Recepty
Recepty na batátový krém a dýňový koláč
7. 12. 2023
Vyzkoušejte dva tipy na podzimní zahřívací dobroty od Mlékárny Valašské Meziříčí. Jejich příprava netrvá dlouho a navíc mají pozitivní vliv na lidský organismus.
Připravte si jogurtové dipy na letní grilovačku
13. 7. 2023
Jogurtové dipy znásobí chuť grilovaných mas i uzenin a nejsou časově vůbec náročné. Mlékárna Valašské Meziříčí pro nadcházející letní teplé dny přináší několik tipů na využití svých lahodných smetanových jogurtů či kysaných výrobků. Dají se konzumovat i jako samotná příloha anebo osvěžující nápoj. Lze do nich přimíchat i nejrůznější bylinky z Vaší zahrádky. Fantazii a chutím se meze nekladou.
Netradiční recepty s naklíčenými semínky
11. 7. 2023
V řadě Trend od firmy Labeta představuje směsi naklíčených semínek a pohanky určené pro přímou spotřebu bez tepelné úpravy, které jsou zdravým křupavým doplňkem do kaší, jogurtů, salátů, na pomazánky či polévky. Semínka obsahují kvalitní bílkoviny s velmi dobrou skladbou aminokyselin a jsou bohaté na pomalu vstřebatelné sacharidy s nízkým glykemickým indexem. Bílkoviny v nich obsažené mají mnohem komplexnější složení než obiloviny. Pohanka je rovněž bohatá na vitamíny skupiny B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník atd.).
Chalupářské recepty
27. 6. 2023
Čerstvě posečená tráva, hřejivé sluníčko, koupání u rybníka, péče o zahradu, ale i neodolatelná vůně, která se line z kuchyně. To vše nás láká k tomu, odpočinout si v přírodě, načerpat energii a strávit čas s rodinou i přáteli. Pro mnohé z nás má chalupaření také nádech nostalgie a vzpomínek na dobroty, které o nám o prázdninách připravovaly naše babičky.
Připravte si perfektní lehké menu s bezpeckovým melounem
5. 6. 2023
Máte chuť na něco výjimečně dobrého, ale docházejí vám nápady? Připravte si výtečné, zdravé menu plné lehkých chutí se šťavnatým ovocným podtónem. Těstovinový salát s cizrnou a melounem, ovocný salát s medovou zálivkou, pěna z melounu s kokosem a melounová limonáda s mátou a tymiánem udělají radost malým i velkým v parných dnech i ve chvílích, kdy si potřebujeme připomenout léto.
Úžasné recepty z kvalitních sezónních surovin
26. 5. 2023
Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.
Osvědčené tipy a vege varianty na šťavnatý burger bez masa
13. 3. 2023
Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. V článku se dozvíte konkrétní recepty na „plant based“ placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru. Výsledkem nadchnete i zaryté masožrouty.
Vyzkoušejte zajímavé recepty se skyrem
7. 3. 2023
Máte rádi skyr? Pak vás jistě nepřekvapí, že ho můžete použít i na vaření. Nabízíme vám recepty na brokolicový quiche, rosti se skyrem a citrónové muffiny s mákem. Vyzkoušejte je.
Maso pusť! Proč byste se letos měli postit?
28. 2. 2023
Po hojném masopustu začal čas se postit. Trvá až do Zeleného čtvrtka, který letos vychází na 6. dubna. Vy budete mít jednoduchý úkol: zříct se masa a zapojit do tradiční střídmější životosprávy celou rodinu.