Nové rostlinné alternativy jogurtu Alpro | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nové rostlinné alternativy jogurtu Alpro

14. 10. 2016

Rozmixováním s ovocem vznikne z rostlinné alternativy jogurtu Alpro skvělý koktejl či populární smoothie bowl. Rostlinné alternativy jogurtů Alpro překvapí ale i v dalších receptech. Je mnoho způsobů, jak si je dokonale užít. Jsou ideální na snídani i jako lehká svačina nebo večeře. K dostání je bílá alternativa jogurtu a varianty s mandlemi, kokosem, vanilkou a několika druhy ovoce.

Sójové jogurty

Zcela rostlinné alternativy jogurtu Alpro jsou vyráběné z nejkvalitnějších sójových bobů. Jsou bohaté na rostlinné bílkoviny a mají přirozeně nízký obsah nasycených tuků. Neobsahují laktózu ani lepek a jsou zdrojem vápníku, stejně jako jogurt. Navíc jsou obohaceny o vitaminy.

Vyberte si oblíbenou příchuť

Rostlinná alternativa jogurtu Alpro bílý je lahodná samotná i ve spojení s čerstvým ovocem nebo křupavými cereáliemi.Alpro bílý s mandlemi dokonale propojuje hedvábnou hladkost bílé alternativy jogurtu s příjemnou chutí mandlí. Smísením bílé rostlinné alternativy jogurtu a jemné chuti kokosu vzniká Alpro bílý s kokosem, tropická pochoutka, která je chutná sama o sobě i například v kombinaci s mangem, papájou nebo granátovým jablkem. Milovníky vanilky nadchne jemná chuť alternativy jogurtu Alpro vanilka. Oblíbenou součástí snídaně i svačiny se stanou ovocné alternativy jogurtů Alpro. Lze je zakoupit ve čtyřbaleních po 125 g. Na výběr je Alpro Broskev & Alpro Ananas – Maracuja, Borůvkové Alpro či borůvkové alternativy jogurtů v kombinaci s třešňovými alternativami. K dostání jsou v řetězcích Globus a Makro a ve vybraných pro­dejnách Ahold, Tesco a Billa.

Podzimní cheesecake

Suroviny: 200 g mandlí a lískových oříšků, 75 ml agávového sirupu, 75 ml rozpuštěného kokosového oleje, špetka soli, 250 g dýně, polovina jablka, 10 plátků želatiny, lžička skořice, 600 ml sójové alternativy jogurtu Alpro s vanilkou, 300 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine

Postup:

Nejprve rozmixujeme mandle a lískové ořechy s agáve sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli. Směs vložíme do formy vystlané pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 8 až 10 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Dýni a jablko nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Poté je rozmixujeme a ochutíme skořicí a 1 lžící sirupu z agáve. Necháme vychladnout. 6 namočených plátků želatiny smícháme s kokosovou alternativou smetany Alpro Coconut Cuisine a sójovou alternativou jogurtu Alpro s vanilkou. Nalijeme na korpus a necháme ztuhnout (cca 2 hodiny). Zbývající 4 plátky želatiny promícháme s dýňovo-jablečnou kaší. Nalijeme na cheesecake a necháme ztuhnout. Nakonec dort dozdobíme tenkými plátky jablek potřenými citrónovou šťávou.


publikováno: 14. 10. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: jogurt, mléko, nákupy, sója

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+