OŘECHY PLNĚNÉ KRÉMEM | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


OŘECHY PLNĚNÉ KRÉMEM

2. 12. 2016

Do Vánoc zbývá ještě docela dost času, ale na pečení cukroví není nikdy brzy. Zkuste si zpříjemnit adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy. „Pokud jste kouzlu tohoto cukroví propadli stejně jako já, připravte si je ke kávičce v adventní neděli nebo jimi potěšte blízké v „mikulášském balíčku“, říká bloggerka Ivana Jindřichová z blogu „Cat & Cook“, která se umístila na pátém místě v Czech Blog Awards. Vyzkoušejte její recept.

Ingredience na těsto(na 70 ks ořechů): 350 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 120 g vlašských ořechů, 250 g másla, Van Houten kakao (volitelné),

Formičky na ořechy

Ingredience na krém: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 40 g vlašských ořechů, Van Houten kakao (volitelné)

Postup:

Mouku a cukr prosejte na vál. Přisypte najemno namleté ořechy (já jsem použila svůj kuchyňský robot KitchenAid s krouhacím nástavcem MVSA a bubnem na mletí ořechů) a přidejte na plátky nakrájené máslo. Pokud chcete, aby vaše ořechy byly tmavé, přidejte dvě lžíce kvalitního kakaa. Špičkami prstů zpracujte těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně. Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.

Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Těsto napěchujte do formiček na ořechy. Nezapomeňte nechat prohlubeň na krém. Ořechy pečte v troubě asi 8 minut. Hotové ořechy ještě zatepla vyklepněte z formiček, nechte zchladnout a plňte krémem. Jsou ihned měkké, tudíž je nemusíte nechávat odležet.

Na krém máslo pokojové teploty mixujte v kuchyňském robotu 7 minut jen samotné, dokud nenabude na objemu. Bude krásně nadýchané a světlé. Do másla pak přidejte cukr podle chuti a ořechy. Pokud máte světlé ořechy, hodí se tmavý krém. Přidejte tedy 4 lžíce kvalitního kakaa a promíchejte, dokud nebude krém hezky zabarvený. Krém naneste do zdobícího pytlíku s úzkou trezírovací špičkou a nastříkejte ho do ořechů. Pokud nemáte sáček, ořechy můžete promazat pomocí nože.

Recept pro www.kitchenaid.cz připravila bloggerka Ivana Jindřichová.


publikováno: 2. 12. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, sladkosti, Vánoce, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+