Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Veganská pizza celá ze zeleniny

7. 12. 2022

Česká firma Pizza Natura vyrábí pizzy celé ze zeleniny. Jedna z nich je určená výhradně pro vegany a další zase pro vegetariány. Pochutnají si na nich ale všichni.

Recepty

Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka

5. 12. 2022

Vyzkoušejte recept od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé kokosové pusinky ozvláštněné pikantním džemem a ruby čokoládou. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu.

další recepty

Další články

Srdíčkový bio sladký dárek od Zemanky

11. 2. 2022

Svátek všech zamilovaných, Den svatého Valentýna, je tu. Určitě mile překvapíte srdíčkovým dárkem svou milovanou polovičku, kolegy v práci, nebo ho přibalte dětem jako svačinku do školy.


Prosecco pod lupou

10. 2. 2022

Ačkoliv první zmínky o proseccu se datují od konce 18. století, sklenku šumivého nápoje si pravděpodobně dopřávali už staří Římané. Svůj název získalo podle vesničky blízko italského Terstu a dnes je prosecco základním kamenem italských vín. Jak si ho vychutnat nejlépe a jak poznat, že si kupujete pravé prosecco?


Ušetřete čas s veganským zeleninovým vývarem

7. 2. 2022

Možná si říkáte, jestli by nemělo být všechno koření veganské z principu. Vždyť jsou to jen bylinky! Bohužel to tak není vždy, protože se v potravinářství, a to i v případě koření, používají různá barviva a dochucovadla živočišného původu. Proto si ve Veganku řekli, že se touto cestou nechtějí vydat a budou používat 100% přírodní chutě. Veškerá koření hledají po celém světě, aby z nich ve svých laboratořích dostali tu nejlepší chuť, po které se budete přímo olizovat.


Španělské sýry: regionální unikáty pro pravé labužníky

4. 2. 2022

Španělsko není země, kterou by si většina lidí spojovala se sýrem. Oproti sousední Francii nebo Itálii jsou sýry ze Španělska v nevýhodě, nicméně praví labužníci vědí, že právě díky různorodosti jednotlivých regionů, se dají v zemi vína a slunce nalézt poklady tak vzácné, že si je místní střeží jako oko v hlavě. Připravili jsme pro vás zajímavého sýrového průvodce po Španělsku. Ochutnávku si pak zajistěte v prodejně edelikatesy.cz


Suchej únor drží stále více Čechů, s pitným režimem je to horší

4. 2. 2022

Vydržet měsíc zcela bez alkoholu si letos vyzkouší až dva miliony Čechů. Motivuje je k tomu iniciativa „Suchej únor“, jež je zejména mezi mladými lidmi stále oblíbenější. Podle průzkumupro značku přírodních pramenitých vod Natura se do této akce chce zapojit dokonce každý třetí člověk ve věku 18 až 26 let. Průzkum však zároveň ukázal, jak lidé podceňují dodržování správného pitného režimu, a to zejména v zimě. Alespoň dva litry tekutin denně v zimním období vypije jen 40 % respondentů.


Češi se vrhli na výrobu zdravého nealka

4. 2. 2022

Pivo, víno nebo tvrdý alkohol v české společnosti patří ke společenským událostem, ale stále více Čechů dává přednost nealku. Toho se chytilo několik českých podnikatelů, kteří chtějí nejen abstinentům, ale i všem, kteří zrovna nemají chuť popíjet alkohol, nabídnout alternativu. Vedle vody, sladkých limonád nebo umělých energy drinků se tak v poslední době na české gastroscéně vynořilo několik alternativ využívajících starých receptur z Asie či Jižní Ameriky, které převádějí do moderní podoby nealka pro dospělé. Nabízíme několik tipů, co si dát k pití nejen během Suchého únoru.


S nealko bublinkami nebudete v únoru na suchu

2. 2. 2022

„Suchý únor“ nemusí být vůbec nudným ani výzvou, když jsou kolem lahodné nealko drinky. Při oslavách, romantické valentýnské chvilce nebo jen při příjemném večeru s kamarády nebo ve dvou si otevřete vychlazené nealko bublinky.


Oživte si jídelníček ovocem z teplých krajů

28. 1. 2022

Doby, kdy tropické ovoce zastupoval v českých obchodech pouze ananas a mandarinky, už jsou dávno pryč. V nabídce supermarketů dnes najdete desítky plodů, jejichž názvy i tvary jsou exotické už od pohledu. Pokud si nejste jisti, jak se některým z nich „dostat pod slupku“, využijte našeho základního průvodce exotickým ovocem.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+