Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Uvařte si na kvalitním nádobí

13. 2. 2024

Příprava lahodných pokrmů vám půjde jedna báseň s kvalitními hrnci a pánvemi značky VIVESS, které jsou vyrobeny z kovového hliníku. Navíc má toto nádobí vysoce kvalitní nepřilnavý povrch. Spotřebiče značky VIVESS vynikají vysokým výkonem a díky své praktičnosti a užitečným funkcím tak usnadní vaření. Nechte se inspirovat a vytvořte si domácí kuchařský ráj bez zbytečných nákladů. Celá kolekce VIVESS je k dostání exkluzivně v síti PENNY. Vyzkoušejte zajímavé recepty.


Slané muffiny se sušenými rajčaty a chorizem

24. 7. 2023

Tento recept na muffiny ochucené sušenými rajčaty a chorizem se může hodit jako tip na výbornou pochoutku třeba během letních grilovaček.


Osvěžující saláty s čerstvými přírodními sýry

18. 7. 2023

Lučinu Originál ve tvaru ikonické kostky netřeba představovat. Jde o symbol značky, který je na trhu již přes 40 let. Je tvarohová, svěží a samozřejmě čistě přírodní. Lučina ale nabízí dva další čerstvé sýry inspirované zahraničím. Lučina Mozzarella je původem z Itálie a koupíte ji v mírně slaném nálevu. Druhý produkt z řady salátových sýrů je inspirovaný Balkánem. Lučina Salátová jemně slaná je chuťově podobná balkánskému sýru, je ale méně slaná.


Připravte si jogurtové dipy na letní grilovačku

13. 7. 2023

Jogurtové dipy znásobí chuť grilovaných mas i uzenin a nejsou časově vůbec náročné. Mlékárna Valašské Meziříčí pro nadcházející letní teplé dny přináší několik tipů na využití svých lahodných smetanových jogurtů či kysaných výrobků. Dají se konzumovat i jako samotná příloha anebo osvěžující nápoj. Lze do nich přimíchat i nejrůznější bylinky z Vaší zahrádky. Fantazii a chutím se meze nekladou.


Netradiční recepty s naklíčenými semínky

11. 7. 2023

V řadě Trend od firmy Labeta představuje směsi naklíčených semínek a pohanky určené pro přímou spotřebu bez tepelné úpravy, které jsou zdravým křupavým doplňkem do kaší, jogurtů, salátů, na pomazánky či polévky. Semínka obsahují kvalitní bílkoviny s velmi dobrou skladbou aminokyselin a jsou bohaté na pomalu vstřebatelné sacharidy s nízkým glykemickým indexem. Bílkoviny v nich obsažené mají mnohem komplexnější složení než obiloviny. Pohanka je rovněž bohatá na vitamíny skupiny B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník atd.).


Chalupářské recepty

27. 6. 2023

Čerstvě posečená tráva, hřejivé sluníčko, koupání u rybníka, péče o zahradu, ale i neodolatelná vůně, která se line z kuchyně. To vše nás láká k tomu, odpočinout si v přírodě, načerpat energii a strávit čas s rodinou i přáteli. Pro mnohé z nás má chalupaření také nádech nostalgie a vzpomínek na dobroty, které o nám o prázdninách připravovaly naše babičky.


Připravte si perfektní lehké menu s bezpeckovým melounem

5. 6. 2023

Máte chuť na něco výjimečně dobrého, ale docházejí vám nápady? Připravte si výtečné, zdravé menu plné lehkých chutí se šťavnatým ovocným podtónem. Těstovinový salát s cizrnou a melounem, ovocný salát s medovou zálivkou, pěna z melounu s kokosem a melounová limonáda s mátou a tymiánem udělají radost malým i velkým v parných dnech i ve chvílích, kdy si potřebujeme připomenout léto.


Úžasné recepty z kvalitních sezónních surovin

26. 5. 2023

Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.


Osvědčené tipy a vege varianty na šťavnatý burger bez masa

13. 3. 2023

Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. V článku se dozvíte konkrétní recepty na „plant based“ placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru. Výsledkem nadchnete i zaryté masožrouty.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+