Nová Relax Vega šťáva pro osvěžení i na vaření | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nová Relax Vega šťáva pro osvěžení i na vaření

10. 4. 2012

Šťávy Relax Vega s vysokým zeleninovým podílem bez konzervantů, umělých barviv a aromat se skvěle hodí do teplé kuchyně. Své uplatnění najdou především jako základ chutných a lehkých polévek a omáček. Vyzkoušejte recepty na rybí nebo cizrnovou polévku a jemnou dýňovou omáčku.

Rybí polévka s krutony

Na 2 porce budete potřebovat: 200 ml vody, 300 ml zeleninové šťávy Relax Vega Středomořská zahrada, 70 g uzeného lososa, 2 lžíce kysané smetany, sůl, nasekaný kopr, 1 plátek bílého toustového chleba, špetka mleté skořice

Postup:

V rendlíku uveďte do varu vodu a zeleninovou šťávu. Přidejte kysanou smetanu a stáhněte z ohně. Vložte na kousky nakrájenou rybu, nasekaný kopr a osolte. Podávejte s chlebem nakrájeným na kostičky, nasucho opečeným na pánvi a posypaným skořicí.

Pikantní omáčka z Provence

Na 2 porce budete potřebovat: 50 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, 100 g cibule (1 velká cibule), 1 stroužek česneku, 300 ml zeleninové šťávy Relax Vega Provensálská pole, sůl, pepř, 6 lístků bazalky, 2 lžíce strouhaného parmazánu

Postup:

Slaninu nakrájejte na nudličky a orestujte v rendlíku dokřupava (cca 3 minuty). Přidejte lžíci oleje, vložte na tenké nudličky nakrájenou cibuli a opékejte ji asi 5 minut. Poté přidejte česnek a krátce jej orestujte. Zalijte zeleninovou šťávou a pozvolna vařte 5 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Před servírováním vmíchejte nasekanou bazalku a parmazán.

  • Omáčka je vynikající ke špagetám nebo těstovinám „linguini“ . Výborně se hodí i k bramborovým nokům.

Jemná dýňová omáčka

Na 2 porce budete potřebovat: 2 lžíce oleje, 2 dcl vody, 100 g očištěné dýně nebo mrkve, 1 lžíce cukru, sůl, 250 ml zeleninové šťávy Relax Vega Středomořská zahrada, kůru z ½ citronu, 100 ml smetany 30%

Postup:

Dýni nakrájejte na tenké plátky a orestujte na oleji. Zalijte asi 2 dcl vody a nechte dusit doměkka. Přilijte zeleninovou šťávu a smetanu a nechte provařit. Rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, nastrouhanou citronovou kůrou a případně cukrem.

Jednoduchá omáčka z Mexika

Na 2 porce budete potřebovat: 1 stroužek česneku, 250 ml zeleninové šťávy Relax Vega Slunečné Mexiko, sůl, pepř, 100 g čerstvého kozího sýru, Snítka petrželové natě

Postup:

Zeleninovou šťávu uveďte k varu a rozmíchejte v ní sýr. Přidejte česnek, nasekanou nať a dochuťte solí a pepřem.

Cizrnová polévka

Pro 2 porce budeme potřebovat: 50 g cibule (1 malá cibule), 1 lžíce oleje, 100 g uzeného tofu, 200 ml vody, 300 ml zeleninové šťávy Relax Vega Slunečné Mexiko, 80 g vařené cizrny (může být z plechovky), sůl, pepř, nasekaný koriandr, 2 lžíce kysané smetany

Postup:

Cibuli nakrájejte najemno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte na kostičky nakrájené tofu, chvilku orestujte a zalijte vodou a zeleninovou šťávou. Vložte cizrnu, ochuťte solí a pepřem a nechte chvíli vařit. Na talíři ozdobte kysanou smetanou a koriandrem.

  • Zeleninové šťávy Relax Vega Slunečné Mexiko, Provensálská pole a Středomořská zahrada (500 ml) jsou k zakoupení v hypermarketech a supermarketech a v běžných obchodních sítích za 24,90 Kč.

publikováno: 10. 4. 2012, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, nápoje, oběd, ochucování, ozdravné kúry, polévka, rychle na talíř, vaříme, večeře, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+