Tři druhy rýže v jednom varném sáčku nabízí nová Tříbarevná rýže Uncle Ben´s Tricolo | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Tři druhy rýže v jednom varném sáčku nabízí nová Tříbarevná rýže Uncle Ben´s Tricolo

13. 12. 2012
Soutěž byla ukončena.

Správná odpověď: Značka Uncle Ben´s vlastní v současnosti 4 speciální patenty.

Výherci: Věra Marková, Katrin Pflugová, Aloisie Kecskésová, Eliška Jeníčková, Jan Jonáš

Víte, že je základem jídelníčku většiny lidí na světě rýže, která představuje asi dvacet procent celkové kalorické spotřeby populace? Nabízí víc než sto tisíc možností přípravy. Nová tříbarevná rýže Uncle Ben´s Tricolo obsahuje 3 druhy rýže z celého světa – bílou dlouhozrnnou rýži z jižní Evropy, divokou rýži z Maďarska nebo USA a červenou rýži z Asie. Tmavá zrnka divoké rýže a zrnka červené rýže dodávají lahodnou oříškovou příchuť.

Nemá lepek, ale dodá vlákninu

„Rýže je sacharidová potravina, tzn. že většinu její energie tvoří sacharidy (hlavně škroby), vhodná pro běžné, ale i dietní stravování. Neobsahuje totiž žádný cholesterol, má pouze stopové množství tuku a díky absenci lepku se skvěle hodí pro osoby s celiakií, které musí dodržovat zásady bezplepkové diety,“ říká nutriční terapeutka Věra Boháčová a dodává: „rýže natural navíc obsahuje větší množství vlákniny, v celozrnné rýži je zase více tuku, z 65 % složeného ze zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin.“

Slané i sladké pokrmy

Rýže, zejména natural nebo parboiled, je však zdrojem i dalších důležitých látek – některých vitaminů skupiny B a E, železa, draslíku nebo hořčíku.“ Nespornou výhodou rýže je také její obrovská variabilita v kuchyni. Protože má neutrální chuť, může být základem slaných i sladkých pokrmů. Hodí se skvěle jako příloha k hlavním pokrmům, na přípravu salátů, nádivek, ale také moučníků.

Jednou z nejkvalitnějších rýží na světě je Uncle Ben´s

Její příprava je velmi snadná, po uvaření zůstává nelepivá a krásně bílá, jednotlivá zrníčka nejsou polámaná, mají vynikající chuť a jsou velmi dobře stravitelné. Značka Uncle Ben´s klade velký důraz na kvalitu, a proto proces výroby rýže podléhá rozsáhlému procesu kontroly – každé zrníčko je 215× kontrolované v několika fázích od sběru až k zákazníkovi, a to například na přítomnost cizích elementů nebo polámaných zrn. Výrobce zároveň klade důraz i na výběr kvalitních odrůd, které jsou sice dražší, ale zato výrazně chutnější.

Víc vitaminů a minerálních látek

Značka Uncle Ben´s nabízí také dlouhozrnnou rýži sypanou nebo ve varných sáčcích, celozrnnou sypanou a Basmati ve varných sáčcích. Všechny rýže Uncle Ben´s včetně novinky Uncle Ben´s Tricolo jsou upraveny procesem parbolizace, což znamená, že je rýže předem upravena horkou parou – nedochází k omílání tmavé slupky broušením jako u běžných rýží, ale slupka se napaří horkou parou a pak stáhne. Rýže si tak zachovává více vitaminů a minerálních látek (běžně odstraněné broušením), které jsou těsně pod slupkou. Zároveň tato technologie zabraňuje rozptýlení škrobů při vaření ve vodě, a proto rýže Uncle Ben´s nelepí.

Nápovědu k soutěžní otázce můžete hledat na adrese: www.unclebens.cz

Soutěžní otázka

Kolik speciálních patentů vlastní v současné době značka Uncle Ben´s?

a) 2

b) 4

c) 6

Pět výherců, kteří do 23. 12. správně odpovědí na soutěžní otázku, dostanou balíček s produkty Uncle Ben´s. Odpověď zasílejte na soutez@trendyz­dravi.cz s označením rýže.


publikováno: 13. 12. 2012, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, rýže, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+