Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka

5. 12. 2022

Vyzkoušejte recept od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé kokosové pusinky ozvláštněné pikantním džemem a ruby čokoládou. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu.


Pohanková mouka v kuchyni

25. 11. 2022

Máte ve spíži pohankovou mouku a nevíte, co s ní? Na rozdíl od celého vařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití, které má ovšem svá pravidla. Jaká má specifika a do kterých receptů se hodí nejlépe? Přečtěte si konkrétní tipy, které pro nás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová.


Bramborové pochoutky

21. 11. 2022

K podzimu patří i sklizeň brambor. Že vám už ale dochází inspirace, co z nich připravit, a nechcete skončit u tradičních nebo ohraných receptů? Vsaďte na pokrmy, které dobře znáte, ale ozvláštněte je tak, aby chutnaly jako nikdy předtím! Vyzkoušejte originální recepty kuchařů z pražské restaurace La Farma.


Svatomartinské rohlíčky a šneci z kynutého těsta

10. 11. 2022

Pokrmy, které připravujeme pro určitá období roku mají svoje historické kořeny a tradice. Na svatého Martina se v Čechách stala populární Svatomartinská husa. Požádají se Svatomartinské hody. Málokdo už ale zná Svatomartinské rohlíčky (vandrovnice). Ty se připravovali právě na svátek svatého Martina, kdy se uzavíral hospodářský rok a hospodáři je pekli a rozdávali čeládce na cestu tak zvaný vandr.


Salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř

9. 11. 2022

Tento dokonalý salát vonící podzimem nadchne opravdu všechny, je skvělý samotný, nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Zemitost a sladkost řepy skvěle kontrastuje s uzenou chutí pepře a kyselostí pečených švestek. Řepa je extrémně zdravá zelenina, detoxikuje tělo a má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém. Pepř je pro tělo také velkým přínosem, obsahuje vitamíny A, B, C, E a K, podporuje detoxikaci jater a má dezinfekční účinky pro tělo. Recept připravila šéfkuchařka Miluše Makó.


Vynikajícím oběd z lokálních surovin

7. 11. 2022

Popusťte uzdu fantazii a promítněte nádherné barvy podzimu do svého menu. Vsaďte na báječné recepty, které lze snadno přichystat i z českých surovin. Dejte šanci plodům, které máte po ruce. Kombinace, které vám v receptech nabízíme, vás ohromí!


V hlavní roli pastinák

2. 11. 2022

Také se vám stalo, že jste si spletli petržel s pastinákem? Není divu! Pastinák může skutečně na pohled připomínat tuto košatou bylinku, chuťově je ale velmi odlišný. V čem tkví jeho specifika, jak vybrat v obchodě ten nejkvalitnější a jaké recepty z něj připravit?


Báječné chuťovky pro každou příležitost

24. 10. 2022

Plánujete rodinnou oslavu, čekáte návštěvu nebo jste dostali pozvání na posezení s přáteli? Spousta z nás si často láme hlavu nad tím, jaké dobroty v takových chvílích připravit. Pokud byste rádi oslnili něčím nevšedním, myslete na to, že podzimu vévodí barevné sezónní dobroty. Z nich můžete snadno a rychle vykouzlit skvělé chuťovky.


Upečte si špaldový apple pie

14. 10. 2022

Vůně skořice, pečených jablek a oříšková chuť špaldové mouky. To je ono! Provoňte kuchyň klasickým jablečným koláčem ze špaldové mouky. Tento původně americký dezert chutí pečených jablek se skořicí přináší vůni podzimu a mnohé z nás přenese do dětství a časů strávených u našich babiček. Zkuste tento opravdu jednoduchý recept a zpříjemněte podzimní snídaně celé rodině. Koláč můžete před podávání vždy ohřát.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+