Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Jak se zbavit závislosti na sladkém?

4. 8. 2022

V minulosti mělo jídlo jednoduchou funkci – utišit hlad, doplnit energii nutnou k životu a doplnit esenciální látky. V dnešní době se však přidává i několik jiných důvodů: jídlo může fungovat jako prostředek psychické úlevy, odměna, prostředek pro zvládání stresu nebo k potlačení nepříjemných myšlenek. Tyto důvody pak vedou k tomu, že jídla konzumujeme více, než je potřeba, obzvláště pak ve formě cukrů. Výsledkem je nadváha a různé zdravotní problémy, vysvětluje Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.

Recepty

Léto volá po barevných snídaních!

12. 7. 2022

Příjemná letní rána, kdy nás ze spánku probouzí hřejivé sluneční paprsky, přímo vybízí k přípravě poctivé a chutné snídaně, která hraje všemi barvami. Tu si navíc můžeme konečně dopřát venku na terase nebo zahrádce, a dodat tak snídaňovým rituálům zcela nový rozměr! Věnujte pro tentokrát přípravě o něco víc času a vsaďte na výtečné dobroty, které vám perfektně nastartují den.

další recepty

Další články

Nový Veganský Protein Drink Mix

1. 11. 2021

Nalaďte se do náročného dne s novinkou v podobě proteinového nápoje od Herbalife Nutrition s názvem Veganský Protein Drink Mix (PDM). Sám o sobě poslouží jako chutný veganský nápoj plný bílkovin nebo jej můžete zkombinovat s výživovým koktejlem Formula 1 od Herbalife Nutrition.


Jak je to s mlékem?

28. 10. 2021

Pokud si nedokážete představit ráno bez sklenice mléka k snídani, měli byste zpozornět. Otázka, pokud je mléko spíše zdraví prospěšné, či je tomu přesně naopak, se neustále opakuje. Odpovědět na ni však není zas až tak jednoduché.


Vynález „smažáku“ měl dostat ženy od plotny

25. 10. 2021

Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho popularita byla tak velká, že dlouho byl jediným vegetariánským jídlem na jídelních lístcích. I když tohle prvenství „smažák“ už nemá, stále se drží na špici žebříčku nejoblíbenějších jí­del.


Zažijte broskvový dotek slunce

22. 10. 2021

TEEKANNE přináší další ovocný čaj – svěží novinku plnou sladké chuti broskví Sweet Peach. Pestrá řada TEEKANNE World of Fruits se tak rozrostla o další čaj, který přináší sladké povzbuzení a hřejivý dotek jižního slunce.


Slepičí a pštrosí, bio či z podestýlky: Vyznáte se ve vejcích?

21. 10. 2021

Bez vajíček se v kuchyni obejde jen málokdo. Jen v loňském roce snědl podle údajů Českomoravské drůbežářské unie každý obyvatel ČR v průměru 263 vajec. I proto bychom měli věnovat pozornost tomu, jaká vejce kupujeme a jíme. Pokud se v nabídce obchodů někdy trochu ztrácíte, přinášíme vám několik základních rad a tipů.


Nová receptura rostlinných sýru

18. 10. 2021

Česká značka rostlinných produktů Tudlee vylepšila své sýrové alternativy a její zákazníci si tak nově pochutnají na nutričně vyvážených „sýrech“, které chutnají stejně skvěle, jako ty klasické z živočišného mléka. Nová receptura vznikla ve spolupráci se značkou SINEA a vztahuje se na plátkové a mazací sýry, které jsou díky novému dochucení sýrovější než kdy dřív.


Seznamte se s jablíčkem v praktickém balení

13. 10. 2021

Také patří jablka mezi vaše oblíbené druhy ovoce? To je dobře, protože pravidelná konzumace těchto plodů sebou nese mnohé benefity. Pokud chcete mít toto ovoce vždy po ruce, nezapomeňte si při příštím nákupu do vozíčku přidat oblíbené produkty od značky Fit, vyrobené z českých jablíček – Sušené jablečné kostičky a Sušené jablečné kroužky.


Tekuté zlato: Blahodárné účinky medu

12. 10. 2021

Med, tradiční sladidlo, které používáme již tisíce let, zmínky o něm bychom našli už v antické řecké mytologii. Ne nadarmo se mu také přezdívá tekuté zlato; pro naše tělo má významné zdravotní benefity, díky nimž je pro nás naprosto nedocenitelný.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+