Vyhrajte kurz na vánoční menu
Během podzimních týdnů můžete na portálu Czech Specials soutěžit o atraktivní cenu, kterou je účast na exkluzivním kuchařském kurzu s michelinským šéfkuchařem Pavlem Pospíšilem. Stačí vyplnit interaktivní dotazník, který bude do neděle 9. prosince umístěn na webových stránkách www.czechspecials.cz. Každý týden čeká na soutěžící jiná soutěžní otázka a každý týden bude vylosován jeden výherce. Cílem soutěže je rozvinutí myšlenky projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku, který se snaží podporovat tradiční českou kuchyni v jejích regionálních podobách a krajových rozdílech. Snahou je také ukázat nový přístup k tradiční české kuchyni, kdy kvalita surovin a jejich zpracování stojí na prvním místě.
Umíte kapra na modro?
Kuchařský kurz proběhne 11. prosince od 16 hodin v profesionálním kuchyňském studiu Cocina Rivero v Praze s tématem „nový přístup k tradiční české kuchyni“. Pavel Pospíšil bude účastníky inspirovat pro nadcházející Vánoce a ukáže jim, jak zpracovat tradiční českou rybu, tedy kapra, od hlavy až po ocas. Výsledkem bude netradiční štědrovečerní menu z tradičních surovin. Konkrétně se účastníci naučí uvařit rybí polévku, kapra na modro, rybí dort, vánočního kapra a dezert z vánočky.
Nový přístup k tradiční české kuchyni
„K cestování patří neodmyslitelně gastronomické zážitky. Pokud chceme, aby se k nám turisté rádi vraceli, musíme jim poskytnout kvalitní služby. Proto dlouhodobě rozvíjíme projekt Czech Specials v podobě certifikovaných restaurací, které nabízejí tradiční českou gastronomii,“ okomentoval novou soutěž generální ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška .
Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku je společným projektem agentury CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Pod jeho hlavičkou vznikla síť 350 certifikovaných restaurací, které nabízejí tradiční české speciality. Návštěvníci mohou vybírat ze tří tipů specializací: Czech Specials Regional, Czech Specials Light a Czech Specials Family.
Kdo vás bude na kurzu učit?
Pavel Pospíšil se profiloval vařením jednoduchých, levných, ale zároveň výtečných jídel. Znovu objevil zapomenuté pochoutky z vnitřností, české a moravské recepty a nebál se ani bezmasých pokrmů. Brzy se rozkřiklo, že u Pospíšila se vaří „bomby za pár šušňů“. Během jednoho roku měl nejen hvězdu v průvodci Michelin, ale stal se také číslem 24 mezi německými restauracemi. V roce 1997 si otevřel Pospisil´s Gasthof Krone v Bühl-Oberbruchu. Od otevření až dodnes se může pyšnit známkou Bib Gourmand, což odpovídá „vynikajícímu jídlu za přiměřenou cenu“. V současnosti je Pavel Pospíšil zároveň gastronomickým poradcem jedné z nejlepších bratislavských restaurací Liviano a taktéž úzce spolupracuje s hotelem Jánošík v Liptovském Mikuláši.