Nové olivové oleje Minerva Kalamata a Classic | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Nové olivové oleje Minerva Kalamata a Classic

14. 6. 2013

Také máte s blížícím se létem chuť na lehká jídla podle Středomořské kuchyně? Zeleninové saláty, ryby a další letní pokrmy si už asi nedovedeme představit bez olivového oleje. Řecká společnost Minerva nabízí několik novinek a rozšiřuje svoji nabídku olejů o prémiový Kalamata extra panenský olivový olej do studené kuchyně a olivový olej Classic, který je ideální na vaření. Vyzkoušejte je.

Skvělá chuť

V roce 2013 Minerva obohatila svou nabídku na českém trhu o dva olivového oleje a změnila design a etikety láhví. Nejznámější byl dosud Extra panenský olivový olej, který lze použít ve studené i teplé kuchyni, vyniká svojí vůní a výraznou chutí. Vyrábí se výhradně lisováním za studena, díky kterému se zachovává vynikající aroma. Věděli jste, že je zákonný limit kyselosti pro extra panenské oleje 0,8 % a kyselost Extra panenského oleje Minerva se pohybuje mezi 0,1 – 0,6 %?

Do salátů

Novinkou na českém trhu je Kalamata extra panenský olivový olej vylisovaný z oliv Kalamata, které se pěstují na jediném místě světa – ve slunném messenském údolí na jihozápadě Peloponésu. Jedná se o první olivový olej v Řecku, který nese chráněné označení původu (P.D.O. Protected Designation of Origin). Vynikající klima Messenie se slunečním svitem více než 3000 hodin za rok a pečlivá péče o každý strom se odráží na kvalitě tohoto ojedinělého řeckého produktu. Minerva Kalamata extra panenský olivový olej je známý svojí plnou chutí a zejména ovocným a pikantním aromatem. Ideální je do salátových dresinků, ke grilovanému masu či do těstovin.

Na vaření

V regálech obchodů nalezneme i další letošní novinku – olivový olej Classic. Jedná se o první olivový olej, který se objevil v Řecku ve standardizovaném balení. Má příjemnou vůni a chuť čerstvých oliv. Ocení jej kuchařky a kuchaři zejména v teplé kuchyni. Zvýrazňuje jedinečnou chuť připraveného pokrmu. Kyselost se pohybuje těsně pod hranicí 1 %. V Řecku je olivový olej Classic synonymem lahodného rodinného jídla.


publikováno: 14. 6. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, olej, salát, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+