Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Uvařte si na kvalitním nádobí

13. 2. 2024

Příprava lahodných pokrmů vám půjde jedna báseň s kvalitními hrnci a pánvemi značky VIVESS, které jsou vyrobeny z kovového hliníku. Navíc má toto nádobí vysoce kvalitní nepřilnavý povrch. Spotřebiče značky VIVESS vynikají vysokým výkonem a díky své praktičnosti a užitečným funkcím tak usnadní vaření. Nechte se inspirovat a vytvořte si domácí kuchařský ráj bez zbytečných nákladů. Celá kolekce VIVESS je k dostání exkluzivně v síti PENNY. Vyzkoušejte zajímavé recepty.


Valašská kyselice zahřeje, dodá sílu i vitaminy

8. 12. 2023

„Chuťově vynikající a přitom nejjednodušší polévka, na které není co pokazit, když má člověk dobrý základ v surovinách. V jakékoliv roční období navíc krásně zahřeje,“ tak popisuje šéfkuchař Pavol Pikulák ze Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích jednu z nejoblíbenějších místních specialit.


Recepty na batátový krém a dýňový koláč

7. 12. 2023

Vyzkoušejte dva tipy na podzimní zahřívací dobroty od Mlékárny Valašské Meziříčí. Jejich příprava netrvá dlouho a navíc mají pozitivní vliv na lidský organismus.


Nachystejte si vynikající perníkové dobroty, linecké i pracny

1. 12. 2023

Pojďte si s námi připravit slavnostní dort, který hravě zvládne úplně každý, voňavé perníčky, které vás zanesou do pravého světa Vánoc, osvěžující perníčkový nápoj, ale také dva druhy typického cukroví.


Podzimní recepty z vyhlášených regionálních potravin

24. 11. 2023

Základem kvalitního a chutného pokrmu jsou prvotřídní potraviny. Proto pečlivě vybíráme produkty od držitelů ocenění Regionální potravina. Objevte kouzlo Regionálních potravin, které se vyrábějí či zpracovávají přímo ve vašem sousedství. Dejte přednost lokálním výrobkům. Zajímavé netradiční pokrmy podle násedujích receptů si jistě zamiluje každý člen vaší rodiny.


Ke zvěřině pasují knedlíky s vůní perníku

21. 11. 2023

Čerstvá zvěřina pocházející z našich lesů je právě na pultech obchodů. S čím ale tuto pochoutku servírovat? Ať už se chystáte na přípravu jelena, daňka, srnky nebo divočáka, chybu neuděláte s knedlíky, které jsou provoněné perníkem.


Zpříjemněte si podzim dobrotami s kaki

15. 11. 2023

Oranžové ovoce kaki Persimon Bouquet se na českých stolech neobjevuje moc dlouho, má však už řadu nadšených fanoušků. Sladké zdravé plody bez pecek, které dozrály na španělských svazích, doplňují podzimní menu o řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. A díky své lahodné chuti se kaki Persimon Bouquet hodí do celé řady jídel – ať už jako variace jiného ovoce či jako nový a originální chuťový prvek. Vyzkoušet kaki můžete na sladko či na slano, chutnat bude v obou případech. A přesně takové jsou naše recepty na dobroty s kaki.


Jak kompletně zpracovat kuře?

10. 11. 2023

Základem, jak neplýtvat potravinami, je naučit se zužitkovat je na maximum. Dnes se podíváme na to, co vše je možné připravit z jednoho kuřete, abyste využili jeho chuť i hodnotu a připravili vyvážený jídelníček pro celou rodinu hned na několik dní. Vaše chuťové buňky i vaše finance vám za to budou vděčné.


Sladkosti z kaki zvládnou připravit k Halloweenu i děti

27. 10. 2023

Nadcházející Halloween vybízí k hravosti a mlsání. Letos si můžete podzimní zábavu ještě vylepšit a naplánovat si sladký Kakiween. Užijte si s dětmi radost z dobrot a uspořádejte večírek pro své ratolesti a jejich kamarády v roztomile strašidelném duchu. Hlavní roli bude kromě čarodějnic a bubáků hrát lahodný oranžový kaki Persiom Bouquet – sladké a zdravé ovoce bez pecek.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+