Nachystejte si lehké svačinky | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nachystejte si lehké svačinky

25. 11. 2011

Na svačiny, které bychom neměli vynechávat, je výborný ovocný salát, salát z čerstvé zeleniny s přídavkem bílého jogurtu, zakysané smetany nebo sýra cottage. Vhodnou svačinkou může být i pečivo obložené šunkou (s vysokým podílem masa a sníženým množstvím soli a konzervačních látek), tvrdým sýrem nebo pomazánkou (luštěninová, tvarohová, rybičková) nebo samotný sýr cottage se zeleninou. Aby svačinky skutečně šmakovaly, můžete je dochutit speciálními stoprocentně přírodními kořenícími směsmi od Podravky. Nabízíme vám několik zajímavých receptů.

Sendvič s pomazánkou z červené řepy

Suroviny: 1/2 červené řepy, 1/2 tvarohu, bílý jogurt, olivový olej, římský kmín, Podravka Natura kořenící směs na saláty

Postup: Červenou řepu nastrouháme najemno, zamícháme s tvarohem a trochou bílého jogurtu na zjemnění. Přidáme kapku olivového oleje, špetku římského kmínu a dle chuti dochutíme Podravkou Natura kořenící směsí na saláty.

Celozrnný chleba s mrkvovou pomazánkou s bylinkami

Suroviny: mrkev, olivový olej, tvaroh, Lučina, Podravka Natura kořenící směs na saláty

Postup: Mrkev nastrouháme najemno, přimícháme dle požadované konzistence a chuti tvaroh a lučinu, přidáme olej, Podravku Natura kořenící směs na saláty, případně dosolíme.

Svačinka po italsku

Suroviny: ciabatta, Mozzarela, máslo, Podravka Natura kořenící směs na rajčata a mozzarelu, bazalka, rajčata

Postup: Ciabattu podélně rozřízneme, namažeme máslem a poklademe plátky mozzarely posypané Podravkou Natura kořenící směsí a rajčaty. Pro zvýraznění chuti proklademe čerstvými lístky bazalky.

Pomazánka s cottage sýrem

Suroviny: Cottage cheese, Podravka Natura kořenící směs na cottage a kefír hlávkový salát, pečivo dle chuti

Postup: Cottage cheese zamícháme s bylinkami Podravky dle chuti a potřebné výraznosti, poklademe na rozpůlené pečivo a přidáme listy hlávkového salátu.

Tvarohová pomazánka s kefírem

Suroviny: tvaroh, kefír, bílý jogurt, olivový olej, mladé cibulky, paprika, Podravka Natura kořenící směs na saláty

Postup: Smícháme tvaroh, kefír na zjemnění, trochu jogurtu, kapku olivového oleje a vytvoříme vláčný základ. Přimícháme najemno nakrájené cibulky a papriku a dochutíme Podravkou kořenící směsí. Dle potřeby dosolíme.


publikováno: 25. 11. 2011, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: mléko, ochucování, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+