Sýr a víno, ideální kombinace na Valentýna | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Sýr a víno, ideální kombinace na Valentýna

8. 2. 2016

Darujte sýrové srdce z Normandie: Fromage Coeur de Neufchatel. První zmínka o sýru ve tvaru srdce se objevila už v roce 1035 a s oblibou si na něm pochutnávali Pařížané nejen na Valentýna. Pro srdce ale nemusíte jezdit až do Francie – stačí, když si koupíte vykrajovátko ve tvaru srdce. Pro velmi jemnou smetanovou chuť je ideální Král Sýrů Krémový. Zkuste tyto vynikající kombinace.

Pro zamilované

První zamilovaný sýr

Sýr Král sýrů Krémový ve tvaru srdce doplňte sušenými brusinkami a piniovými oříšky nebo mandlemi

  • připíjejte Chardonnay na barrique sudu z Francie, například Chardonnay Bourgogne les Dressoles 2013, André Goichot.

Druhý zamilovaný sýr

Sýr Srdce z Normandie: Coeur Neufchatel skvěle doplní sušené brusinky a piniové oříšky nebo mandle.

  • připíjejte Cabernet Sauvignon 2014, La Villette.

Bublinkové svádění k sýrům

Oblíbeným pomocníkem navození zamilované atmosféry jsou smyslné bublinky. Pokud je zkombinujete s čerstvými fíky nebo fíkovou marmeládou a Králem Sýrů Krémovým, nebude se partner nebo partnerka stačit divit.

Sýrové svádění č. 1

Polosuché Prosecco Serrai Extra dry DOCG superiore, La Tordera a Král Sýrů Krémový s čerstvými fíky nebo fíkovou marmeládou.

Sýrové svádění č. 2

Polosladké Moscato di Asti a Parmigiano reggiano se sladkou balsamikovou redukcí a sušenými jahodami.

Překvapení v podobě sýrového dezertu

Pro sladké svádění zvolte rychlé sýrové dezerty. Stačí vybrat správné sýry, doplňky v podobě povidel či čatní a spárovat je s vhodným vínem.

Sýrový dezert č. 1

Švestková povidla, blanšírované mandle a Král Sýrů Nebeský, který díky tvarohovému jádru příjemně vyváží sladkost povidel.

  • Červené víno, ideálně ovocná Rioja Crianza 2012, Bodegas Escudero, či plné italské víno Micina Nero d´Avola 2013, Zabú nebo můžete podávat s kvalitním portským.

Sýrový dezert č. 2

Cibulové čatní a lískový oříšek a Král Sýrů Hermadur, či hodně vyzrálé brie.

  • Polosladký Tramín z Alsaska nebo moravská Pálava.

Zamilovaný večer pro vás nachystal Vladimír Vaněk, head sommelier,

www.ocenenavi­na.cz


publikováno: 8. 2. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: partnerství, sýr, vaříme, víno, zábava

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+