Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Lahodná smoothie s rakytníkem z Vysočiny

26. 2. 2021

Smoothie je fenomén posledních let. Umožňuje zkonzumovat doporučené množství ovoce a zeleniny, které bychom si jinak dopřávali jen stěží. Málokdo však ví, že do smoothie lze přidávat také rakytník v nejrůznějších formách včetně 100% šťávy šetrně lisované z těchto oranžových plodů.

více »

Recepty

Zapečené brambory nebo špagety s tuňákem

26. 2. 2021

Milujete italskou kuchyni nebo jste zastánci tradiční klasiky? Rádi objevujete nové recepty a zkoušíte netradiční kombinace, ale zároveň hledíte na zdravou stravu a štíhlou linii? Pak neváhejte a vyzkoušejte zbrusu nové recepty od Rio Mare. Nejen, že si pochutnáte a prospějete svému zdraví, ale ještě můžete vyhrát parádní ceny!

více »

Další články

5 tipů, jak zvládnete Suchej únor

15. 2. 2021

Jak těžké je zvládnout měsíc bez alkoholu? Pro jednoho brnkačka, pro jiného těžká zkouška vůle. Do akce Suchej únor se letos opět zapojí tisíce lidí a společně se zkusí vyhnout celý měsíc všem alkoholickým nápojům. Kdo vydrží, pomůže svému zdraví, kondici i peněžence. Navíc získá dobrý pocit, že má svoje pití pod kontrolou. Jak se na měsíc bez alkoholu nejlépe připravit? Chce to plán!


Pravá čokoláda je nápoj, ne mlsání!

8. 2. 2021

Jak si zpříjemnit zimu? Co takhle vyzkoušet prastarý recept na lepší den od mayských indiánů? Ti čokoládu pili a právě touto jejich původní recepturou se inspirovala brněnská čokoládovna Ajala. Tak vznikl Ajala Elixír se složením: 70 % kakaové boby a 30 % sušená třtinová šťáva. Po prvním doušku poznáte, že v jednoduchosti je krása. A výborná chuť. A také překvapivě – zdraví, síla a energie.


Pomazánky nejen pro vegetariány

5. 2. 2021

Značka Hamé představuje novou řadu Veggie. Ta nabízí čtyři druhy zeleninových pomazánek: fazolovou se zeleninou, žampionovou, rajčatovou s oreganem a tatarák ze zeleniny.


Obědváme o hodinu později než před koronou

4. 2. 2021

Koronavirová krize výrazně změnila běžný denní rytmus zaměstnanců. Důkazem je, že Češi nyní v pracovním týdnu obědvají mnohem později, než byli zvyklí. Zatímco v roce 2019 na oběd chodili většinou před polednem, nyní, kdy se mohou spoléhat pouze na rozvážku nebo výdejová okénka, začínají obědvat v průměru až před půl jednou odpoledne. Vyplývá to z analýzy obědových transakcí prostřednictvím nejrozšířenější tuzemské stravenkové karty Ticket Restaurant Card od společnosti Edenred. Tou platí za jídlo čtvrt milionu tuzemských zaměstnanců.


České Bene Meat Technologies vyvíjí technologii výroby kultivovaného masa

3. 2. 2021

Výzkum české společnosti Bene Meat Technologies má za cíl vyvinout technologii produkce kultivovaného masa v průmyslovém měřítku za spotřebitelsky přijatelnou cenu. Kultivované maso má mít stejné vlastnosti jako maso z živých zvířat a je odpovědí na etické, ekologické a zdravotní výzvy související s konvenčními velkochovy zvířat.


Jak na jídelníček pro zdravou střevní mikroflóru

29. 1. 2021

Lidská imunita je komplexní a v mnohém neprobádaný systém, do kterého jsme ještě zcela nepronikli. Její činnost neřídí jeden orgán, ale je to naopak spolupráce hned několika různě rozmístěných center v organismu. Jedním z těch nejdůležitějších center pro pevnou imunitu jsou právě střeva. Jaký je význam střev pro naši obranyschopnost a jaký jídelníček si sestavit pro zdravá střeva?


Nové proteinové pudingy

27. 1. 2021

Milovníci pudingů a zdravého životního stylu POZOR! Dr. Oetker uvedl na trh extra chutný a krémový chlazený dezert – proteinový puding. Ochutnat můžete příchuť vanilkovou a čokoládovou.


Čeští vědci se zapojili do vývoje kultivovaného masa

26. 1. 2021

Probíhající výzkumy na poli technologií produkce kultivovaného masa (KM) jsou úzce spojeny s měnícím se postojem společnosti. Ta klade stále větší důraz na hodnoty etické, ekologické a zdravotní, které jsou v moderní době stavěny nad dílčí hodnoty finanční (zisky producentů). Ochota investorů zúčastnit se závodů o nalezení technologie produkce KM roste přímo úměrně se společenskou poptávkou po alternativách k masu produkovaného v konvenčních chovech (KCH). Bene Meat Technologies a.s. je českou startupovou firmou zaměřenou na výzkum a vývoj technologie pro výrobu kultivovaného masa v průmyslovém měřítku. Mezinárodní tým je složený z mladých a zkušených vědců. Úzce spolupracuje s renomovanými institucemi a je otevřen intenzivním kontaktům a spolupráci se všemi podporovateli.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+