Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Jde dohromady hubnutí a dovolená?

23. 5. 2022

Znáte to, hubnuli jste a dosáhli vytoužené postavy, nebo právě hmotnost redukujete, ale najednou se chystáte na dovolenou, nejlépe s „all inclusive“. Určitě nechcete nabrat kilogramy zpátky, nebo třeba chcete v redukci pokračovat i na dovolené. Jde to ale vůbec skloubit dohromady? Na to nám odpoví Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.

Recepty

Jarní bramborový salát s ředkvičkami a bábovka z jogurtu

19. 5. 2022

Císařská bábovka, mouřenín nebo francouzský savarin, tak to jsou jen některé z historických receptů na bábovku z dob našich praprababiček, vydaných na počátku dvacátého století v legendární kuchařce od Magdaleny Dobromily Rettigové. Receptů na sladký dezert existují stovky, ale Mlékárna Valašské Meziříčí přináší jediný s lahodným jahodovým jogurtem. Aktuální je jistě jarní bramborový salát s ředkvičkam jako skvělá večeře. Lehké a zábavné recepty pro vás připravila od Mlékárna Valašské Meziříčí.

další recepty

Další články

Koření a omáčky na grilovačku

20. 5. 2022

Většina lidí griluje několikrát do roka a například omáčky a dresinky používá při každé grilovačce až 94 % spotřebitelů. Pro letošní grilovací sezónu Vitana uvádí na trh nové pomocníky pro přípravu grilovaných pochoutek. Od praktických balení omáček a dresinků po výhodnější balení oblíbených druhů koření.


Ochutnejte kávové sušenky od Zemanky vyrobené z kávové sedliny

18. 5. 2022

Díky cirkulární spolupráci Biopekárny Zemanka se společností IKEA, mamacoffee a Costa Coffee se z desítek kilogramů kávové sedliny stane každý měsíc cenná surovina pro pečení skvělých sušenek. Chytré kávové hrudky tak potěší nejen milovníky kávy, ale také všechny, kteří neradi plýtvají potravinami.


Jednoduchá pravidla pro zdravý nákup

16. 5. 2022

Nejlepší způsob, jak zajistit, aby se celá rodina stravovala zdravě, je vařit doma. Budete díky tomu vždy přesně znát složení všech jídel a zároveň získáte kontrolu nad velikostí porcí. Jak ale připravovat opravdu kvalitní jídla? Základem je plánování – zdravý životní styl začíná v obchodě.


Odlehčené veganské bratwursty

13. 5. 2022

Alnatura je německá potravinová firma, která u svých produktů klade důraz na ekologii a udržitelnost, a to už od roku 1984. Všechny produkty jsou 100% organické a většina z nich nese pečeti německých ekologických sdružení, které potvrzují bio kvalitu i ekologické pěstování a výrobu směřující k udržitelnosti. Alnatura se drží hesla, že méně je někdy více. Produkty proto obsahují méně cukru i soli a chuť jim dodávají vybraná koření. Odborníci pak vše vyladí tak, aby byly seznamy ingrediencí co nejkratší, ale chuť zároveň co nejlepší.


Zajídáte stres? Jak ven ze začarovaného kruhu?

10. 5. 2022

Do léta to dám. Teď to nejde, nemám čas. Pustím se do toho zítra nebo radši až od pondělí. To jsou často slova, která používáme v souvislosti se cvičením, úpravou jídelníčku nebo samotným hubnutím.


Buďte fit s nápojem DrWitt

9. 5. 2022

Také jste doposud žili v domnění, že funkční a vitaminové nápoje jsou určené výhradně pro vášnivé sportovce a zodpovědné vyznavače aktivního životního stylu? Omyl! Ostatně trávit celý den v práci, v autě na cestách, v poletu mezi školkou, školou, nákupy a venčením čtyřnohého miláčka, příležitostně si jít zaběhat nebo zacvičit, to je aktivity až dost… Vyzkoušejte osvěžující NOVINKU od DrWitt – vitaminové nápoje, které dodají vašemu tělu nutnou dávku vitaminů, pomohou při momentálním vyčerpání a zatočí i s jarní únavou!


Cider po španělsku: chuťový a kulturní zážitek

5. 5. 2022

Fermentovaný jablečný mošt, geniální nápoj, jehož historie se psala již nejméně sto let před naším letopočtem. Nejmasověji produkovaný cider sice pochází z Britských ostrovů, nicméně díky populárnímu španělskému seriálu La Casa de Papel se do hledáčku po celém světě dostal jeho jižanský sourozenec zvaný „sidra“.


Vyznáte se v rýži?

4. 5. 2022

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+