Upečte cupcake a získejte vstupenky na MS v ledním hokeji | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Upečte cupcake a získejte vstupenky na MS v ledním hokeji

1. 5. 2015

Mistrovství světa v hokeji na domácím ledě vyžaduje velké fandění. Někteří se scházejí s přáteli v restauračních zařízeních, jiní se zase vtělí do trenéra české reprezentace úřadujícího přímo z obývacího pokoje. Všichni si ale chceme u sledování hokeje pochutnávat na něčem dobrém. Buďte kreativní a upečte jedinečné hokejové cupcaky s motivy Mistrovství světa. Fotografie svých výtvorů můžete přihlašovat přes facebookové stránky Pečení je radost. Termín konání soutěže je od 1. do 15. května 2015.

Cupcake v národních barvách na motivy hokeje

Chcete vyhrát dvě vstupenky na finálový zápas Mistrovství světa v hokeji a mnoho dalších hodnotných cen? Upečte cupcake a získejte lístky pro své syny, muže, tatínky, dědečky, nebo kohokoli, koho máte rádi. Fotografie svých výtvorů můžete přihlašovat přes facebookové stránky Pečení je radost. Termín konání soutěže je od 1. května 2015 od 8 hodin do 15. května 2015 do 17 hodin. Více informací o soutěži hledejte na facebookovém profilu Pečení je radost: https://www.fa­cebook.com/pe­cenijeradost.

Kakaovo-jablečný cupcake se skořicovým krémem

Ingredience na 24 středních cupcakes:

Korpus: 3 vejce, 520 g jablek, 150 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 10 – 15 lžic plnotučného mléka, 400 g krupicového cukru , 5 – 7 lžic holandského kakaa, 3 lžíce rumu, 2 prášky do pečiva, 520 g polohrubé mouky, pár lžiček citronové šťávy

Skořicový krém: 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 160 g moučkového cukru, 2 lžičky mleté skořice

Zdobení: barevný fondán (modrý, bílý, červený, černý)

Postup:

Troubu necháme předehřát na 170 °C. Ve větší míse smícháme prosátou mouku, cukr, prášky do pečiva a holandské kakao. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a zakápneme citronovou šťávou. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do mísy se sypkými ingrediencemi a z bílků vyšleháme sníh. Do těsta přidáme rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová, rum a plnotučné mléko. Přidáme nastrouhaná jablka a pořádně promícháme. Máme-li těsto tuhé, můžeme přidat ještě několik lžic mléka. Těsto by mělo být intenzivně hnědé, proto podle potřeby můžeme přisypat také kakao. Nakonec přidáme do těsta tuhý sníh z bílků a jemně zapracujeme. Vzniklou směsí plníme košíčky do ¾ a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut. Propečení můžeme zkontrolovat špejlí – pokud vyjde suchá, máme hotovo. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout.

Postup skořicový krém:

Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme do hladké pěny a postupně zašleháváme prosátý moučkový cukr. Jakmile dosáhneme hladké konzistence, přidáme mletou skořici a krátce zašleháme. Krém naplníme do cukrářských sáčků se špičkou a ozdobíme některé cupcaky. Na zbytek naneseme jídelním nožem vrstvu krému a rozetřeme.

Postup zdobení:

Z barevného fondánu tvarujeme dekorace – např. hokejky a puky a umístíme je na cupcaky ozdobené čepicí krému. Barevný fondán vyválíme na plát cca 3 milimetry, ze kterého postupně vykrajujeme jednotlivé části české vlajky. Jednotlivé plátky fondány poté umístíme na cupcaky potřené krémem.


publikováno: 1. 5. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: akce, dezerty, muž, pečení, soutěž, sportovci, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+