Navařte rychle, snadno a skvěle italské pochoutky | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Navařte rychle, snadno a skvěle italské pochoutky

24. 6. 2014

Chutná, zdravá a jednoduchá, taková je italská kuchyně. Nemusíte za ní do restaurace, dopřejte si ji doma. Sejdete se u rodinného stolu a ušetříte čas i peníze. Pomohou vám Dolmio omáčky inspirované italskou kuchyní, s nimiž vykouzlíte spoustu skvělých jídel, nejen špagety bolognese, ale třeba polévku s cizrnou a brokolicí, nebo parmezánové kuličky s těstovinami podle našich receptů.

Omáčky inspirované italskou kuchyní

Dolmio omáčky jsou vyrobeny z čerstvých a 100% přírodních surovin bez konzervantů a umělých barviv. Řadu Dolmio omáček tvoří tři varianty nejrozšířenější omáčky bolognese (original, s dávkou česneku a cibule navíc pro milovníky výrazné chuti a nově také s extra porcí bazalky) a omáčka typu lasagne pro přípravu jednoho z nejtradičnějších italských pokrmů. Dolmio boloňské omáčky se nejlépe vyjímají na těstovinách s mletým masem, tedy v nejznámějším italském jídle špagetách bolognese, ale jsou nepostradatelné pro přípravu i dalších pokrmů, u kterých hraje kvalita a čerstvost surovin klíčovou roli. S přípravou oblíbeného italského pokrmu lasagne vám pomůže zase Dolmio rajčatová omáčka lasagne.

Novinka Dolmio boloňská omáčka s bazalkou je hotová omáčka pro přípravu tradiční italské boloňské omáčky. Je ochucená o extra porci bazalky. K dostání je ve sklenici o obsahu 500 g za doporučenou cenu 51,50 Kč.

Polévka s cizrnou a brokolicí

Suroviny pro 4 osoby: 1 konzerva sterilované cizrny (nebo 240 g uvařené cizrny), 200 ml vody, 1 sklenice Dolmio boloňská omáčka s bazalkou, 100 g brokolice, sůl, jarní cibulka na ozdobu

Postup:

Cizrnu sceďte, dejte spolu s vodou, omáčkou Dolmio a velkou špetkou soli do hrnce a prohřejte. Brokolici rozeberte na maličké růžičky, povařte 2 minuty ve vodě nebo v páře a sceďte. Polévku rozlijte do misek a ozdobte tenkými proužky jarní cibulky. Můžete podávat se zakysanou smetanou.

Parmezánové kuličky s těstovinami

Suroviny pro 4 osoby: 500 g mletého masa (vepřového, hovězího nebo mix obou), 70 g strouhaného parmezánu + na ozdobu, 2 vrchovaté lžíce čerstvého tymiánu + na ozdobu, olivový olej, 400 g těstovin (např. špagety nebo linguine), 1 sklenice Dolmio boloňská omáčka s bazalkou, sůl, pepř

Postup:

Mleté maso, parmezán, tymián a dvě lžíce oleje smíchejte a ochuťte solí a pepřem. Ze směsi vytvořte kuličky o průměru 2 cm. Namočte si prsty do misky s olivovým olejem a potřete jím kuličky, které vložte do zapékací misky. Pečte v troubě zapnuté na gril do zlatova (asi 15 minut). Těstoviny uvařte podle návodu na skus, sceďte a prohřejte s omáčkou Dolmio. Těstoviny s omáčkou Dolmio rozložte do hlubokých talířů, posaďte do nich masové kuličky, polijte vypečenou šťávou a ozdobte strouhaným parmezánem a tymiánem.


publikováno: 24. 6. 2014, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: maso, místní speciality, nákupy, polévka, rychle na talíř, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+