Saláty 200 nejlepších receptů | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Saláty 200 nejlepších receptů

21. 07. 2010
Soutěž byla ukončena.

Salát můžete podávat k masu či rybě nebo z něho připravit skvělý hlavní pokrm. Co do něj dáte záleží především na vaší fantazii. Kniha Alice Storeyové z nakladatelství Svojtka & Co. s.r.o. vás bude jistě dobře inspirovat.

Vyzkoušejte květiny

Saláty by se měly připravovat ze sezónních, snadno dostupných přísad. Vybrané recepty by měly odpovídat roční době. Vedle běžných listových salátů doporučuje autorka i chutné květiny, jako je lichořeřišnice či měsíček. Samozřejmě nezapomíná ani na dresinky. Nejjednodušším je zálivka vinaigrette, která je jednoduchou kombinací jednoho dílu octa a tří dílů oleje. Zálivka se pak dá uložt na několik dnů do ledničky. Výborně se hodí i jádroviny,těs­toviny a luštěniny. Obzvlášť vhodné jsou konzervované fazole, které nemusíte dlouze vařit.

Zajímavé kombinace

Ovocné saláty patří mezi nejoblíbenější dezerty, ale ovoce může být použito i v pikantních salátech, protože dokáže nabídnout nečekaný kontrast chutí. Klasickou kombinací jsou hrušky s parmezánem.

Pokud knihu nevyhrajete, můžete si ji zakoupit na: http://www.svoj­tka.cz/index.php?…

Soutěžní otázka:

Mělo by se při přípravě salátu brát v úvahu roční období?

a) ano

b) ne

Tři vylosovaní výherci, kteří do 2. 8. správně odpovědí na soutěžní otázku, získají knihu Saláty 200 nejlepších receptů. Odpověď zasílejte na redakce@trendyz­dravi.cz s označením saláty.



publikováno: 21. 07. 2010, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: knihy, ovoce, zelenina, vaříme, salát,

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+