Přijďte na oblíbený SaunaFest 2023 | Sport a wellness | Trendy zdraví

Přijďte na oblíbený SaunaFest 2023

23. 3. 2023

Saunový svět Aquapalace Praha hostí od čtvrtka 23. března do neděle 26. března v pořadí už 11. ročník oblíbeného evropského festivalu zážitkového saunování.Opět nabídne to nejlepší pro všechny fanoušky pravidelného prohřívání. Hlavním bodem programu SaunaFestu 2023 je tradičně Mistrovství České republiky v saunových ceremoniálech, kde se letos představí rekordní počet domácích mistrů v kategorii jednotlivců a týmů. Program doplní špičkoví saunéři z celého světa. Chybět nebude saunové divadlo i oblíbené metličkování.

Stejně jako minulý, jubilejní ročník, který do Aquapalace Praha přilákal tisíce návštěvníků, tak i ten letošní nabídne výjimečné saunové zážitky. Kromě rekordního počtu domácích mistrů, kterých se na festivalu sejde 37, se v největším saunovém světě u nás setkají špičkoví saunéři a odborníci hned z 14 zemí. Návštěvníci se tak mohou těšit na opravdové hvězdy saunového světa.

„Jsme moc rádi, že můžeme opět hostit největší evropský festival zážitkového saunování. Naše prostředí nabízí nejmodernější zázemí, které díky své velikosti a vybavení dokáže nabídnout všem účastníkům i návštěvníkům festivalu maximální komfort a špičkové služby,“ říká Vladana Horáková, generální ředitelka Aquapalace Praha a dodává, že ji letos obzvlášť těší výběr hostů, kteří se na festivalu představí.

Saunoví mistři z celého světa

„Na letošní SaunaFest přijala pozvání kanadská saunová mistryně Jade Coulombe, která se umístila na 1. místě prestižní mezinárodní soutěže The Battle of Gladiators – World Championships Freestyle a patří k naprosté špičce. Návštěvníci se mohou těšit i na zástupce z Dánska, Maďarska, Itálie, Belgie, ale také z Japonska či Malajsie, kteří do Prahy přivezou to nejlepší ze světových saunových ceremoniálů“, upřesňuje Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů, zakladatel a organizátor SaunaFestu.

Festival nabídne bohatý program

Zahajovací ceremoniál proběhne ve čtvrtek 23. března v 11:30 hodin (zahajuje Lay Pang Ong), následovat budou saunové ceremoniály saunového divadla, a to každých 45 minut v saunovém srubu až do pozdního večera. Čtvrtek nabídne také freestyle program v panoramatické sauně, herbal procedury a metličkování v zemní baně. V pátek se mohou návštěvníci těšit na soutěžní ceremoniály jednotlivců, které budou rovněž probíhat v saunovém srubu. Vyhlášení finalistů proběhne po skončení programu přímo v Saunovém světě. Víkend ve znamení mistrů

Hlavním programem je již tradiční Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech – saunovém divadle. Letos proběhne za účasti největšího počtu saunových mistrů v historii, celkem se jich za Českou republiku zúčastní 28 v kategorii jednotlivců a 10 týmů. Finále soutěže jednotlivců a zahájení soutěže tymů se uskuteční v sobotu. V neděli bude vyvrcholení Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech, proběhnou soutěžní ceremoniály v týmové soutěži a vyhlášení nejlepšího týmu.

Saunové speciality a soutěž Windstorm Master

Saunafest nabídne také každoroční oblíbené soutěže Mistr ručníku a soutěž Windstorm Master. V pestrém doprovodném program po celou dobu festivalu čeká návštěvníky speciální vystoupení saunových mistrů v hlavní i panoramatické sauně, metličkování a severské procedury v zemní banje, saunový stan se speciálními beauty a herbal procedurami, netradiční saunování, muzikorelaxace i peelingové procedury z peelingového ba­ru.


publikováno: 23. 3. 2023, v rubrice Sport a wellness
Štítky: akce, prevence, sauna

Další články v rubrice Sport a wellness:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+