Olivové oleje Kreolis z Řecka můžete používat na vaření i péči o tělo | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Olivové oleje Kreolis z Řecka můžete používat na vaření i péči o tělo

20. 5. 2013

Řecké oleje Kreolis se řadí mezi nejkvalitnější na našem trhu. Tento extra panenský olivový olej ve výběrové jakosti bez konzervačních látek a chemických přísad je získán mechanicky za studena z prvního lisu. Má svěží zlatavou zelenou barvu a specifickou jemnou ovocnou vůni a chuť s nádechem olivových slupek a oříšků. Zakoupit ho můžete i s přídavkem bylin, jako jsou rozmarýn, bobkový list, zelený a červený pepř celý. Vyzkoušejte recept na řecké hovězí na rajčatech, který vám nabízíme. Víte, že je tento olej také skvělým pomocníkem v péči o pokožku?

Jak ho používat?

Je výborným pomocníkem nejen při klasickém vaření či přípravě salátů, ale především při letním grilováním. Připravte si masovou marinádu, která bude obsahovat olej Kreolis a „dotáhněte“ tak svůj pokrm k dokonalosti.

Toto „tekuté zlato“ má samozřejmě i mnohá jiná využití. Jeho funkce pro zdraví je nezastupitelná. Konzumací olivových olejů napomůžete ke snížení tělesného tuku a vysokého krevního tlaku či k detoxikaci organismu.

Pro péči o vlasy, pleť i celé tělo

Díky obsahu vitaminu E a antioxidačním účinkům dopřává pleti přirozeným způsobem dokonale jemnou péči, regeneruje ji, významně napomáhá při zpomalování procesu stárnutí pokožky, tlumí záněty a citlivou pokožku chrání před nežádoucími účinky slunečního záření. Nezastupitelnou roli zaujímá i ve vlasové péči – po jeho použití jsou vlasy lesklé, jemné a nejen na pohled zdravé. Olivový balzám dodává poškozeným vlasům vitalitu a preventivně působí proti třepení konečků vlasů. Olivový olej tedy nutně nemusí být pouze pomocníkem v kuchyni.

Řecké hovězí na rajčatech a olivovém oleji Kreolis

Ingredience: 1200 gr hovězí roštěné – nebo libové hovězí maso z jiné části, nakrájené na porce, mírně naklepané a osolené, ½ šálku extra virgin olivového oleje Kreolis, ¼ šálku extra virgin olivového oleje Kreolis, 1 celá malá cibule, 3 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 pórek, ½ šálku bílého suchého vína, 1 kg nakrájených rajčat, 1 čajovou lžičku cukru, 500 gr rýže (lepší je vybrat typ na rizoto), lze nahradit těstovinami, sůl, čerstvě mletý pepř, strouhaný sýr (nejlépe Parmesan)

Postup:

V hluboké pánvi rozehřejte olej a zprudka opečte maso. Přidejte celou zeleninu (cibuli, mrkev a kusy pórku) a česnek. Přidejte víno a cukr. Přidejte rajčata a zhruba 1 l vody. Přikryjte a nechte mírně vřít, až maso změkne. Přibližně 1 hodinu. Na konci dušení ještě osolte a opepřete. Zvlášť krátce osmahněte nevařenou rýži nebo těstoviny na olivovém oleji. Maso vyjměte z pánve a vysypte tam rýži nebo těstoviny. Maso položte nahoru. Pokud je omáčky málo, přidejte vroucí vodu tak, aby zalila pokrm asi 2 cm. 40 minut pečte v předehřáté troubě na teplotu 170 stupňů C. Nakonec posypte pokrm strouhaným sýrem a krátce zapečte v troubě. Před podáváním polejte olivovým olejem. Pokrm můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

www.kreolis.cz


publikováno: 20. 5. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: byliny, muž, olej, péče o pleť, přírodní kosmetika, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+