Nadívaný holoubek po baskicku z restaurace Argument | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nadívaný holoubek po baskicku z restaurace Argument

20. 5. 2013

Přijďte ochutnat tento týden od 20. do 26. května 2013 baskické speciality do dejvické restaurace Argument, kam rádi chodí labužníci z celé Prahy. Speciální menu zahrnuje třeba směs mořských plodů a bílého chřestu nazvanou merluza a la koskera, těstoviny s chorizem a selátkem nebo holoubata plněná speciální baskickou směsí. A právě na holoubata se nám podařilo pro vás získat recept od šéfkuchaře.

Suroviny: 2× holub s droby, 125 g slaniny, 200 g mletého masa, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, špetka ml. skořice, 2 lžíce piniových oříšků, 1 lžíce strouhanky, 1 mrkev nakrájená na kostičky, 125 ml bílého vína, 250 ml drůbežího vývaru

Postrup:

Holubí vnitřnosti omyjeme a nakrájíme najemno. V pánvi orestujeme slaninu, přidáme vnitřnosti, šalotku a česnek. Orestujeme dokřupava. Po vychladnutí smícháme s mletým masem, přidáme sůl, pepř, skořici, piniové oříšky a strouhanku. Směsí naplníme holuby a otvor po naplnění sešijeme. V pekáči rozehřejeme sádlo a holuba ze všech stran opečeme. Přidáme mrkev a zlehka orestujeme. Přilijeme bílé víno a drůbeží vývar. Do pekáče vložíme zpět holoubata a pečeme 45 minut při 170 °C. Při pečení holuba stále přeléváme.


publikováno: 20. 5. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: drůbež, maso, oběd, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+