Nové drinky plné ovoce, vitaminů a exotiky startují v Bageterii Boulevard | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Nové drinky plné ovoce, vitaminů a exotiky startují v Bageterii Boulevard

9. 5. 2017

Se zvyšujícími se teplotami je nezbytné tělo zásobit dostatečným přísunem tekutin. Proč to současně neudělat chutně a navíc s bohatou náloží vitaminů? Co takhle se osvěžit tradiční a pořád oblíbenou Citronádou nebo čerstvou Okurkovou limonádou s aloe či ovocem nabitým Jahodovým sorbetem. Anebo se nechat unést vlnou exotiky s Mangovým latte? Není nutno si lámat vlastní hlavu nad recepty a přípravou, stačí zajít do Bageterie Boulevard. Ta totiž s blížícími se teplými dny rozšiřuje svoji nabídku a spouští nové „ice drinks“.

Okurky už dávno nepatří jen do salátu

Okurky se staly skvělou součástí různých osvěžujících nealkoholických nápojů. Jinak tomu není ani u Okurkové limonády s aloe vera, která je připravena z plátků a šťávy okurek, limetky, doplněná o dužinu aloe vera a čerstvou mátu. Okurka se nepřidává jen kvůli chuti, ale dokáže současně dodat také potřebné vitaminy a minerály. Obsahuje například oxid křemičitý, který má příznivé účinky na vlasy, kůži a pokožku, protože pomáhá tvořit kolagen. Navíc o aloe vera už staří Egypťané mluvili, díky svým účinkům, jako o krvi Bohů. Má skvělé protizánětlivé, antibakteriální či antivirové vlastnosti, zlepšuje imunitu.

Letní citronáda

Další limonádou z nové nabídky je Citronáda, jež je považována za letní stálici populární snad u všech generací. Spojení citronových a limetových plátků nakopne zažívací a imunitní systém a také pomáhá detoxikovat organismus. Citrony totiž obsahují enzymy, které startují produkci žluče. Díky té se jídlo může lépe posouvat trávicím traktem, čímž je podpořena lepší vstřebatelnost živin. K dobrému zažívání přispívá i v drinku obsažená máta.

Kdo by nepodlehl Jahodovému sorbetu

Ať už jahody čerstvé nebo mražené, tomuto druhu ovoce nelze upřít jeho velkou oblíbenost u dětí i dospělých. Pořádnou porcí těchto červených plodů navíc dostaneme do těla potřebné množství antioxidantů. Ve všech zmiňovaných letních nápojích samozřejmě nechybí ani led a soda.

Osvěžující ovocné potěšení doplňuje exotická specialita

Mangové latté, které přímo na míru Bageterii Boulevard vymyslel známý barista Jakub Hartl. Ten se od studia jaderné fyziky přesunul raději ke kávě a dnes působí v pražské La Bohème Café. Tradičně se účastní soutěže Barista roku, kde se několikrát umístil na medailových místech. V případě nového latté se můžete těšit na mangové pyré zalité mlékem s kokosovou příchutí, které doplňuje ledová tříšť a dávka silného espressa.

www.bb.cz


publikováno: 9. 5. 2017, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nápoje, restaurace

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+