letos slaví již 40 let. Světlo světa spatřila v roce 1975 v pražských Modřanech, kde místní mistry napadlo do čokolády přidat mix arašídů, rozinek a želé, který byl známý jako studentská směs. Kvůli spojení se studenty zdobila původní obal pečeť Univerzity Karlovy v Praze. Ale krátce na to ji začali vyrábět v závodu ZORA Olomouc, v němž setrvává až do dnešních dní. Dobový obal Studentské Pečeti se proto pyšnil Olomouckou orlicí a moravskou vlajkou. V roce 1994 ji pod svá křídla přijala značka Orion.

Ovocné varianty

Aby šla s dobou a zůstávala i po letech šik, prošla Studentská pečeť v letech 1998 a 2004 další vizuálními změnami. První dekáda nového tisíciletí znamenala pro oblíbenou čokoládu posun také v obsahu. V reakci na měnící se dobu a poptávku jejích milovníků, kteří toužili poznat známou chuť ve spojení s netradičním ovocem, byly na trh uvedeny první ovocné varianty, jejichž obliba i po letech trvá.

Pochutnejte si na čokoládě a oslavte její kulatiny

Studentská pečeť byla u toho, když květinářstvím vévodily karafiáty a rodiny se scházely u oblíbeného pořadu Videostop. Dnes chvíle strávené s ní fotíme na Instagram a podělíme se o ně s přáteli na Facebooku. Vychutnejte si Studentskou pečeť se svými blízkými a společně tak oslavme její kulaté jubileum.


publikováno: 21. 4. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: čokoláda, nákupy

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+