Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu! | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.

První Paul v Praze na Floře

Do prvního pekařství řetězce Paul mohli zajít návštěvníci Obchodního centra Flora. Tradiční francouzský koncept byl v České republice novinkou, záhy si však získal oblibu a počet zákazníků i poboček velmi rychle rostl. Pekařství lákala nejen na kvalitní sortiment, ale také vytříbený design interiérů, který je v režii francouzských architektů přesně podle požadavků francouzské centrály. Za zmínku jistě stojí i to, že v čele společnosti dnes stojí příslušník již páté generace rodiny Holderů, zakladatelů a majitelů konceptu. Proto lze s hrdostí tvrdit, že pekařství PAUL je nejstarší kontinuálně fungující rodinnou firmou v oblasti pekárenství.

Dvacet poboček

Letošní kulaté výročí na českém trhu oslaví společnost také kulatým počtem svých prodejen. Do konce roku 2018 by jich mělo být rovných dvacet. Aktuálně je otevřena velká pobočka v atraktivní lokalitě Budějovická, přímo v obchodním domě DBK, která na rozloze 200 m2 nabídne téměř 50 míst k sezení.

Během následujících měsíců otevře pekařství PAUL také dvě menší prodejny. Prodejna na Hlavní nádraží v designu „PAUL Express“, který byl poprvé realizován na londýnském vlakovém nádraží St. Pancras, přinese otevřenou vitrínu pro pohodlnější výběr a plynulé odbavení, a proto ji ocení především zákazníci spěchající na vlak. Pobočka v obchodním centru Letňany vyroste v nově zrekonstruované části centra a nově nabídne kávovar umístěný do předního pultu tak, aby měla obsluha bližší kontakt se zákazníky.

Jedinečná atmosféra

Otevření každé nové prodejny je časově, finančně i technicky náročné. „Náklady na vybudování nové prodejny převyšují mnohdy i 15 milionů korun,“ říká Roman Plíva, ředitel pekařství PAUL v ČR, a vysvětluje, že vedle technického vybavení jsou mimořádně nákladné také dekorace, které jsou ve většině případů dovezené z Francie a upravené na míru každé nové pobočky. Také nábytek k nám putuje přímo z francouzských dílen, kde na jeho výrobu dohlíží designéři PAUL France. „Cílem je zachovat jedinečnou atmosféru v každé z více než 1700 poboček po celém světě. Zákazníci v Evropě, Asii i Americe tak mohou pocítit typické francouzské „Art de Vivre“, tedy umění vychutnávat si život jako Francouzi,“ dodává Roman Plíva.

Variace sýrů s fíkovým džemem

Pokud patříte mezi milovníky kvalitních sýrů, v září a v říjnu si ve francouzském pekařství PAUL skutečně přijdete na své. Porovnat rozmanité chutě nejslavnějších druhů sýrů můžete formou Variace sýrů s fíkovým džemem. Krabička ukrývá kousky jemného Ementálu, lahodného sýru Comté, vyrobeného z mléka horských krav, Camembert s ušlechtilou bílou plísní na povrchu a ovčí sýr Roquefort nezaměnitelné výrazné až ostré chuti. Sýry doplňuje porce fíkového džemu, díky které bude Váš chuťový zážitek ještě zajímavější. Samozřejmostí je čerstvé pečivo k zakousnutí.

Podzim střídá teplé dny doznívajícího léta s těmi opravdu sychravými a nevlídnými, kdy Vám k chuti jistě přijde Zapečený sýrový sendvič.

Chcete překvapit své přátele netradičním pohoštěním? Použijte při přípravě sendvičů, obložených chlebů nebo kanapek skvělý Chléb se sýry Ementál & Mimolette – ideální ke kombinování s kvalitní šunkou, nebo plátky pečeného masa a mangovým či fíkovým čatní.

www.paul-cz.com

e-shop: shop.paul-cz.com


publikováno: 24. 9. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, káva, kavárna, restaurace

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+