RACIO dezerty, které povzbudí v sychravém počasí | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


RACIO dezerty, které povzbudí v sychravém počasí

9. 12. 2016

Když za okny prší nebo sněží, je nejlepší schoulit se pod deku s hrnkem teplého čaje a s pěknou knížkou. Že tomu něco chybí? Ano! Nějaké dobré mlsání, které si člověk připraví během chviličky a se kterým nebude mít žádné výčitky svědomí. S těmito tipy na jednoduché dezerty ze sezónních surovin do skleniček a pohárů potěšíte nejen sebe, ale i neočekávanou návštěvu. Vyzkoušejte rychlé recepty na skvělé sladké zdravé dobrotky.

Mrkvový dezert

Na 4 porce potřebujeme 1 balení Simply karotka, 4 mladé mrkve, 4 baby karotky na dekoraci, 500 mililitrů mrkvového džusu a 1 lžíci medu.

Postup:

Chlebíčky Simply karotka nalámeme na malé kousíčky a vložíme do sklenice. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Džus povaříme do zhoustnutí a přelijeme jím nastrouhanou mrkev. Celou směs poklademe na nalámané kousky Simply karotka. Sklenice necháme 2 minuty odstát, aby se spojily chutě. Zdobíme baby karotkou a celými kolečky Simply Karotka.

Cheesecake do skleničky

Na korpus potřebujeme 1 balení Polomáčených chlebíčků a 25 gramů másla.

Náplň pak vytvoříme z 200 gramů krémového sýru, 50 gramů krystalového cukru, 1 vajíčka, poloviny vanilkového lusku a 1 lžíce zakysané smetany.

Na polevu budeme potřebovat 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku moučkového cukru a čerstvé ovoce na dozdobení.

Postup:

Polomáčené chlebíčky rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání, přidáme změklé máslo a promícháme. Tuto směs vtlačíme na dno širokých sklenic, které jsou vhodné k zapékání. Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme krémový sýr, polovinu vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Vše společně promícháme a směs nalijeme na drcené chlebíčky do skleniček. Následně pečeme ve vodní lázni (sklenice musí být ponořené jen do 1/3) při teplotě 160 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu a pečeme dalších 30 minut na teplotu 110 °C. Po dopečení a zchladnutí dáme dezert na 3 hodiny do lednice. Na závěr jen zalijeme zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a zdobíme čerstvým ovocem.

Pomerančový pohár

Na 4 pohárky potřebujeme 1 balení Simply pomeranč, 2 čerstvé pomeranče, 1 litr pomerančového džusu či 200 mililitrů pomerančového sirupu, 250 mililitrů smetany ke šlehání nebo řeckého jogurtu.

Postup:

Z balení Simply pomeranč odložíme 8 koleček a zbylá nadrtíme nahrubo a rozdělíme do 4 sklenic. Na tuto drť nalijeme pomerančový sirup nebo pomerančový džus, který jsme zahustili vařením. Z 1 litru by mělo pomalou redukcí zůstat cca 200 ml džusu. Na směs přidáme vyšlehanou smetanu nebo jogurt. Čerstvý pomeranč ořežeme tak, aby zůstala jen dužina a zdobíme jím dezert spolu s celými kolečky Simply pomeranč.

Jablečná svačinka s Raciolkami

Na 4 porce potřebujeme balíček Raciolek jablko a skořice, 4 jablka, 250 mililitrů jogurtu řeckého typu, 1 lžičku mleté skořice a 3 lžíce medu.

Postup:

Jablka zbavíme jadérek a nakrájíme na menší kousky. V mističce vyšleháme citronovou šťávu s medem a se skořicí a směs přidáme k nakrájeným jablkům. Zalijeme jogurtem a vršek bohatě posypeme nalámanými Raciolkami. Pokud máte rádi Raciolky křupavé, ihned podávejte. V opačném případě nechte hodinu uležet v ledničce, Raciolky krásně změknou.


publikováno: 9. 12. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, ovoce, sladkosti, vláknina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+