Nová Activia Zdravé ráno má přibalené müsli | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nová Activia Zdravé ráno má přibalené müsli

26. 03. 2012

Novinka od Danone, Activia Zdravé ráno, nabízí skvělé spojení lahodného bílého jogurtu Activia a křehkých müsli Emco. Chytrá kombinace kelímku Activie s hrstí müsli ukrytou ve víčku se nabízí ve třech variantách: Čokoládové müsli s lískovými ořechy, Křupavé müsli a Medové müsli s ořechy. Tváří značky Activia je oblíbená herečka Dana Morávková.

Prospěšné bakterie

Jogurt vznikne z mléka díky působení bakteriím Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Sníme-li zakysaný výrobek, pH trávicího traktu se okyselí a zlepší tak podmínky pro bakterie člověku prospěšné, zatímco zkomplikuje působení bakteriím, které by nám mohly škodit.

Zažívání v pohodě

Activia obsahuje kromě dvou výše uvedených jogurtových kultur i unikátní patentovanou kulturu Bifidus ActiRegularis®, k jejímž přednostem patří značná odolnost vůči působení kyseliny solné, žluči a trávicích enzymů. Svým působením tak napomáhá zažívání v pohodě. Navíc výrobek obsahuje až do konce záruky garantované množství těchto bakterií. Jejich počty jsou ověřeny analýzou Společnosti pro probiotika a prebiotika (www.probiotika-prebiotika.cz) kde si lze uvedené údaje ověřit.

Průzkumu značky Activia o tom, jak snídáme

Značka Activia uskutečnila u příležitosti uvedení své novinky Activia Zdravé ráno rozsáhlý průzkum, jehož cílem bylo zjistit, jak a co snídáme. Překvapivým a nemilým zjištěním bylo, že pouhých 48% české populace (a 52% Slováků) si připraví snídani každý den. Češi jako důvod obvykle uvádějí nedostatek času, byť není nutné snídat hned po probuzení. Třetina respondentů průzkumu také jí až v práci, někteří z dotazovaných naopak již druhou snídani. Jogurty Activia jsou na českém trhu druhé nejoblíbenější. Češi preferují bílý jogurt právě k snídani, což je velice chytré a prozíravé. Kysané mléčné výrobky jí pravidelně jen 24 procent mužů, žen mnohem více, přesněji 40 procent. Vzhledem k blahodárným vlastnostem jogurtů je však i to překvapivě málo.


publikováno: 26. 03. 2012, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: mléko, kosti, probiotika, prevence,

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+