Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Vynález „smažáku“ měl dostat ženy od plotny

25. 10. 2021

Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho popularita byla tak velká, že dlouho byl jediným vegetariánským jídlem na jídelních lístcích. I když tohle prvenství „smažák“ už nemá, stále se drží na špici žebříčku nejoblíbenějších jí­del.

více »

Recepty

Uvařme si hřejivé pokrmy

26. 10. 2021

Vyzkoušejte naše jednoduché recepty postavené na pár surovinách, u nichž je ovšem zásadní jejich chuť, složení, čerstvost, tedy kvalita. Její přítomnost prozrazují mj. značky kvality (Klasa, Regionální potravina apod.) umístěné na obalech výrobků. Co jsme si pro vás tentokrát nachystali? Polévku z pečeného celeru se žampiony, rajskou omáčku s petrželovým knedlíkem, zapečené palačinky na slaný způsob a tvarohové knedlíčky s hruškovým rozvarem a žmolenkou.

více »

Další články

Zažijte broskvový dotek slunce

22. 10. 2021

TEEKANNE přináší další ovocný čaj – svěží novinku plnou sladké chuti broskví Sweet Peach. Pestrá řada TEEKANNE World of Fruits se tak rozrostla o další čaj, který přináší sladké povzbuzení a hřejivý dotek jižního slunce.


Slepičí a pštrosí, bio či z podestýlky: Vyznáte se ve vejcích?

21. 10. 2021

Bez vajíček se v kuchyni obejde jen málokdo. Jen v loňském roce snědl podle údajů Českomoravské drůbežářské unie každý obyvatel ČR v průměru 263 vajec. I proto bychom měli věnovat pozornost tomu, jaká vejce kupujeme a jíme. Pokud se v nabídce obchodů někdy trochu ztrácíte, přinášíme vám několik základních rad a tipů.


Nová receptura rostlinných sýru

18. 10. 2021

Česká značka rostlinných produktů Tudlee vylepšila své sýrové alternativy a její zákazníci si tak nově pochutnají na nutričně vyvážených „sýrech“, které chutnají stejně skvěle, jako ty klasické z živočišného mléka. Nová receptura vznikla ve spolupráci se značkou SINEA a vztahuje se na plátkové a mazací sýry, které jsou díky novému dochucení sýrovější než kdy dřív.


Seznamte se s jablíčkem v praktickém balení

13. 10. 2021

Také patří jablka mezi vaše oblíbené druhy ovoce? To je dobře, protože pravidelná konzumace těchto plodů sebou nese mnohé benefity. Pokud chcete mít toto ovoce vždy po ruce, nezapomeňte si při příštím nákupu do vozíčku přidat oblíbené produkty od značky Fit, vyrobené z českých jablíček – Sušené jablečné kostičky a Sušené jablečné kroužky.


Tekuté zlato: Blahodárné účinky medu

12. 10. 2021

Med, tradiční sladidlo, které používáme již tisíce let, zmínky o něm bychom našli už v antické řecké mytologii. Ne nadarmo se mu také přezdívá tekuté zlato; pro naše tělo má významné zdravotní benefity, díky nimž je pro nás naprosto nedocenitelný.


Řepa, česnek, salát…

8. 10. 2021

V konzumaci zeleniny máme sice ještě rezervy, ale jedno je jisté: stále více si ji vychutnáváme nejen v syrové podobě, ale také na grilu.


Sezóna dýní je v plném proudu

7. 10. 2021

Tykev je vděčná zelenina, ze které se dá připravit spousta chutných pokrmů. A když víte, jak ji uskladnit na delší dobu, můžete z ní těžit nejen v zimě, ale dokonce i na jaře. Máme pro vás tipy, jak je skladovat – a to jak v rodinném domě, tak i v městském bytě. A abyste byli na nadcházející chladnější období připraveni, zkuste recept na dýňovou polévku s chilli a domácím chlebem, která perfektně zahřeje i během deštivých dní.


V OSN panuje shoda na nutnosti změnit potravinové systémy

6. 10. 2021

Historicky první summit OSN o potravinových systémech konaný 23. 9. 2021 v New Yorku vyzval k jejich radikální změně z důvodu špatné, neefektivní a neetické funkčnosti. Summit řešil cesty, jak revoluční změnu provést, a co bude její součástí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+