Pravá valencijská paella a středomořská kuchyně u vás doma! | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Pravá valencijská paella a středomořská kuchyně u vás doma!

20. 6. 2013

Chcete se naučit vařit paellu nebo uspořádat domácí či firemní večírek se španělským jídlem? Taste of Spain je tu pro vás! Nechcete se o nic starat a připravit pro hosty speciální pohoštění? Objednejte si valencijské privátní kuchaře, kteří pochází přímo z Valencie! Taste of Spain nabízí vaření přímo v domácnostech (soukromé oslavy, večere) nebo firmách (firemní party), dále kurzy vaření pro profesionály i laiky. Jídla jsou vášnivými zkušenými kuchaři – Pablem Ferrerem a Felixem Lopezem připravována z nejkvalitnějších surovin, a tak se můžete těšit na skutečný gourmet zážitek. Vyzkoušejte uvařit paellu podle jejich receptu.

Ne každá rýže s ingrediencemi je paella

Projekt Taste of Spain díky kterému můžete i v Čechách ochutnat pravou valencijskou paellu, je nyní součástí oficiální španělské organizace Comunidad de la Paella, která podporuje autentickou španělskou paellu. Pod záštitou Taste of Spain se v i České republice vytvořila skupina, jejíž cílem je propagovat opravdovou paellu a ukázat, že ne každá rýže s ingrediencemi je paella. Autentická valencijská paella se vyrábí se pouze z kvalitních surovin a má specifický způsob přípravy.

Valencijská paella s masem

Ingredience pro 4 osoby: 700 g kuřecího masa, 300 g králičího masa, šafrán podle chuti, 12 lžic čerstvě nastrouhaných rajčat, 400 g fazolových lusků, 100 g garrofón (speciální valencijská luštěnina podobná fazolím), 3 – 4 artyčoky, rozmarýn, tymián, 15 cl panenského olivového oleje, sůl, 320 g rýže

Postup:

Na rozpálený olej dejte nakrájené plátky kuřecího a králičího masa. Dále přidejte nakrájenou zeleninu a orestujte. Uprostřed pánve udělejte místo a orestujte rajčata. Na pánev nalijte vodu a přiveďte k varu. Přidejte rýži, tymián, rozmarýn a šafrán a při vysoké teplotě vařte. Postupně snižujte teplotu, dokud rýže nezměkne a voda se nevypaří. Nechte chvíli vystydnout a podávejte.

Více informací získáte na internetových stránkách www.tasteofspa­in.cz nebo na facebooku Taste of Spain CZ.

info@tasteofspa­in.cz


publikováno: 20. 6. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: maso, místní speciality, rýže, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+