Řecká omeleta zapečená se zeleninou | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Řecká omeleta zapečená se zeleninou

4. 7. 2013

Novinkou na českém trhu je Minerva Kalamata extra panenský olivový olej za studena lisovaný z oliv Kalamata, které se pěstují na jediném místě světa – v messenském údolí na jihozápadě Peloponésu. Slunce tu svítí přes 3 000 hodin ročně. Jedná se o první olivový olej v Řecku, který nese chráněné označení původu (P.D.O. Protected Designation of Origin). Olej je známý svojí plnou chutí a zejména ovocným a pikantním aromatem. Ideální je do salátových dresinků, ke grilovanému masu či do těstovin. Vyzkoušejte ho ve vynikající omeletě podle řeckého receptu.

Ingredience pro 4 osoby:

6 vajec

300 g strouhaného sýru feta Minerva

300 g najemno nasekaných hub

2 najemno nakrájené pórky (pouze bílá část)

2 najemno nakrájené zelené papriky

100g kukuřice

½ šálku mléka

4 polévkové lžíce olivového oleje P.D.O. Kalamata Minerva

½ polévkové lžíce Minerva Extra Virgin Olive oil na vymazání

sůl, pepř, bazalka

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme zapékací mísu Extra panenským olivovým olejem. Do pánve nalijeme 4 polévkové lžíce oleje Kalamata a 6 až 7 minut restujeme pórek, houby, papriku a kukuřici. V míse rozšleháme vejce s mlékem a sýrem feta. Podle chuti přidáme sůl, pepř a bazalku a vše nalijeme do zapékací mísy. Přidáme orestovanou zeleninu a pečeme v troubě do zlatohněda cca 20 minut.


publikováno: 4. 7. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: olej, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+