Nejen americkou a tex-mex kuchyni si skvěle užijete v restauraci Máneska | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nejen americkou a tex-mex kuchyni si skvěle užijete v restauraci Máneska

26. 7. 2013

Gastronomie bez polotovarů a bez kompromisů. Vynikající maso, sezónní suroviny a rodinná atmosféra. Domácí limonády a stovka vín z celého světa. Pokud ve vás tento popis vzbuzuje zvědavost či přímo mlsné chutě, měli byste si co nejdříve rezervovat stůl v pražské vinohradské restauraci Máneska – pokud možno rychle, řada stálých hostů sem dochází již přes deset let a najít volné místo není samozřejmost.

Steaky s jasným místem původu

Podnik se v první řadě zaměřuje na přípravu steaků z jihoamerických mladých býčků plemene Aberdeen Angus. Hlavní myšlenkou, a to nejen u masa, je pracovat s maximálně čerstvými surovinami s jasným místem původu. Milovníci masa ocení zejména specialitu jménem Angus Party. Jedná se o kombinaci tří druhů hovězího: flap steak (steak z břišního svalu), oyster blade (loupaná plec) a entrecote (vysoký roštěnec). Tyto krásné stogramové steaky servírujeme se třemi omáčkami dle výběru hosta a s čerstvými fazolovými lusky zabalenými ve slanině. Pro umocnění zážitku doporučujeme zapíjet Angus Party červeným vínem Cabernet Sauvignon Centenario Aberdeen Angus, vyráběným z révy pěstované u řeky Mendoza, kde jsou býci chováni. Víno je určeno k ideálnímu snoubení s chutí masa Angus a dopřeje vám tak bezkonkurenčně harmonický zážitek z jídla.

Nápadité kombinace sezónní nabídky

Koncept restaurace se opírá o americkou a tex-mex kuchyni. Pochutnat si můžete i na vyhlášených žebrech čí křidýlkách. Krom zaoceánských specialit u zákazníků nejvíce boduje domácí chléb (obyčejný, slaninový, cibulový, ořechový…) a těstoviny vyráběné na místě z nefalšované italské mouky typu semola a farina. Těm, kdo tolik nefandí červenému masu, nabízí Máneska čerstvou rybu dne. Zkušený šéfkuchař Josef Tóth pak pravidelně překvapuje své hosty nápaditými kombinacemi sezónní nabídky.

Obědové menu

Chutné jídlo si můžete v Mánesce užít jak po večerech, tak během pracovního dne. Podnik nabízí obědové menu v ceně 135 Kč za vydatnou polévku a hlavní chod. Restaurace každého hosta pohostí na uvítanou kukuřičnou tortillou s tomatovou salsou. Jindy oběd či večeři ozvláštní nebo amuse bouche, tedy pozdrav šéfkuchaře, tedy malé potěšení pro vaše chuťové buňky.

Pro děti špagety s jahodami

Mezi nejoblíbenější položky v menu patří i jedna mírně zarážející – vždyť kdo kdy slyšel o špagetách s čokoládou a jahodami?! Ale cílová skupina, tedy děti, je zkrátka miluje. Máneska je k dětem vstřícná i jinak – krom speciálního jídelního lístku mají k dispozici také omalovánky a nejrůznější skládačky. V blízké budoucnosti přijde na řadu i vybudování prvotřídního dětského koutku. Na řadě specialit si pochutnají děti i rodičům společně. Jedná se například o pestrou paletu sorbetů (jak jinak než domácích), limonády z čerstvě vymačkaných šťáv, limetkovo-mátový, ledový čaj nebo stoprocentní nekonzervované mošty. Vinný lístek čítající kolem sta položek je však k dispozici pouze dospělým, ovšem i s výkladem sommeliéra…

Jídla podle individuálního přání

Hlavním cílem personálu Mánesky je splnit každé přání svých hostů. Je-li to jen trochu možné, je možné vytvořit „jídla na míru“ dle představ hosta, nebo dopředu objednat suroviny, které se na jídelním lístku běžně nevyskytují.

Budete se rádi vracet

Restaurace Máneska obohatila pražskou gastronomickou scénu o podnik, kam můžete bez váhání pozvat své přátele a rodinu stejně jako obchodního partnera. Svým hostům nabízí promyšlené a moderní menu, které umožní, aby si v něm každý našel to své. Důraz na kvalitu, čerstvost surovin a individuální přístup ke každému návštěvníkovi tuto restauraci vyzdvihuje vysoko nad běžné podniky. Pokud do Mánesky zavítáte, rozhodně se sem budete rádi vracet. Kapacita restaurace činí 100 míst rozdělených do velké nekuřácké a menší kuřácké sekce.

www.maneska.com


publikováno: 26. 7. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dítě, gourmet, maso, muž, restaurace, zábava

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+