V makedonské restauraci Džambulka se tančilo a hodovalo | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


V makedonské restauraci Džambulka se tančilo a hodovalo

26. 2. 2014

Přestože se o Martinu Maxovi říká, že je sice tělocvikář, ale k tanci má daleko, v makedonské restauraci Džambulka dokázal, že to tak není. Stačilo, aby se objevila břišní tanečnice a už se společně s Petrou Černockou a Pavlem Vohnoutem vlnili v rytmu makedonské hudby. „Mám rád pohy a je úplně jedno, jestli jde o tanec nebo sport,“ pochvaloval si oblíbený zpěvák taneční aktivitu v rámci makedonských radovánek a hned dodal: „Pohyb a zdravé jídlo je přesně to, co mi sedí, a proto mi v Džambulce tak chutná.“

Petra Černocká se vlnila při břišním tanci

I Petra Černocká břišní tanec uvítala a hostům předvedla, že ladné pohyby má prostě v malíčku. „Není mi už sice dvacet, k sexy tancům mám ale pořád ještě dost blízko,“ komentovala svůj výkon. Pavel Vohnout, který tanec miluje, se smíchem přidal k lepšímu fórek na adresu své nadváhy: „Nejlepší břišní tanec, jaký jste kdy mohli vidět, byl v době, než jsem zhubnul těch šedesát kilo! Kdybyste viděli to moje rozvlněné břicho, pochopili by jste, o čem mluvím.“

Pavel Vohnout miluje vaření

Protože další částí makedonských radovánek na Palmovce byla příprava tradičního makedonského předkrmu, čekala trojici hostů kulinářská zkouška. V té uspěl především Pavel Vohnout. „Miluju vaření, v tom se prostě vyžívám. Vařím i doma, když mám čas a rodinka si moje výtvory vždycky pochvaluje.“ I Petře Černocké se kulinářské kreace dařily a přípravu předkrmů zvládla na výbornou. Martin Maxa sice nevaří, zato společně s Pavlem Vohnoutem exceloval ve zpěvu tradiční makedonské písně – jak jinak než v makedonštině.

Užijte si makedonské speciality

„S Makedonií jsem se seznámil díky režiséru Ivo Traikovovi, který je příbuzný mé ženy,“ vysvětlil, proč nemá s makedonskými texty žádný problém. Nechyběl ani raut v makedonském stylu a makedonská vína Stobi, přestože si hosté v restauraci mohou objednat i tradiční české pokrmy nebo lehká těstovinová jídla. Ty pro tentokrát doplnily nápoje Big Shock!, bezlepkové sušenky 1Time a oříšky Mayasí. Zajděte do makedonské restaurace v Sokolovské ulici 133 třeba na oběd, večeři nebo rodinnou oslavu a pochutnejte si na specialitách.

Zdroj: Kloboukfilm, foto: Aleš Macciani


publikováno: 26. 2. 2014, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: místní speciality, restaurace, víno, VIP, zábava

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+