Pěkně pikantní kuřecí polévka, těstoviny s Chorizem, pizza, křídýlka a listový salát | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Pěkně pikantní kuřecí polévka, těstoviny s Chorizem, pizza, křídýlka a listový salát

18. 7. 2013

Ostré omáčky Heinz představují perfektní rovnováhu mezi vyváženou chutí a charakteristickou ostrostí tří druhů chilli papriček (Pokud to ovšem nepřeženete!). Nová řada pálivých omáček nabízí tři varianty ostrosti, ze kterých si vybere opravdu každý příznivec pálivých příchutí. Milovníky ostrých chutí zaručeně potěší lahůdky podle našich receptů.

Domácí pizza

Čas přípravy: 1 hodina

Doba vaření: 20 minut

Počet porcí: 6–8

Ingredience:

Pizza – těsto

• 1kg hladké mouky

• špetka jemné mořské soli

• 1 kostka droždí

• 1 lžíce cukru

• 4 lžíce olivového oleje extra virgin

• 650ml vlažné vody

Náplň:

• 4 lžíce tomatové omáčky

• lístky čerstvé bazalky

• 10 plátků kořeněného salámu

• 85g mozzarelly

• olivový olej

• mletý černý pepř

• Heinz Hot omáčka – Green Jalapeňo

Postup:

• Do velké mísy nasypte připravenou mouku a přidejte sůl

• Droždí, cukr a olivový olej vložte do vlažné vody a míchejte, dokud se nerozpustí, nechte chvíli odstát

• Rozpuštěné droždí vlijte do mísy s moukou a opatrně míchejte do té doby, než vytvoříte hladké těsto

• Mísu přikryjte utěrkou a nechte odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo, poté těsto vyndejte na vál a prohněťte

• Těsto rozdělte na malé kuličky (jejich počet záleží na vás, toto množství těsta je přibližně na 6–8 pizz) a rozválejte na plátky

• Nejprve vrch pizzy pomažte rajčatovou omáčkou a poté na ní naskládejte připravené ingredience

• Vložte do předehřáté trouby, čas pečení závisí na vlastnostech trouby, pizza je hotová, pokud jsou její okraje těsta upečené do zlatova

Pikantní listový salát

Počet porcí: 4

Ingredience:

• 3 lžíce olivového oleje

• 1 lžíce octa z červeného vína

• 1 fenykl (nasekaný)

• listový salát

• trs kopru

• trs petržele

• Parmazán (hrubě strouhaný)

• 1 granátové jablko (zrnka)

• sůl

• Heinz Hot omáčka – Green Jalapeňo

Postup:

• Vezměte si velkou salátovou mísu a smíchejte v ní olivový olej, ocet a Heinz Hot omáčku – Green Jalapeňo

• Osolte špetkou soli

• Přidejte všechny zbývající ingredience (kromě granátového jablka a parmazánu) a promíchejte s dressingem

• Nakonec přidejte parmazán a zrnka granátového jablka a ihned podávejte

Extra TIP! Servírujte s těstovinami nebo rybou

Pikantní kuřecí křidýlka

Čas přípravy: 5 minut

Doba vaření: 30 minut

Počet porcí: 2

Ingredience:

• 8 kuřecích křidýlek

• Heinz Hot omáčka – Yellow Habanero

Postup:

• Křidýlka okořeňte (například grilovacím kořením), položte na pečicí plech a pečte 30minut, dokud nejsou hnědá a dobře propečená

• Hotová křidýlka vložte do mísy, pokapejte Heinz Hot omáčkou – Yellow Habanero a promíchejte, dokud jsou křidýlka ještě horká

Kuřecí nudlová polévka

Počet porcí: 4

Ingredience:

• 1 litr kuřecího vývaru (nejlépe domácího)

• 2 kuřecí prsa

• Skleněné nudle

• 2 lžíce sójové omáčky Heinz

• 1 lžíce rybí omáčky

• Klíčky

• Heinz Hot omáčka – Chipotle & Garlic

Postup:

• Ogrilujte kuřecí prsa na pánvi

• Nakrájejte je na jemné plátky a následně odložte stranou

• Připravte nudle dle instrukcí na jejich balení

• Ohřejte kuřecí vývar a přidejte sójovou a rybí omáčku

• Rozdělte kuřecí vývar, nudle, kuře a klíčky do 4 misek

• Dochuťte pár kapkami Heinz Hot omáčky – Chipotle & Garlic

Extra TIP! Pro ještě lepší chuť můžete přidat opékaná sezamová semínka.

Těstoviny s Chorizem

Počet porcí: 4

Ingredience:

• 500 g těstovin „Penne“

• Chorizo (nakrájené na kostičky)

• cibule (nasekaná)

• 1 stroužek česneku (nasekaný)

• 1 snítka rozmarýnu (najemno nasekaná)

• 300ml Heinz Rajčatové pyré

• 1 svazek bazalky

• sůl

• Heinz Hot omáčka – Chipotle & Garlic

Postup:

• Uvařte těstoviny dle instrukcí na obale

• Krátce osmažte Chorizo na velké pánvi

• Přidejte česnek a cibuli a smažte 5 minut na mírném ohni

• Ke směsi vlijte Heinz Rajčatové pyré, přidejte rozmarýn a vařte 5 minut na mírném ohni

• Těstoviny smíchejte společně se vzniklou směsí a přidejte natrhané lístky bazalky

• Dochuťte pár kapkami Heinz Hot omáčky – Chipotle & Garlic a ihned podávejte


publikováno: 18. 7. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: maso, místní speciality, ochucování, polévka, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+