Řecká omeleta zapečená se zeleninou
Novinkou na českém trhu je Minerva Kalamata extra panenský olivový olej za studena lisovaný z oliv Kalamata, které se pěstují na jediném místě světa – v messenském údolí na jihozápadě Peloponésu. Slunce tu svítí přes 3 000 hodin ročně. Jedná se o první olivový olej v Řecku, který nese chráněné označení původu (P.D.O. Protected Designation of Origin). Olej je známý svojí plnou chutí a zejména ovocným a pikantním aromatem. Ideální je do salátových dresinků, ke grilovanému masu či do těstovin. Vyzkoušejte ho ve vynikající omeletě podle řeckého receptu.
Ingredience pro 4 osoby:
6 vajec
300 g strouhaného sýru feta Minerva
300 g najemno nasekaných hub
2 najemno nakrájené pórky (pouze bílá část)
2 najemno nakrájené zelené papriky
100g kukuřice
½ šálku mléka
4 polévkové lžíce olivového oleje P.D.O. Kalamata Minerva
½ polévkové lžíce Minerva Extra Virgin Olive oil na vymazání
sůl, pepř, bazalka
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme zapékací mísu Extra panenským olivovým olejem. Do pánve nalijeme 4 polévkové lžíce oleje Kalamata a 6 až 7 minut restujeme pórek, houby, papriku a kukuřici. V míse rozšleháme vejce s mlékem a sýrem feta. Podle chuti přidáme sůl, pepř a bazalku a vše nalijeme do zapékací mísy. Přidáme orestovanou zeleninu a pečeme v troubě do zlatohněda cca 20 minut.