Plněné cukety se zmrazenou zeleninou a roláda s mraženými jahodami | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Plněné cukety se zmrazenou zeleninou a roláda s mraženými jahodami

16. 2. 2016

Pokud patříte k těm, kdo mají rádi domácí stravu, ale nechtějí přípravou jídla strávit půl dne, inspirujte se recepty níže. Plněné cukety budete mít za hodinku hotové a spolehlivě vás nasytí. Když je pokaždé ochutíte jiným kořením nebo podáte jinou přílohu, budou vás bavit dlouho. I přesto, že vás cukety hezky zasytí, určitě víte, že na dezert se místo vždy najde. Pokud i tady hledáte inspiraci, zkuste si upéct pudinkovou roládu s jahodami Dione Extra.

Plněné cukety

Suroviny: 6 středně velkých cuket, 1 balení Exclusive polévkové směsi Dione 350 g, 500 g mletého masa, 2 vejce, sůl, koření dle chuti

Postup:

Cukety si omyjte, rozpůlte a lžící vydlabejte měkký střed se semínky. Potom smíchejte mleté maso s Exclusive polévkovou směsí Dione. Vzniklou směs okořeňte a přidejte do ní vejce. Rovnoměrně s ní naplňte vydlabané cukety. Naplněné cukety pečte ve vyhřáté troubě 40 minut. Podávat je můžete s vařeným bramborem nebo třeba bramborovou kaší.

Pudinková roláda s jahodami Dione Extra

Suroviny: 6 vajec 1 balení Jahod Dione Extra 750g 15 dkg cukru moučka 15 dkg hladké mouky 300 ml mléka 1 vanilkový pudink 15 dkg másla

Postup:

Začněte tím, že si ze žloutků a cukru vyšleháte pěnu. Do té pak přidejte hladkou mouku, vznikne vám tak těsto. Z bílků potom ušlehejte sníh, který lehce vmíchejte do těsta. Plech vyložte pečícím papírem a těsto na něj rozetřete. Dejte péct do trouby při 180 °C na asi 10 minut. To je přesně doba na přípravu náplně do rolády. Uvařte vanilkový pudink, do kterého po vychladnutí vmíchejte měkké máslo. Těsto po vychladnutí namažte připravenou pudinkovou náplní, na kterou ještě pokládejte na půlky nakrájené jahody Dione Extra. Opatrně vše zatočte do rolády a dejte ztuhnout do lednice. Potom roládu krájíte na plátky. Pokud máte doma mátu nebo meduňku, můžete dezert ozdobit čerstvými bylinkami.

Značka Dione nabízí kromě ovocných a polévkových směsí i různé zeleninové směsi, které při přípravě jídel oceníte každý den.

www.mojedione.cz


publikováno: 16. 2. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, pečení, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+